fbpx
?>

Het gemak van kunststof kozijnen

Het lange, vermoeiende en kostbare schilderwerk dat komt kijken bij houten kozijnen is verleden tijd. Bovendien zijn kunststof kozijnen erg gemakkelijk en snel schoon te maken met een simpel reinigingsmiddel en een doekje. Je hebt dus geen speciale schoonmaakmiddelen meer nodig. En dit schoonmaken hoeft maar eens in de maand. Omdat kunststof kozijnen goed weerbestendig zijn, is ieder ander onderhoud niet nodig. Verdere voordelen kunststof kozijnen ? Er zijn er vele.
Zie ook onze algemene kunststof kozijnen informatie pagina.

[ultimate-faqs include_category=’voordelen’]

Isolerende werking

Niet alleen zorgen kunststof (raam)kozijnen ervoor dat warmte goed binnen blijft en kou buiten, ook geluid wordt uitstekend geïsoleerd. Vooral als de kozijnen in combinatie met sterk dubbel glas worden geplaatst. Zo voorkom je koude tocht bij het raam en blijft herrie buiten. Bovendien bespaart het je een hoop energiekosten.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Duurzaamheid

Kunststof raamkozijnen gaan voor een lange tijd mee, zo’n 30-50 jaar. Dat is ongeveer net zo lang als houten kozijnen en bovendien is het materiaal ook te recyclen. Zo ben je duurzaam bezig voor zowel je eigen portemonnee als de natuur. voordelen kunststof kozijnen

Net zo mooi als hout

Het voordeel van kunststof kozijnen is dat ze exact hetzelfde ogen als houten kozijnen. Dit dankzij de extra aandacht voor de wens van het oog. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een zogenaamde ‘houtlook’. Bijna niemand zal de verschillen tussen de twee kunnen aanwijzen.

U wilt toch ook tot 60% besparen op uw kunststof kozijnen ? Vraag dan nu bij ons 4 gratis voordelige kozijnen offertes aan, die u geheel tot niets verplichten. Staan de offertes u niet aan ? Dan kijkt u op uw gemak gewoon verder.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Meer over voordelen van kunststof kozijnen:

Steeds meer op hout lijkend
Waren kunststof raamkozijnen een decennium terug nog een onmiddellijk in het oog springend, foeilelijk detail dat een historisch pand compleet kon verpesten, tegenwoordig zijn ze nauwelijks meer van houten kozijnen te onderscheiden.

Fabrikanten zijn erin geslaagd om de natuur op de hielen te zitten door een geavanceerde oppervlaktebehandeling met warme houtnerfstructuur toe te passen op hun product. In die nabootsing van houten kozijnen is men zo succesvol gebleken dat de materiaalsoort vaak pas bepaald kan worden door erop te tikken: hout klinkt nog steeds anders dan kunststof. Daarbij slagen de producenten er zelfs ook nog eens zeer goed in om de kunstmatige nerven eruit te laten springen bij een bepaalde lichtval. Net echt dus. Reliëf in plaats van een print, in combinatie met een uniek nervenpatroon. Stukken gewenster dan een simpel motiefje dat zich om de zoveel centimeter herhaalt zoals je weleens ziet bij houtfineer op keukenfrontjes die van een massaproductielijn rollen. Het is daarom geen schande meer om de tochtige, van boktor vergeven houten kozijnen in je zestiende-eeuwse kasteel of Victoriaanse landhuis eindelijk eens te laten vervangen door kunststof.
Voordelen kunststof kozijnen ? Er zijn er vele !

De schilder kan wel inpakken
Je zou aan de kust wonen en houten kozijnen hebben. Dan is de schilder geheid kind aan huis. Eer deze de laatste penseelstreken geeft aan het achterste kozijn in de rij, maakt het eerste zich weer klaar om af te bladderen. Nee, de zilte zeewind is niet echt bevorderlijk voor je schilderwerk. Maak het contact met dit natuurelement weer luchtig door kunststof kozijnen aan te schaffen. Dat zal de schilder niet leuk vinden, want dan zal hij alleen nog van een door jou vers gezet kopje koffie kunnen genieten als hij je tuinbank in de lak komt zetten. Jijzelf zal er ook niet vaak meer naar om hoeven kijken: eens per maand een doekje erover en klaar. Laat die zuidwesterstorm maar komen…

Zij woont aan het spoor…
Stel, je bent op slag verliefd geworden op een knus huisje en je ziet jezelf daar al helemaal wonen met je gezin. Er is alleen één groot nadeel: de ligging is pal naast een spoor waar dagelijks veel treinen overheen denderen. Voordat je een gerenommeerd bedrijf in gaat huren om het huis met alles erop en eraan uit te laten graven en te verplaatsen naar een stille heide, minstens tientallen kilometers verderop, overweeg dan eerst het vervangen van de houten kozijnen door kunststof. Dat scheelt alles: je huis verandert zowaar in een oase van stilte.

Tochtstopperstop
De aaibaarheidsfactor op de meubelboulevard zal een stuk minder worden als de grote massa aan de kunststof kozijnen gaat. Want niet alleen sluiten deze het geluid veel beter buiten, ook met kille tochtstromen wordt korte metten gemaakt. En, zeg nou zelf, je koopt zo’n leuke tochtstopper in de vorm van een langgerekte poedel toch niet alleen maar voor de decoratie? Of toch wel…?

Houd de warmte binnen, de inbrekers buiten
Om nog even terug te komen op het grotere isolerende vermogen van kunststof kozijnen, je zult er warmpjes bij zitten, vooral als er ook nog eens driedubbel glas inzit, aangezien je daarop subsidie krijgt omdat je je zo goed inzet voor het milieu. Tevens houd je onaangename bijverschijnselen – zoals inbrekers – buiten. Er zijn namelijk heel eenvoudig stalen profielen te integreren, die zowel verstevigend als beschermend werken.
Voordelen kunststof kozijnen ? Het zijn er meer dan u wellicht gedacht had.. kunststof kozijnen

Niet duurder, wel duurzaam
Buiten het feit dat een kunststof kozijn onderhoudsarm is, is het ook nog eens lekker duurzaam. Zo’n kozijn gaat gemiddeld circa vijftig jaar mee. Als je ze laat plaatsen niet lang nadat de bruid over de drempel gedragen is, zijn ze pas weer aan vervanging toe tegen de tijd dat het eerste kleinkind op komst is. Niet alleen qua levensduur evenaart een kunststof raamkozijn die van een degelijk houten kozijn; ook het feit dat ze heel milieuvriendelijk en nagenoeg volledig te recyclen zijn laat de wijzer van de keuze positief uitslaan ten gunste van kunststof. Het feit dat de schilder nooit meer in de weer hoeft met zijn penetrant geurende, voor de leefomgeving schadelijke lakken, draagt verder enorm bij aan de duurzaamheid. Wat ook een fijn idee is: ze zijn brandveilig, aangezien ze – in tegenstelling tot hun houten tegenhanger – gemaakt zijn uit vlamvertragend materiaal.

Alle kleuren van de regenboog
K3 zou er een liedje over kunnen zingen: het feit dat een kunststof kozijn te leveren is in elke denkbare kleur, die moeiteloos de tand des tijds kan doorstaan en niet verbleekt door toedoen van weersinvloeden. Sta er echter wel even bij stil dat kunststof kozijnen niet eenvoudig over te schilderen zijn, zoals bij hout wel het geval is. Ben je in op het moment van aanschaf helemaal weg van de trend coulour blocking en kies je in een impulsieve bui voor de knallende kleuren oranje en paars, dan zul je daar nog wel eventjes tegenaan moeten kijken…

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode: