fbpx
?>
Veel mensen hebben tegenwoordig kunststof kozijnen vanwege de vele voordelen ten opzichte van andere kozijn soorten.

Kunststof kozijnen worden vrijwel altijd gemaakt met het materiaal polyvinylchloride, misschien beter bekend als PVC. Wanneer er een ander type materiaal wordt gebruikt, dan is dit nog altijd van de synthetische soort. Het grootste voordeel van een kunststof kozijn is natuurlijk de isolerende werking. Welk materiaal en welk type onderhoud zijn geschikt voor kunststof kozijnen?

PVC

Polyvinylchloride is een veelvoorkomend type materiaal voor tal van doeleinden, waaronder dus voor kunststof kozijnen. PVC ziet er in den beginne wellicht stevig uit, maar onder druk van hoge warmte wordt dit materiaal een stuk zachter. Doordat PVC zo sterk reageert op warmte en zo breed toepasbaar is, wordt dit dus veel gebruikt. PVC kent echter niet alleen voordelen; het materiaal is voorzien van loodhoudende stoffen en deze zogenaamde gechloreerde koolwaterstoffen komen vrij tijdens de verhitting, hetgeen niet altijd even goed is voor de gezondheid. Desondanks is PVC een ideale vervanger gebleken ten opzichte van houtsoorten en metaal, dat ook gebruikt werd voor de verwerking van kozijnen.

garantie kunststof kozijnen

PVC zelf heeft echter ook een positieve ontwikkeling doorgemaakt. De gechloreerde koolwaterstoffen hebben plaatsgemaakt voor organische en op tin gebaseerde stabilisatoren, welke voldoen aan de Europese richtlijnen rondom milieuvriendelijkheid in het productieproces.

Verkleuring door de jaren heen

Investeren in kozijnen is een investering voor de lange termijn. Omdat kozijnen dagelijks bloot staan aan alle mogelijke weertypen, is het belangrijk dat het materiaal lang meekan. Verkleuring is één van de gevolgen van zogenaamde erosie door het weer. Kunststof materiaal wordt namelijk vaak voorzien van weermakers. Deze zullen in de eerste jaren hun werk naar behoren doen, maar onder invloed van een felle zon en verdamping kan de weermaker ervoor zorgen dat de kleuren van je kunststof kozijn minder fel worden. Je kunt dit proces tegengaan door na twee jaar de kozijnen voor het eerst in de autowas te zetten. Steeds meer merken kiezen er echter voor om geen weekmaker of een minimale invloed van de weekmaker toe te voegen aan kunststof kozijnen, waardoor de kleuren beter bewaard blijven. Materiaal en onderhoud van kunststof kozijnen, een belangrijk onderwerp bij het maken van de juiste keuze.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Uitstraling van hout

Kunststof kozijnen hebben veel interessante voordelen. Naast de sterke isolerende werking is er namelijk ook weinig onderhoud nodig aan kunststof kozijnen en deze gaan daarnaast erg lang mee, vaak zelfs langer dan 20 jaar. Natuurlijk kan een houten kozijn je voorkeur hebben door de authentieke uitstraling, maar wist je dat kunststof kozijnen tegenwoordig kunnen worden voorzien van een houtnerf? Hierdoor heb je de uitstraling van houten kozijnen, terwijl je van alle voordelen van kunststof profiteert.

Materiaal en onderhoud van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn erg duurzaam en gaan langer mee dan andere typen kozijnen. Natuurlijk is onderhoud nog altijd wel van belang; je wilt graag blijven genieten van de hoogste kwaliteit. Daarom kan je de kunststof kozijnen, zoals eerder al gezegd, het beste eens in de twee of drie jaar in de autowas zetten, waardoor de kleur behouden blijft en de kwaliteit optimaal. Verven is bij kunststof kozijnen vanzelfsprekend niet nodig en je zult ook minder last hebben van rotting of tochtplekken.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Kleuren

Kunststof kozijnen hebben een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Voor ieder huistype is er tegenwoordig een geschikte kleur te vinden. De meest standaard kleuren voor kunststof kozijnen zijn wit ral 9010 en wit ral 9001. Voor extra uitstraling kan je dus ook kunststof kozijnen met een houtnerf laten plaatsen, hetgeen de uitstraling zeker ten goede komt. Wil je de kozijnen liever voorzien van een unieke en persoonlijke kleur, dan kan je ook kiezen voor staalblauw ral 5011 (donkerblauw) of spargroen ral 6009 (dennen groen). Zoals gezegd is bijna elke kleurkeuze tegenwoordig mogelijk.

U wilt toch ook tot 60% besparen op uw kunststof kozijnen ? Vraag dan nu bij ons 4 gratis voordelige kozijnen offertes aan, die u geheel tot niets verplichten. Staan de offertes u niet aan ? Dan kijkt u op uw gemak gewoon verder. Geef voordat je een offerte wilt laten opstellen duidelijk aan welke verwachtingen je hebt en wat voor type kunststof kozijnen je bij jou thuis wilt hebben. Bekijk hier de kosten inclusief plaatsing

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode: