fbpx
?>

1. Waarom kunststof i.p.v. hout?

Allereerst vergen kunststof kozijnen veel minder onderhoud dan hout of aluminium; af en toe schoonmaken met auto-shampoo of groene zeep is voldoende. Ook zijn de kunststof kozijnen prijzen de laatste jaren enorm gedaald. Verder hebben kunststof kozijnen een hoger isolerend vermogen door de verschillende luchtkamers; de lucht die daarin aanwezig is vormt geen koude brug waardoor de koude aan de buitenkant niet door straalt naar de binnenzijde van het kozijn. Met hout en vooral ook met aluminium kozijnen is dit wel het geval. Kunststof kozijnen kiezen wordt nu dus eenvoudiger.

2. Waarvan gemaakt?

Polyvinylchloride (pvc), is een veelvuldig toegepaste thermoplast (materiaal van kunststof dat bij sterke verhitting zacht wordt) die ontstaat na polymerisatie (samenvoegen van koolwaterstoffen tot een lange keten) van de stof vinylchloride. Omdat pvc goedkoop en eenvoudig te bewerken is, wordt het veel toegepast in allerlei takken van de industrie ter vervanging van onder andere hout en beton. Vanuit milieu-oogpunt ligt pvc vaak onder vuur. Dat heeft te maken met loodhoudende stoffen (stabilisatoren) die in kleine hoeveelheden aanwezig zijn en de gechloreerde koolwaterstoffen die bij verbranding vrijkomen.

Vanaf medio 2006 is er een trend gaande om de loodhoudende stabilisatoren in het pvc te vervangen door organische en op tin gebaseerde stabilisatoren. Alle additieven moeten voldoen aan de Europese richtlijn REACH en de milieuvriendelijke variant hydrotalciet kan rekenen op een groter deel van de markt.

De productie van vinylchloride bestaat uit twee stappen. Eerst laat men etheen reageren met chloor tot dichloorethaan. Vervolgens wordt dit dichloorethaan geëlimineerd tot chlooretheen (vinylchloride) en waterstofchloride. Ongeveer 30% van de wereldwijde chloorproductie wordt gebruikt voor de productie van chlooretheen. Voor de polymerisatie worden chlooretheen en water gemengd. Onder hoge druk en temperatuur vindt dan polymerisatie plaats. Daarna ondergaat de ruwe pvc enkele raffinage bewerkingen om uiteindelijk als granulaat (kleine korrels of poeder) te worden afgeleverd. Dit granulaat wordt, onder toevoeging van additieven, verder verwerkt tot het eindproduct.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

3. Is er verschil in kwaliteit?

Ja, dat is er absoluut. Dit verschil zit hem onder andere in het risico op vervormen en verkleuren van de kunststof profielen. De kunststof kozijnen profielen van de merken Schuco en Finstral bevatten nagenoeg geen weekmakers. Een weekmaker is allereerst schadelijk voor het milieu, en heeft verder een tweetal nadelige eigenschappen.

Wanneer kunststof verwarmd wordt (door de zon) verdampt de weekmaker en heeft deze vanaf circa 8 jaar een vergelend effect op witte of crème-witte kleurtinten; om dit verdampen en verkleuren tegen te gaan dienen de kunststof kozijnen van de andere fabrikanten elk jaar in de autowas gezet te worden.

Als tweede nadelige effect is te melden dat het kunststof kozijn broos wordt na verdamping van de weekmaker; we kennen allemaal wel het afbreken van zittingen of stoelpoten van kunststof tuinmeubelen als voorbeeld. Wat de productie betreft, worden er ook in het voormalige Oostblok en in Turkije kunststof kozijnen geproduceerd. Deze kunststof kozijnen van bijvoorbeeld het merk Veratec voldoen echter vaak niet aan de in Nederland gestelde keurmerken, en ook het afwerkingsniveau laat nog wel eens te wensen over. Dit verklaart uiteraard meteen ook waarom de kunststof kozijnen prijzen van deze kozijn fabrikanten relatief laag zijn. Los van dit alles is het ook qua garantie handiger wanneer de kunststof kozijnen fabrikant zich in Nederland of in Duitsland bevindt.
Bovenvermelde info helpt u aanvullend bij kunststof kozijnen kiezen.

4. Wie maakt wat?

De kunststof profielen worden gefabriceerd op lengtes van 6 meter, en elk kunststof kozijn vereist een ander profiel. Voor het fabriceren van een achterdeur, een voordeur, een draai/kiep raam etc. is telkens een ander profiel nodig. Een aantal kunststof profielfabrikanten maken vervolgens ook zelf de kunststof kozijnen, zoals bijvoorbeeld de firma Weru. De meeste kunststof profielfabrikanten echter leveren hun profielen aan verwerkers die vervolgens van de ingekochte kunststof profielen kunststof kozijnen vervaardigen.

In kwalitatief opzicht hoeft dit geen verschil te maken; in praktisch opzicht heeft een kleinere verwerker dichter bij huis soms een voordeel m.b.t een kortere levertijd wanneer een kunststof kozijn bijvoorbeeld verkeerd ingemeten is of beschadigd blijkt en opnieuw besteld dient te worden.
Wat kunststof kozijnen kiezen betreft speelt deze informatie een rol.

5. Is het hang- en sluitwerk belangrijk?

Jazeker, de firma Schuco bijvoorbeeld levert ook het originele Variotec fabrieksbeslag hetgeen herkenbaar is aan de zwarte kleur. Een verwerker van Schuco kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het originele beslag te gebruiken of beslag van een ander merk. Het Variotec beslag is door de eigen firma door en door getest in combinatie met de eigen kunststof profielen.

Vanwege het zeer hoge gewicht van de huidige HR++ ramen is het van groot belang dat het gebruikte beslag net zo goed is als de kunststof profielen; wanneer de scharnieren bijvoorbeeld iets uit gaan zakken levert dit problemen op m.b.t de sluitrubbers en ook gaat een dergelijk raam onherroepelijk klemmen aan de sluitzijde van een kunststof kozijn.

Over het algemeen gebruiken West-Europese kunststof kozijnen verwerkers allen hang en sluitwerk van goede kwaliteit; Fuhr, Dr. Hahn, Roto en Winkhaus zijn veel gebruikte beslag merken.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

6. Wat houdt het Politiekeurmerk Veilig Wonen in?

De politie heeft bepaald dat wanneer kozijn elementen volgens bepaalde richtlijnen vervaardigd zijn, uw woning optimaal beveiligd is tegen inbraak. Wanneer de fabrikant/verwerker SKG goedgekeurd beslag gebruikt voor het afmonteren van de kunststof kozijnen, in combinatie met het feit dat de glaslatten en scharnieren bij kunststof kozijnen zich standaard aan de binnenzijde bevinden, dan voldoen deze kunststof kozijnen aan het Politie Keurmerk.Waar een wil is blijft uiteraard altijd een weg, dus u dient vanzelfsprekend zelf ook nog zo veel mogelijk aan inbraakpreventie te doen. Kunststof kozijnen kiezen speelt hierbij een grote rol.

Houdt u er daarbij rekening mee dat de voordeur het kozijn element is dat het meest inbraak gevoelig is, vanwege het feit dat deze deur naar binnen toe opent en het inbrekersgilde op simpele wijze daar een breekijzer tussen kan zetten. Zorg er daarom ook altijd voor dat u aan de onderzijde van de voordeur een goed slot monteert dat u ook aan de buitenzijde af kunt sluiten.

7. Hoe lang is de garantie?

Wanneer een verwerker aangesloten is bij het VKG (Vereniging Kunststof Gevel elementen industrie) dan is de standaard garantietermijn 10 jaar op de kunststof profielen met betrekking tot verkleuren en vervormen.

De leverancier van de kunststof kozijnen levert in de praktijk vaak ook minimaal 10 jaar garantie op de kunststof kozijnen. Echter, er zijn ook vele aanbieders van kunststof kozijnen die 15, 20 of zelfs 25 jaar garantie aanbieden hetgeen in de praktijk echter vaak als aanvullend verkoopargument gebruikt wordt; wanneer men na de 10 jaar gebruikelijke garantie een eventueel gebrek aan de kunststof kozijnen wil reclameren levert dit vaak een probleem op en blijkt deze lange garantietermijn toch niet zo keihard te zijn als men voor heeft doen komen. Kijkt u maar eens op het forum van Tros Radar, waar u vele problemen omtrent garantievoorwaarden kunt vinden.
Goede informatie helpt u bij het kunststof kozijnen kiezen,

De algemeen geldende gangbare garantietermijn is dus 10 jaar op verkleuren en vervormen van de kunststof kozijnen als onderdeel van de vele kunststof kozijnen vragen; bij elke langere termijn kunt u uw vraagtekens plaatsen.

8. Kunnen kunststof kozijnen verkleuren?

Veel kunststof kozijn profielen bevatten weekmakers; deze zijn aan het kunststof toegevoegd om het geheel “taai” te maken.

Deze weekmakers hebben alleen een tweetal nadelige eigenschappen, namelijk:
1. Wanneer het kunststof kozijn verwarmd wordt (door de zon) verdampt de weekmaker en heeft deze na ca. 7 tot 10 jaar een vergelend effect op kunststof kozijnen met lichte kleuren en een lichter opkleurend effect op kunststof kozijnen met donkere kleuren.
2. Wanneer de weekmaker verdampt wordt het kunststof broos en breekbaar; wij kennen dit voorbeeld bijna allemaal wel bij kunststof tuinmeubelen. Wanneer deze ouder worden en de weekmaker voor een groot deel verdampt is, kunnen er zomaar zittingen en stoelpoten afbreken.


Om al deze effecten tegen te gaan dienen de meeste kunststof kozijnen elke 1 a 2 jaar in de autowas gezet te worden. Onder andere het merk Schüco verwerkt nagenoeg geen weekmaker meer in hun kunststof kozijn profielen, en deze kunststof kozijnen hoeven niet in de autowas gezet te worden. Goede informatie helpt u bij het kunststof kozijnen kiezen,

9. Ik vind kunststof kozijnen praktisch, maar het uiterlijk van hout mooier. Is dat op te lossen?

Jazeker. Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig ook leverbaar met een houtnerf structuur waardoor het oppervlak van een kunststof kozijn het oppervlak van een houten kozijn zeer dicht benadert.

Deze houtnerf structuur is tevens in zeer veel RAL tinten verkrijgbaar, tot aan houtmotieven als eiken beuken en mahonie aan toe. Qua investering is de keuze voor kunststof kozijnen met een houtnerf structuur absoluut de beste.

Daar het overgrote deel van de consumenten de voorkeur geeft aan kunststof kozijnen met een houtnerf structuur, is dit meteen ook de beste keuze met het oog op de toekomst. Mocht u uw woning nog eens willen of moeten verkopen, dan zou het zo kunnen zijn dat potentiële kopers op uw kozijnen af kunnen knappen wanneer u deze in de gladde variant en dus niet met een houtnerf structuur gekozen heeft.

Er wordt door veel adviseurs vaak vermeld dat het onderhoud van kunststof kozijnen met een gladde structuur in de praktijk veel makkelijker zou zijn, maar dit valt enorm mee.

Wel maakt dit verschil tussen het ene en het andere kunststof kozijnen merk; wij komen soms kunststof kozijnen met een enorm grove houtnerf structuur tegen waar vuil zeer vast op hecht. In een dergelijk geval maakt het zeker wel een groot verschil, hoewel het de vraag is of het verstandig is om überhaupt voor deze kunststof kozijnen te kiezen daar deze kunststof kozijnen vaak in ex oostblok landen zijn geproduceerd.
Kijken we bijvoorbeeld naar de kunststof kozijnen van Schüco, dan heeft dit merk een heel gladde houtnerf structuur waar het vuil nauwelijks meer op hecht dan op kunststof kozijnen met een glas profiel.

Sowieso dienen kunststof kozijnen 1 a 2x per jaar met een sopje met groene zeep of autoshampoo gereinigd te worden voor het behoud van uw kozijnen. Voor welke variant u ook kiest; goede informatie helpt u bij het kunststof kozijnen kiezen,

10. Welke kleuren kan ik kiezen?

Standaard zijn kunststof kozijnen aan de binnen en buitenzijde in glad kunststof uitgevoerd in de kleuren wit RAL 9010 of creme wit RAL 9001.
Desgewenst kunt u aan de buitenzijde of binnenzijde kiezen voor een houtnerf folie in zeer veel RAL tinten.

Nagenoeg elke gewenste kleurstelling is tegenwoordig mogelijk bij uw keuze voor kunststof kozijnen, en de verschillen in kunststof kozijnen prijzen tussen glad en houtnerf zijn over het algemeen verhoudingsgewijs niet zo heel erg groot.

Meestal worden de kunststof kozijnen besteld in de standaard kleuren wit (RAL 9010) of creme (RAL 9001), al dan niet gecombineerd met gekleurde draaidelen in vaak de kleuren spargroen (RAL 6009), staalblauw (RAL 5011) of antraciet grijs (RAL 7016). De meeste kunststof kozijnen fabrikanten laten de kunststof delen foliëren bij de firma Colorned in Noord-Holland. Omdat het kiezen van een kleur voor veel mensen best lastig is, heeft Colorned een kleuren kies programma ontwikkeld om iets beter een beeld te krijgen van hoe de betreffende kleur staat op uw eigen woning.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

11. Wordt er inclusief glas geleverd?

Ja, alle kunststof kozijnen worden standaard inclusief HR++ glas geleverd in de variant 4-15-5 hetgeen inhoudt dat de buitenruit 5 mm dik is, de tussen spouw 15 mm dik en de binnenruit 4 mm dik.
De huidige HR++ ruiten bevatten een edelgas in de spouw (Argon), en dit edelgas zorgt ervoor dat er geen koude brug ontstaat tussen de koude buitenlucht en de warmere binnenlucht; met andere woorden dat de koude van buitenaf niet door straalt naar binnen hetgeen met enkele ruiten sterk het geval is.
HR++ glas heeft nog een ander belangrijk element, namelijk dat dit glas aan de binnenzijde van de ruiten ijzeroxide bevat dat de lang frequente straling van de zon wel door laat, maar de kort frequente straling van de warmte aan de binnenzijde niet.
Met andere woorden, de warmte komt er wel in maar niet meer eruit. Op die manier bespaart u dus enorm op uw maandelijkse energie nota met HR++ glas in uw kunststof kozijnen.

12. Hoe schoonmaken?

Om uw kunststof kozijnen schoon te maken dient u nooit zwaar chemische middelen te gebruiken, en al helemaal niet als de zon flink schijnt! Wanneer u middelen als thinner e.d gaat gebruiken om uw kunststof kozijnen schoon te maken, vraagt u natuurlijk om problemen want dit soort middelen lossen kunststof op en al helemaal Renolit folie in houtnerf structuur wanneer u dat op de kunststof kozijnen heeft!
Het beste is om de kunststof kozijnen schoon te maken op een bewolkte dag, en dan met een spons en een emmer met water met daarin auto shampoo of ouderwetse groen zeep; beide middelen laten een beschermend laagje achter op de kunststof kozijnen, zodat de kunststof kozijnen vuil afstotend worden.
Vanwege het feit dat kunststof kozijnen naar binnen toe openen, kunnen kunststof kozijnen eenvoudig gereinigd worden omdat u overal makkelijk bij kunt komen.

kunststof kozijnen kiezen

Een middel waar wij uit de markt zeer goede berichten over horen is Witte Steen; dit produkt reinigt, beschermt en polijst en is zeer geschikt om hardnekkige vervuiling van kunststof kozijnen te verwijderen. Witte Steen heeft een 100% natuurlijke samenstelling en bestaat uit kleiaarde, neutrale zeep, schuimzeep, plantaardig vet en geparfumeerde olie. Het middel is niet toxisch en huid vriendelijk.
Mocht u beschadigingen en krassen op uw kunststof kozijnen hebben, dan zijn er speciale kleurstiften verkrijgbaar om de beschadigingen weg te werken. Deze kleurstiften, maar ook schoonmaak artikelen zijn verkrijgbaar via www.allesvoorkunststofkozijnen.nl.
Goede informatie helpt u bij het kunststof kozijnen kiezen,

13. Onderhoud?

Niet echt noemenswaardig. U kunt de scharnieren van uw kunststof kozijnen af en toe smeren met een beetje kruipolie en de sluitrubbers kunt u om de zoveel tijd invetten met vaseline om deze soepel te houden en inscheuren te voorkomen.

14. Kan ik de houten draairamen vervangen door kunststof en de houten kozijnen laten zitten?

Nee, dat kan helaas niet. Alle kunststof kozijnen worden in de fabriek gemonteerd en afgesteld, en het is ondoenlijk om een kunststof draaideel in een houten kozijn te plaatsen. Dit is nooit volledig passend te krijgen. De kunststof kozijnen worden dus als 1 element in de fabriek in elkaar gezet, en kunnen ook alleen als 1 geheel kunststof kozijn geleverd worden.

15. Welke kan ik kiezen?

Vraagt u een offerte voor een kunststof voordeur, dan krijgt u ruim 100 voordeur varianten met de offerte meegestuurd waar u uit kunt kiezen. De leverancier rekent voor al deze voordeuren vaak dezelfde kunststof kozijnen prijzen zoals vermeld in de offerte, dus dat is voor u makkelijk kiezen. Als de kunststof kozijn offerte akkoord is, hoeft u alleen nog een deurnummer uit de catalogus te kiezen.
Kunststof voordeur varianten worden vaak besteld bij de firma Polytec, een fabrikant van voordeur panelen waar vele kunststof kozijnen leveranciers hun voordeuren bestellen.

Klik op Rofex voordeur panelen of Premium voordeur panelen voor een groot aantal voorbeelden.
Heeft u daar een mooie voordeur gevonden? Dan brengen onze kunststof kozijnen leveranciers u graag een vrijblijvende en zeer voordelige offerte uit!

16. Wat is de procedure bij prijsaanvraag?

Allereerst is uw offerte aanvraag voor kunststof kozijnen bij ons geheel gratis en vrijblijvend.
Wanneer u bij ons een offerte aan vraagt voor kunststof kozijnen, een schuifpui, openslaande tuindeuren en eventueel gevelbekleding van Keralit dan wordt uw offerte aanvraag doorgestuurd naar de bij ons aangesloten leveranciers die u een zeer concurrerende en lage offerte toe zullen sturen voor een scherpe prijs.
Deze leveranciers zijn door ons gecontroleerd op de kwaliteit van de kunststof kozijnen, de kwaliteit van de montage werkzaamheden, de betrouwbaarheid en de werkwijze die gehanteerd wordt.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

Daar wij als oud-account managers jarenlang in de kunststof kozijnen branche werkzaam geweest zijn, zijn wij beter in staat “het kaf van het koren” te scheiden dan de consument.
Bij ons treft u dan ook geen kunststof kozijnen leveranciers die slecht te boek staan, dwingende en asociale verkopers in dienst hebben, slecht montagewerk leveren, inferieure producten leveren en ronduit waanzinnig hoge prijzen in rekening brengen voor de te leveren kunststof kozijnen.

Ook hoeft u bij onze leveranciers geen enkele aanbetaling te doen; u hoeft pas NA volledig tevreden montage te betalen zodat u zeker weet dat u de kunststof kozijnen geleverd heeft gekregen (faillissementen!..) en tevens dat deze goed gemonteerd zijn.

Kort gezegd, werken wij alleen samen met betrouwbare kunststof kozijnen leveranciers die op een eerlijke manier zaken willen doen, acceptabele kunststof kozijnen prijzen aanbieden en die net als wij van mening zijn dat een dergelijke manier van werken op de lange termijn de meeste vruchten af werpt.

17. Wat kan ik verder nog doen om de leverancier van kunststof kozijnen te controleren?

Dat u de leverancier op internet kunt controleren op bijvoorbeeld het forum van Tros Radar, hoeven wij u natuurlijk niet meer te vertellen. Wanneer u een offerte met kunststof kozijnen prijzen ontvangt van een van onze kunststof kozijnen leveranciers, dan krijgt u tevens een lijst met referentie-adressen toegestuurd; dit is een lijst met tevreden klanten, waar u langs kunt gaan om te zien hoe de kunststof kozijnen eruit zien en waar u aan de bewoners kunt vragen hoe alles verlopen is met de betreffende leverancier. Goede informatie helpt u bij het kunststof kozijnen kiezen,

18. Hoe verloopt het uitbrengen van de offerte?

De beste manier voor het uitbrengen van een kunststof kozijnen prijs voor de door u gewenste kunststof kozijnen, schuifpui, tuindeuren en eventueel gevelbekleding van Keralit door middel van het maken van een persoonlijke afspraak bij u thuis. De adviseur kan dan uw wensen in kaart brengen, een aantal materialen tonen en de betreffende afmetingen van de gewenste kunststof kozijnen opnemen om u een passende kunststof kozijnen offerte voor de scherpste kunststof kozijnen prijzen toe te kunnen sturen.

Tijdens dit persoonlijk gesprek wordt u vaak een stuk wijzer omtrent de verschillende mogelijkheden die er zijn met betrekking tot kunststof kozijnen. Bent u al redelijk goed op de hoogte en wilt u eerst een offerte per email, dan is dit uiteraard geen probleem.

19. Hoe gaat het verder wanneer ik akkoord wil gaan met de ontvangen offerte?

Wanneer u akkoord wilt gaan met de ontvangen offerte voor de door u gewenste kunststof kozijnen, dan zal de leverancier (nogmaals) bij u langs komen om de afmetingen van de kunststof kozijnen op de mm nauwkeurig op te nemen en tevens de gewenste kleuren, vensterbanken en handgrepen in kaart te brengen.

Vervolgens zal de leverancier de betreffende kunststof kozijn elementen gaan bestellen, en daarna met u een datum afspreken voor het monteren van de kunststof kozijnen, kunststof voordeur, kunststof achterdeur, kunststof schuifpui, tuindeuren en eventueel de gevelbekleding van Keralit.

20. Wat moet een leverancier in de offerte vermelden?

Het is gebruikelijk dat de offerte met de vermelde kunststof kozijnen prijzen opgemaakt wordt inclusief afwerklijsten aan de binnenzijde, nieuwe vensterbanken, HR++ glas (24mm), montage en BTW. Nieuwe vensterbanken aan de buitenzijde (lekdorpel stenen) onder de kunststof kozijnen worden als meerprijs gerekend bij de diverse aangeboden kunststof kozijnen prijzen.

21. Hoe lang duurt de montage gemiddeld?

Gemiddeld genomen worden er circa 2 a 3 kunststof kozijnen per dag gemonteerd inclusief de gehele binnen afwerking. Uiteraard is het een en ander sterk afhankelijk van de grootte van de betreffende kunststof kozijnen.

22. Wat gebeurt er met mijn oude kozijnen?

Daar hoeft u zich verder geen zorgen over te maken. Al onze leveranciers voeren uw oude kozijnen af na de montage van de kunststof kozijnen, zodat u daar zelf niet meer mee aan de slag hoeft te gaan. Dit alles in inbegrepen bij de kunststof kozijnen prijs.

23. Moet ik nog iets doen na de montage?

Nee hoor, de kunststof kozijnen worden na montage aan de binnenzijde afgewerkt met kunststof afwerk lijsten in de kleur wit RAL 9010 of creme wit RAL 9001.
Na montage van de kunststof kozijnen hoeft u de boel alleen zelf nog even schoon te maken.Dit alles is inbegrepen bij de kunststof kozijnen prijs.

24. Hoe zit het met de vensterbanken?

De vensterbanken aan de binnenzijde van de kunststof kozijnen worden desgewenst vernieuwd in elke gewenste kleur of breedte maat. Dit is bij de kunststof kozijnen prijs inbegrepen.

25. De gemetselde lekstenen aan de buitenzijde zijn niet mooi. Wat kan ik daarmee?

Deze zogeheten lekdorpel stenen onder de kunststof kozijnen kunnen naar wens vernieuwd worden, en zijn leverbaar in de kleuren donkergrijs en bruin/terracotta. Kostprijs gemiddeld tussen de € 60,- en € 80,- per strekkende meter inclusief montage.

26. Hoe lang is de levertijd?

Na tekenen van de offerte is de levertijd van de kunststof kozijnen bij onze leveranciers gemiddeld 5 tot 7 weken.

27. Moet er aanbetaald worden bij jullie leveranciers?

NEE hoor, geen van onze leveranciers vraagt een aanbetaling voor het leveren en monteren van de kunststof kozijnen. De leveranciers hebben wij hier specifiek op geselecteerd. Te vaak levert juist dit aspect vaak grote problemen op, en brengt de consument in een kwetsbare positie. Betaalt u ook geen 10, 20 of 25% aan wanneer de kunststof kozijnen afgeleverd worden en men aan wil gaan vangen met de montage werkzaamheden! Het zou kunnen zijn dat de kunststof kozijnen verkeerd ingemeten zijn, de draairamen aan de verkeerde kant zitten of dat er iets anders niet klopt. Vaak levert dit een discussie op, en dan is het wel zo prettig wanneer u nog niets aanbetaald heeft!
Wanneer u akkoord gegeven heeft voor het uitvoeren van de geoffreerde order, dan wordt er bij onze leveranciers opnieuw exact ingemeten, besteld en gemonteerd.

Pas nadat alle kunststof kozijnen naar volle tevredenheid gemonteerd zijn (inclusief de gehele binnen afwerking en nieuwe vensterbanken) wordt er bij onze leveranciers gevraagd of u met circa een week de nota wilt voldoen. Kortom volledige veiligheid voor u als consument, en geen enkele kans op problemen waar u absoluut niet op zit te wachten. Voor een groot aantal voorbeelden van problemen met diverse leveranciers verwijzen wij u graag weer naar het forum van Tros Radar. Goede informatie helpt u bij het kunststof kozijnen kiezen,

28. Waarom is er zo’n groot verschil in de prijzen?

Voor het grootste gedeelte wordt dit verschil in kunststof kozijnen prijzen veroorzaakt door het verschil in overhead (kantoren, showroom e.d). De door ons geselecteerde kunststof kozijnen leveranciers hanteren redelijke marges, en zijn niet op uit om u “het vel over de neus” te trekken. Per slot van rekening levert deze werkwijze het meeste op, daar men op deze manier ook regelmatig referentie-adressen ontvangt van eerdere klanten die tevreden waren over zowel de werkwijze als de kunststof kozijnen prijs van de geleverde kunststof kozijnen, het bekende -klant brengt klant- principe.
Mocht een aanbieder beschikken over een grote showroom waar u de producten kunt gaan bekijken, dan is het uiteraard logisch dat deze showroom kosten met zich mee brengt en voor een klein deel in de uiteindelijke kunststof kozijnen prijs verwerkt zal zijn of worden.

29. Zijn kozijnen 100% van kunststof?

Nee, kunststof kozijnen zijn niet geheel van kunststof. Kunststof op zich is niet sterk genoeg om daar een geheel kunststof kozijn van te kunnen maken. In het kunststof profiel wordt daarom een verstevigings profiel van aluminium of staal geplaatst om het kunststof kozijn zijn stevigheid te geven.
Veel fabrikanten gebruiken een kokerbalk ter versteviging, andere fabrikanten daarentegen (waaronder Schuco) gebruiken een metalen verstevigingsprofiel dat in de gehele breedte van het kunststof profiel aangebracht wordt (zie foto hieronder). Deze laatste manier van verstevigen biedt een zo stabiel en sterk mogelijk kunststof kozijn, waarbij de kans op problemen met de sluitrubbers en klemmen van het draaideel van het kunststof kozijn zo klein mogelijk is.

