• keurmerk politie en skg
  • keurmerk tuv

Prijzen

PrijzenHoe goedkoop is een kunststofkozijn nu eigenlijk? In vergelijking met vroeger zijn de prijzen sterk gedaald. Tegenwoordig zijn de kosten van aanschaf minder dan die van houten kozijnen, en bovendien zorgen de onderhoudsarme eigenschappen er voor dat de totale kosten een stuk lager zijn. Kunststof kozijnen gaan ongeveer net zo lang mee als houten kozijnen, maar hebben nauwelijks onderhoudskosten.

Leverancier afhankelijk

Uiteraard zijn de prijzen van het aanschaffen van kunststofkozijnen verschillend per leverancier. Dit heeft onder andere te maken met het materiaal, de montagekosten, de grootte van de kozijnen en natuurlijk de verschillende soorten van ramen die worden gecombineerd met de kozijnen.

Ook van belang zijn zaken als:

  • De kwaliteit en afwerking van de kunststof kozijnen
  • De vakbekwaamheid van de monteurs
  • De marges die de leverancier hanteert

Gemakkelijk en gratis vergelijken van prijzen

Er zijn ontzettend veel leveranciers van kunststof raamkozijnen. Om je te helpen door de bomen het bos weer te zien, kun je via onze website heel gemakkelijk, kosteloos en uiteraard vrijblijvend een offerte aanvragen voor een exacte prijs van het aanschaffen van kunststofkozijnen. Wij werken nauw samen met zeer betrouwbare leveranciers, die voldoen aan eisen die wij hebben opgesteld. Zo leveren zij enkel kozijnen van bekende en vertrouwde merken, zijn de monteurs uiterst gespecialiseerd, is de betaling achteraf, krijg je een minimale garantie van 10 jaar en worden de oude kozijnen ook afgevoerd, zodat je niet met een rommeltje achterblijft.

Gratis offertes aanvragen

Ontvang gratis vijf kozijn offertes van meerdere aanbieders. Voordeel tot 60%!

Meer over prijzen kunststof kozijnen:

Wat richtprijzen voor kunststof kozijnen:

Soort kunststof kozijn Afmetingen kunststof kozijn
(h x b)
Prijs
(inclusief btw en HR++ glas)

Kunststof kozijn met vast raam

Een vast raam 1200 x 1200 mm € 180,- tot € 230,-
Twee vaste ramen 1200 x 800 mm € 195,- tot € 250,-
Drie vaste ramen 1200 x 2000 mm € 335,- tot € 385,-

Kunststof kozijn met draai/kiepraam

Een draai/kiepraam 1200 x 1000 mm € 260,- tot € 325,-
Twee draai/kiepramen 1200 x 1400 mm € 400,- tot € 475,-
Drie draai/kiepramen 1200 x 2000 mm € 605,- tot € 695,-
Vier draai/kiepramen 1200 x 2400 mm € 795,- tot € 870,-

Kunststof kozijn met draaikiepraam met vast raam

Een vast raam met draai/kiepraam (smal) 1600 x 800 mm € 300,- tot € 360,-
Een vast raam met draai/kiepraam (standaard) 1200 x 1400 mm € 350,- tot € 410,-
Een vast raam (breed) met draai/kiepraam 1200 x 2000 mm € 365,- tot € 420,-
Twee vaste ramen met draai/kiepraam 1200 x 2000 mm € 430,- tot € 495,-
Twee draai/kiepramen met vast raam 1200 x 2000 mm € 525,- tot € 595,-
Twee draai/kiepramen met twee vaste ramen 1200 x 2400 mm € 540,- tot € 605,-

Kunststof kozijn met valraam

Een valraam 400 x 1200 mm € 80,- tot 120,-
Een valraam met vast raam 1500 x 800 mm € 260,- tot 320,-
Een valraam met draai/kiepraam 1500 x 800 mm € 330,- tot 395,-

Ga er eens goed voor zitten
Het internet, het is toch wel makkelijk. Waar zou je zijn zonder het wereldwijde web? Nou, niet thuis, maar dagenlang op pad omdat je vele kozijnhandelaren moet bezoeken. Je zou stad en land af moeten reizen met een notitieblok en een pen en uiteindelijk behoorlijk kozijnmoe weer huiswaarts keren. Gelukkig is de manier van prijsvergelijken de laatste jaren wel een beetje veranderd. Je hoeft er je luie stoel niet eens meer voor uit als je wilt weten bij wie je het voordeligst uit bent voor de beste kunststof raamkozijnen.

Offertes aanvragen, makkelijker dan ooit
Als je meer wilt weten over een bepaald type kunststof raamkozijn en benieuwd bent hoe groot de hap zal zijn die daarmee uit je verbouwingsbudget wordt genomen, kun je met een paar muisklikken eenvoudig meerdere offertes aanvragen, ook lang nadat de winkels gesloten zijn en de telefonisten de deur van het kantoor achter zich dicht hebben getrokken.

Vervolgens ploffen er al binnen een paar werkdagen een aantal interessante pakken papier bij je op de deurmat. Een mooie bijkomstigheid is dat je vanaf nu wél weet waar je moet beginnen bij je kozijnenzoektocht: op www.kunststofraamkozijn.nl. Hier heb je namelijk een heleboel aanbieders onder één dak, iets dat het vergelijken heel wat sneller en makkelijker maakt. De kostentabel op de site is hierbij een nuttig handvat. Het aanbod is groot en varieert enorm als je let op prijzen, soorten en kwaliteitsverschillen. Het aanvragen van offertes kost niets en je zit ook niet meteen ergens aan vast. En, last but not least: er zit tien jaar garantie op alle kozijnen.

Het beste kunststof kozijn voor de beste prijs
Wat een kunststof kozijn je uiteindelijk gaat kosten bij oplevering is afhankelijk van meerdere factoren die overigens niet achteraf afwijken van de op de offerte getoonde prijs. Allereerst speelt de kwaliteit van het kunststof een belangrijke rol in de prijsbepaling. Hoewel alle kozijnen die hier te vinden zijn, aangeboden worden door betrouwbare leveranciers en gemaakt worden uit materialen van hoogwaardige kwaliteit, valt er evenwel te kiezen uit uiteenlopende afwerkingen. Aan een groot merk hangt meestal sowieso een wat hoger prijskaartje, maar desondanks kan de prijs per leverancier verschillen.

Kostenraming
Ten tweede bepaalt het soort raam dat je kiest ook voor een groot deel de opbouw van het eindbedrag. Kies je een vast raam, dan ben je meestal voor een kleinere som geld klaar dan wanneer je een draai/kiepraam laat offreren. Kunststof raamkozijnen zijn toepasbaar in alle denkbare soorten ramen. Noem een stolpraam, een schuifraam, een klapraam, een valraam, een tuimelraam. Die laatste drie varianten duiden qua naamgeving gelukkig niet op een ondeugdelijke manier van zetten: alle monteurs die naar aanleiding van een via deze site getekende offerte in hun busje stappen en de navigatie instellen op jouw adres, zijn volledig gecertificeerd. De montagekosten zullen uiteraard variëren met de gekozen opties, maar het is altijd vakwerk wat geleverd wordt.

Verder zijn er vaste ramen met een indrukwekkende ruitverdeling, veelal te vinden in eeuwenoude grachtenpanden, waar veel arbeid in gaat zitten. Samen met een raampartij met meerdere draaiende delen behoort dit soort ramen tot de mooiste – en meest lucratieve – opdrachten voor de kozijnenmaker.

Haal je investering er{r}uit
Ten derde is het de gekozen glassoort die een vinger in de pap heeft bij de hoogte van je banksaldo na aankoop van het kunststof kozijn. HR++ -glas is vaak standaard inbegrepen, maar voor HR+++ -glas zal er wat dieper in de buidel getast moeten worden. Uiteindelijk betaalt de aanschaf van dubbel of driedubbel glas zich dubbel (driedubbel?) en dwars terug: je energierekening lacht je een stuk vriendelijker toe als je de stookkosten flink gereduceerd ziet. Het enige dat stijgt is de waarde van je woning.

Het rendementsvoordeel dat je opstrijkt na een langere tijd wonen achter HR-+++-glas is trouwens te verwaarlozen: met HR++ -glas ten opzichte van je oude enkelglasramen is je winst al enorm, zeker wanneer je ook boven en – indien van toepassing – op zolder je kozijnen laat vervangen. Je kunt de benedenverdieping van je woning namelijk nog zó goed laten isoleren; er is een natuurwet die bepaalt dat warme lucht opstijgt en daar valt niet aan te tornen. Vormen de verdiepingen boven met hun enkel glas één groot verdwijngat, dan stook je alsnog voor de hele buurt.

Ruitje tikken
Als laatste zijn er nog wat andere details en extra’s die je kunt laten opnemen in je offerte, niet altijd even onbelangrijk. Goed hang- en sluitwerk hebben is wel een fijn idee. Iets minder leuk voor de buren, want daar zullen de inbrekers het na het zien van jouw onneembare vesting gaan proberen. Ventilatie- en susroosters zijn – vooral in vaste ramen die niet open kunnen – een must, want als je niet goed kunt luchten, komt je gezondheid in het spel.

Het moge duidelijk zijn dat het vervangen van alle indrukwekkende raampartijen op je immense landgoed meer in de papieren gaat lopen dan het laten zetten van een kunststof kozijn in je schuurtje, hoewel je in het eerste geval misschien wel profiteert van kwantumkorting… Nee, even serieus. In een wat groter kozijn zit weliswaar meer materiaal, maar de bewerkelijke fabricagestappen zijn gelijk. Het blijven nog steeds vier hoeken.

Gratis offertes aanvragen

Ontvang gratis vijf kozijn offertes van meerdere aanbieders. Voordeel tot 60%!
Scroll Up