• keurmerk politie en skg
  • keurmerk tuv

Soorten

SoortenEr zijn natuurlijk verschillende soorten en opties onder de kunststofraamkozijnen, voor het gemak sommen we hieronder de meest voorkomende en populaire soorten voor je op. Zo kun je makkelijk bekijken welk soort raam in combinatie met een kunststofkozijn interessant is voor jou.

Een vast raam

Hiermee wordt een raam bedoeld dat niet open kan. Hierbij kun je kiezen of je het raam wil combineren met een ventilatierooster, zodat er toch lucht binnen kan komen ter verfrissing.

Een draai/kiepramen

Een draai/kiepraam kan zowel geheel geopend worden, als op een kiepstand worden gezet, zodat je met gemak kunt wisselen tussen gematigd ventileren en geheel luchten. Dat maakt dit soort raam ideaal.

Een valraam

Dit is een raam dat vooral gebruikelijk is in de badkamer. Ze zijn vooral bedoeld om te ventileren en worden dan ook geopend in verticale richting aan de onderkant, vandaar de naam ‘valraam’.

Overige ramen

Ook zijn er verschillende andere soorten ramen die wat minder voorkomen, zoals het stolpraam, dat bestaat uit twee ramen in één kozijn die beiden open kunnen; het schuifraam, waarbij het raam omhoog schuift over het vaste gedeelte; het klapraam, dat simpelweg het omgekeerde is van een valraam en dus opent aan de bovenkant; en het tuimelraam, ook wel dakraam, dat naar beneden ‘tuimelt’ als het wordt geopend.

Glassoorten

Naast het soort raam, moet er uiteraard ook gekozen worden voor het glas. Standaard is het HR++ glas, maar er kan ook voor een andere soort gekozen worden. Het beste kies je in overleg met een adviseur. Over het algemeen zijn HR++ ramen echter prima, en leveren andere ramen enkel extra kosten op.

Gratis offertes aanvragen

Ontvang gratis vijf kozijn offertes van meerdere aanbieders. Voordeel tot 60%!