30. Welke kunststof varianten zijn er allemaal mogelijk?

In principe is alles mogelijk met betrekking tot kunststof kozijnen. Zelfs ronde en driehoekige kunststof kozijnen zijn leverbaar. Houdt u er wel rekening mee dat kunststof kozijnen in tegenstelling tot houten kozijnen in principe allemaal naar binnen toe openen.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

31. Ik heb roedes en glas-in-lood in mijn kozijnen, kan dit bij kunststof kozijnen?

Ja hoor, geen probleem. glas in lood is ook leverbaar bij kunststof kozijnen en roedes kunnen zowel in het glas geplaatst worden (dit is makkelijker met ramen wassen) of aan de buitenzijde opgeplakt worden.
Onze leveranciers kunnen deze optie zonder probleem in de kunststof kozijnen prijzen opnemen.

32. Welke ventilatieroosters zijn leverbaar?

In principe zijn er twee typen roosters leverbaar voor de kunststof kozijnen, namelijk het klep rooster en het ton rooster.
Onze leveranciers hebben zeer goede ervaringen met de Ducaton 10 roosters van het merk Duco; dit rooster is zeer stabiel, rammelt niet en levert geen problemen op.
Het ventilatierooster kan rechtstreeks op het glas geplaatst worden maar kan ook boven een tussen stijl geplaatst worden, dit noemt men dan een kalf rooster.
De roosters zijn leverbaar in het wit (RAL 9010), creme wit (RAL 9001) en alu look.
Onze leveranciers kunnen deze opties zonder probleem in de kunststof kozijnen prijzen opnemen.

Even een praktische tip.
Kunststof kozijnen openen naar binnen toe in tegenstelling tot houten kozijnen die nu bij u naar buiten openen. Mocht u horizontale raambekleding hebben dan dan dit straks een probleem op gaan leveren met het openen van uw kunststof kozijnen. Als u dan straks uw raam opent komt het draai/kiep raam tegen uw raambekleding aan.
Een praktische oplossing hiervoor is het toepassen van een kalf rooster, dit is een ventilatierooster dat apart boven het draai/kiep raam geplaatst is met een tussenliggende midden stijl; hiermee wordt de hoogte van het draai/kiep raam verlaagd waardoor dit raam makkelijker onder de raambekleding door kan wanneer deze naar boven opgetrokken is. (Zie afbeelding hieronder)

33. Welke beglazing is er mogelijk, en maakt dit veel verschil?

Alle kunststof kozijnen worden standaard inclusief HR++ glas geleverd in de variant 4-15-5 hetgeen inhoudt dat de buitenruit 5 mm dik is, de tussenspouw 15 mm dik en de binnenruit 4 mm dik.
In totaal is een dergelijke glazen raam dus 24 mm dik.
De huidige HR++ ruiten bevatten een edelgas in de spouw (Argon), en dit edelgas zorgt ervoor dat er geen koude brug ontstaat tussen de koude buitenlucht en de warmere binnenlucht; met andere woorden dat de koude van buitenaf niet door straalt naar binnen hetgeen met enkele ruiten sterk het geval is.

Er zijn ook HR++ ramen leverbaar met een grotere dikte in bijv. 26 of 28 mm. Tevens is er 3-laags HR++ glas leverbaar. Al met al kunt u het net zo gek maken als u zelf wilt; in de praktijk blijkt echter dat het e.e.a u alleen maar meer geld kost en nagenoeg geen extra rendement oplevert. In de praktijk voldoen HR++ ramen van 24 mm dik meer dan uitstekend, en voldoen deze ruimschoots aan de huidige gestelde normen.
Wilt u daadwerkelijk iets extra’s doen wat isolatie betreft? Denk dan aan spouwmuur isolatie. Goede informatie helpt u bij het kunststof kozijnen kiezen,

34. Ik heb op de begane grond al HR++ glas, dus is boven minder belangrijk. Toch?

Niets in minder waar. Zoals u weet stijgt warme lucht; dus alle warmte verliest u boven in de woning. Ook al houdt u alle deuren gesloten, de warme lucht vindt zijn weg echt wel naar boven. Dit kost u heel veel aan “loze” stookkosten in de maand..

35. Hoeveel bespaart het mij wanneer ik enkele beglazing vervang voor HR++ glas?

Onderzoek heeft uitgewezen dat uw voordeel op kan lopen tot 25%. Dit is het bedrag dat u zich kunt besparen op uw gasrekening. Uw nieuwe kunststof kozijnen inclusief HR++ beglazing dient u dus eigenlijk als een investering te zien in plaats van een kostenpost.Op het onderstaande infrarood beeld ziet u aan de linkerzijde een kozijn met enkel glas, en aan de rechterzijde een kozijn met 24 mm HR++ glas. De rode kleur staat voor verlies van warmte, en groen staat voor een optimale thermische isolatie zonder verlies.

36. Ik maak mij zorgen over inbraakgevoeligheid, welk kozijnelement is het meest kwetsbaar?

U verwacht het waarschijnlijk niet, maar het het kozijn element dat het meest inbraak gevoelig is, is de voordeur. De reden waarom dit zo is, ligt hem in het feit dat deze deur naar binnen toe open gaat; alle andere deuren gaan naar buiten toe open.
Wanneer de voordeur nu niet goed vergrendeld is, drukt een inbreker met zijn knie aan de onderzijde de voordeur naar binnen toe en plaatst vervolgens een breekijzer tussen de deur en de deurpost.
Vervolgens staat de inbreker letterlijk binnen 5 seconden in uw woonkamer.
Kunststof voordeuren inclusief Politie Keurmerk hebben een meerpunts vergrendeling, zodat dergelijke deuren niet geforceerd kunnen worden. Wel zo veilig, en een stuk beter voor uw nachtrust!..
Besluit u nu niet om de voordeur te vernieuwen, zorgt u er dan in ieder geval voor dat u op uw huidige houten deur aan de onderzijde een penslot monteert, welke ook aan de buitenzijde afsluitbaar is.

