• keurmerk politie en skg
  • keurmerk tuv

Voordelen

VoordelenKunnen kunststof raamkozijnen je leven makkelijker maken? Zeker wel!

In tegenstelling tot houten raamkozijnen, hebben kunststof kozijnen namelijk weinig onderhou(t)d nodig. Het lange, vermoeiende en kostbare schilderwerk dat komt kijken bij houten raamkozijnen is hierdoor verleden tijd. Bovendien zijn ze erg gemakkelijk en snel schoon te maken met een simpel reinigingsmiddel en een doekje. Je hebt dus geen speciale schoonmaakmiddelen meer nodig. En dit schoonmaken hoeft maar eens in de maand. Omdat kunststof kozijnen goed weersbestendig zijn, is ieder ander onderhoud niet nodig.

Isolerende werking

Niet alleen zorgen kunststof raamkozijnen ervoor dat warmte goed binnen blijft en kou buiten, ook geluid wordt uitstekend geïsoleerd. Vooral als de kozijnen in combinatie met sterk dubbel glas worden geplaatst. Zo voorkom je koude tocht bij het raam en blijft herrie buiten. Bovendien bespaart het je een hoop energiekosten.

Duurzaamheid

Kunststof raamkozijnen gaan voor een lange tijd mee, zo’n 30-50 jaar. Dat is ongeveer net zo lang als houten kozijnen en bovendien is het materiaal ook te recyclen. Zo ben je duurzaam bezig voor zowel je eigen portemonnee als de natuur.

Net zo mooi als hout

Het voordeel van kunststof raamkozijnen is dat ze exact hetzelfde ogen als houten kozijnen. Dit dankzij de extra aandacht voor de wens van het oog. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een zogenaamde ‘houtlook’. Bijna niemand zal de verschillen tussen de twee kunnen aanwijzen.

Gratis offertes aanvragen

Ontvang gratis vijf kozijn offertes van meerdere aanbieders. Voordeel tot 60%!