37. Hebben de aangesloten leveranciers eigen monteurs in dienst?

Jazeker, dit is een van de punten waar wij de bij ons aangesloten kunststof kozijnen leveranciers op geselecteerd hebben!!
Bij ons geen extern ingehuurde montage ploegen en ook geen Poolse monteurs. De bij ons aangesloten kunststof kozijnen leveranciers hebben allen ervaren monteurs in eigen dienst om te kunnen waarborgen dat de montage werkzaamheden goed en naar tevredenheid uitgevoerd worden.

38. Ik zag onlangs geel verkleurde kunststof kozijnen. Is die aanslag te verwijderen?

Nee, dit is niet te verwijderen. Deze vergeling wordt veroorzaakt doordat het betreffende kunststof kozijn profiel een hoog percentage aan weekmakers bevat(te). Wanneer het kunststof verwarmd wordt door de zon, verdampen deze weekmakers en na circa 8 jaar tasten de weekmakers het oppervlak aan van het kunststof kozijn en begint het vergelende effect.
Om het verdampen van de weekmakers tegen te gaan dienen de kunststof kozijnen met een hoog percentage aan weekmakers jaarlijks in de autowas gezet te worden.
U ziet dat het belangrijk is om niet alleen de prijzen met elkaar te vergelijken, maar zeker ook de kwaliteit van de gebruikte kunststof kozijn profielen. De kunststof kozijn profielen van o.a Schüco bevatten nagenoeg geen weekmakers meer, en deze kunststof kozijnen hoeft u NIET jaarlijks in de autowas te zetten. Wel zo belangrijk om te weten, want u wilde natuurlijk zo min mogelijk tijd hoeven te besteden aan uw nieuwe kunststof kozijnen..

39. Ik wil graag een schuifpui; welke kan ik het beste kiezen? Een hefschuifpui of een schuifkiep-pui?

Allereerst zullen we hier het verschil uitleggen tussen beide schuifpuien:
*De hefschuif pui.
Bij een hefschuif pui draait u de bedieningshendel aan de binnenzijde om, en wordt het schuifdeel van de hefschuif pui opgeheven op grote rollen van acryl en kunt u vervolgens met een simpele en lichte beweging de schuifpui openen.
*De schuifkiep pui.
Bij de schuifkiep pui kunt u het te schuiven deel van de schuifpui naar binnen kiepen, en vervolgens klapt u het gehele schuifdeel naar binnen en kunt u het gehele deel opzij bewegen. Deze beweging is veel lastiger dan bij de hefschuif pui, maar dit systeem heeft wel weer het voordeel dat het schuifdeel ook te kiepen is.
Qua degelijkheid en duurzaamheid is de hefschuif pui zonder enige twijfel de beste aanrader; het openingssysteem van de schuifkiep pui is erg kwetsbaar en service gevoelig. Veel leveranciers zijn zelfs al gestopt met het leveren van de schuifkiep pui vanwege het grote aantal mankementen dat dit systeem vaak vertoont. Wordt het schuifdeel te hardhandig of onhandig geopend, dan moet er vaak alweer een servicemonteur aan te pas komen.

De hefschuif pui is pure degelijkheid en kan tegen een behoorlijk stootje; bediening door kleine kinderen te hard dicht gooien, het maakt niet uit de hefschuif pui kan er tegen.
Uiteraard stellen de bij ons aangesloten leveranciers van kunststof schuifpuien een schuifpui offerte op inclusief dubbel gelaagd glas; dit is een voorschrift wat de veiligheid van u en uw gezinsleden betreft en voorkomt breuk van het glas bij het te dicht gooien van de schuifpui of bijvoorbeeld het tegen het glas in de schuifpui rijden met een kinder fietsje.

40. Kan ik mijn huidige houten gevelbekleding laten vervangen door kunststof?

Jazeker, hier is prachtig materiaal voor op de markt van het merk Keralit.
Keralit is verkrijgbaar is vele RAL tinten en in een gladde structuur of houtnerf structuur.
Uiteraard kunt u ook de boeidelen en windveren van het dak hiermee laten bekleden, de zij wangen van een dakkapel of de bekleding van uw schuur.
Onze leveranciers brengen u graag een offerte uit voor de door u gewenste gevelbekleding, eventueel in combinatie met de kunststof kozijnen prijzen.

41. Kunnen jullie leveranciers ook een offerte uitbrengen voor rolluiken, screens of een zonnescherm?

Dat is geen probleem. Buiten kunststof kozijnen, kunststof voordeuren, kunststof achterdeuren en kunststof schuifpuien kunnen onze leveranciers ook zonder probleem een offerte uitbrengen voor rolluiken, screens of een zonnescherm. Dit altijd voor een zeer scherpe prijs inclusief de algehele montage.
Onze leveranciers kunnen deze opties zonder probleem in de kunststof kozijnen prijzen opnemen.
De firma Rainbowsol is een veel gebruikte leverancier in de kunststof kozijnen branche; klik hier voor meerdere producten van hen.

42. Ik wil een schuifpui of tuindeur laten monteren, maar er moet een deel van de muur worden verwijderd. Doen jullie leveranciers dat ook?

Geen probleem. Onze leveranciers verwijderen tegen een kleine meerprijs tevens een deel van het muurtje zodat de gewenste kunststof schuifpui of de kunststof tuindeuren zonder probleem geïnstalleerd kunnen worden. Mocht er een deel van een dragende muur verwijderd moeten worden, dan plaatsen onze leveranciers een metalen latei ter versteviging; ook dit gebeurt voor een zeer scherpe prijs van slechts 200 tot 300 euro inclusief btw en montage. U hoeft dus geen externe bedrijven in te schakelen, onze kunststof kozijnen leveranciers hebben alle expertise in huis.

43. Verschillen de prijzen echt zoveel van elkaar?

De kunststof kozijnen prijzen kunnen zeer sterk verschillen van elkaar! U gelooft het misschien niet, maar prijsverschillen oplopend tot wel bijna 100% komen voor. De prijs alleen mag echter nooit geheel leidend zijn want uiteraard is de kwaliteit minimaal net zo belangrijk; uiteraard wilt u niet na al een paar jaar last krijgen van tocht, lekkage en vervormde kunststof kozijnen.
Vraagt u minimaal 4 vergelijkende offertes aan, dat scheelt u geld en u weet dan ook zeker dat u de juiste keuze gemaakt heeft. De bij ons aangesloten kunststof kozijnen leveranciers offreren uitsluitend kwalitatief hoogwaardige kunststof kozijnen voor acceptabele kunststof kozijnen prijzen, en geloven in het principe “klant brengt klant”. Wanneer zij u te hoge kunststof kozijnen prijzen in rekening zouden brengen voor de door u gewenste kunststof kozijnen, zult u hen niet aanbevelen bij een buurman, collega of kennis. Op de lange duur brengt de aanwas van nieuwe referentie klanten meer dan het eenmalig in rekening brengen van een veel te hoge kunststof kozijnen prijs

44. Ik wil een grotere gevelopening voor een schuifpui of tuindeuren. Doen jullie dat ook?

Geen probleem, de bij ons aangesloten kunststof kozijnen leveranciers slijpen zonder probleem een muurdeel weg om eventueel een groter kozijn element te kunnen plaatsen. Mocht het eventueel een dragende muur te zijn en dient er een verstevigingslatei gemonteerd te worden, dan doen zij dit ook tegen een geringe meerprijs.

45. Er moet een muurdeel opgemetseld worden. Is dat een probleem?

Nee hoor, het opmetselen van een muurdeel met of zonder spouw is geen probleem. Ook het opmetselen van een muurdeel tussen de verscheidene kozijn elementen is geen enkel probleem.Vermeld u uw wens graag in uw offerte aanvraag.

46. Draaien kunststof kozijnen ook naar buiten net als houten kozijnen?

In principe niet. Kunststof kozijnen draaien per definitie altijd naar binnen toe. Een achterdeur, openslaande deuren en een schuurdeur draaien wel naar buiten toe, de rest van de kunststof kozijn elementen draaien naar binnen toe.

47. Ik heb insectenhorren met klittenband aan de binnenzijde geplakt. Is er een andere oplossing mogelijk?

Jazeker! Omdat kunststof kozijnen naar binnen draaien is daar een hele mooie oplossing voor. Op maat gemaakte insecten horren kunnen mee besteld worden die u aan de binnenzijde van het kozijn kunt klikken. Dus tussen het raamkozijn en het draairaam, zodat het insecten hor aan de buitenzijde geplaatst is. U kunt daarna probleemloos uw kunststof kozijn naar binnen toe openen zonder dat het insecten hor in de weg zit. U bent vervolgens ook verlost van dat lelijke klittenband aan de binnenzijde van uw huidige kozijn.
Onze leveranciers kunnen deze optie zonder probleem in de kunststof kozijnen prijzen opnemen.

48. Kan er geboord worden in kunststof kozijnen?

Dat is geen probleem. Of het verstandig is, is een tweede. Gaatjes in een kunststof kozijn kunnen uiteraard later niet zo simpel gevuld worden als in een houten kozijn. Bedrijven als Dr Vinyl hebben daar later eventueel wel oplossingen voor.
Technisch gezien kunt u makkelijk gaatjes boren in een kunststof kozijn, de constructie is daar stevig genoeg voor. Goede informatie helpt u bij het kunststof kozijnen kiezen,

49. Ik wil wat meer privacy in mijn badkamer, hebben jullie ook melkglas?

Wat het glas in het kunststof kozijn van uw badkamer betreft, kunt u desgewenst kiezen voor melk glas in de HR++ variant; dit is gezandstraald glas waar men van buitenaf niet doorheen kan kijken. Dit is ook verkrijgbaar in een half helder half melkglas variant.
U hoeft dan niet te gaan rommelen met plakfolie, en u heeft het meteen netjes voor elkaar.
Onze leveranciers kunnen deze optie zonder probleem in de kunststof kozijnen prijzen opnemen.

50. Ik wil graag luxaflex, welke mogelijkheden zijn er met kunststof kozijnen?

Daar bestaat een zeer mooi systeem voor, het zogeheten screenline systeem waarbij de horizontale lamellen tussen de beide glaslagen aangebracht zijn en zich dus in de spouw van de ruit bevinden. Dit is echter geen goedkoop systeem; voor een badkamer kozijn dient u rekening te houden met rond de € 400,- incl. btw maar dit is wel een geweldig mooi systeem!
Het screenline systeem is leverbaar in meerdere uitvoeringen zoals handbediend, elektrisch of op zonne-energie.
Klikt u op Screenline systeem om naar de info pagina van de firma Pilkington te gaan. U treft daar ook een video over dit product.

U wilt toch ook tot 60% besparen op uw kunststof kozijnen ? Vraag dan nu bij ons 4 gratis voordelige kozijnen offertes aan, die u geheel tot niets verplichten. Staan de offertes u niet aan ? Dan kijkt u op uw gemak gewoon verder. Geef voordat je een offerte wilt laten opstellen duidelijk aan welke verwachtingen je hebt en wat voor type kunststof kozijnen je bij jou thuis wilt hebben. Bekijk hier de kosten inclusief plaatsing