fbpx
?>


Waarom zou u kiezen voor een kunststof raamkozijn? Zijn kozijnen van hout niet veel mooier? Dat is tegenwoordig niet meer het geval. Sterker nog: de raamkozijnen van kunststof zijn nauwelijks van de houten varianten te onderscheiden. Voor het uiterlijk hoeft u het dus niet te laten. Daarnaast bieden kunststof raamkozijnen nog een aantal voordelen zoals: 

Kunststof raamkozijn

Een kunststof kozijn heeft laag onderhoud

Houten kozijnen moeten van tijd tot tijd onderhouden worden. Denk aan schuren en opnieuw schilderen. Dit is nodig om verrotting van het hout tegen te gaan. Bij kozijnen gemaakt van kunststof heeft u dit probleem niet. Op langere termijn bespaart u uzelf dus een hoop onderhoudskosten of, wanneer u het zelf doet, veel tijd en moeite. Tevens zijn de kozijnen makkelijk schoon te houden.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Hoe Duurzaam zijn kozijnen?

Kunststof is een materiaal dat erg lang mee gaat. Het verrot niet en is weerbaar tegen alle weersperikelen waar wij in Nederland mee te maken hebben. Als u eenmaal investeert in kunststof raamkozijnen, heeft u er heel erg lang plezier van.

Welke soorten kunststof raamkozijnen zijn er?


– Voor vaste ramen: een vast raam is een raam die niet open kan.
– Voor draai- en kiepramen: deze ramen kunnen in diverse standen gezet worden, of helemaal open, of halfopen, of op een kiepstand.
– Voor valramen: valramen kunnen vanaf de onderkant geopend worden.
– Voor schuiframen: deze ramen kunt u openschuiven.
– Voor klapramen: deze opent u vanaf de bovenkant.
– Voor dakramen/tuimelramen: de ramen die in daken zitten.

Waar zijn de beste kunststof raamkozijnen te koop tegen scherp tarief?
De beste kunststof raamkozijnen, waar zijn die te koop voor een scherp tarief? Dit is een veelgestelde vraag, waar deze website antwoord op kan geven. U kunt hier namelijk 4 tot 5 offertes opvragen van de beste leveranciers in uw omgeving. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend! De offertes worden precies op maat opgesteld wanneer u duidelijk uw wensen aangeeft. Via deze website bent u altijd voordelig uit, de korting oplopen tot wel 60%. Een extra voordeel is dat goede kozijnen ervoor zorgen dat uw energiekosten omlaag gaan omdat ze beter isoleren. Wie wilt dat nou niet?

Meer over soorten kunststof raamkozijnen

Zoals u wellicht bovenaan de pagina heeft kunnen lezen, zijn er diverse soorten kunststof raamkozijnen verkrijgbaar, die perfect passen bij de verschillende soorten ramen. Als u een offerte wilt aanvragen voor uw nieuwe kozijn, is het handig als u weet wat voor soort raamkozijn u nodig heeft. Bekijk daarom onderstaand de verschillende soorten ramen met de bijbehorende functies in huis.

Vast raam: een vast raam kan niet open, wilt u toch de ruimte ventileren dan kunt een ventilatierooster bij het raam plaatsen. Vaste ramen vindt u vooral op benedenverdiepingen mede omdat ze minder inbraakgevoelig zijn dan andere soorten ramen.
Valraam: een valraam kan vanaf de onderkant deels geopend worden. Zo kunt u de ruimte ventileren, zonder dat het raam zo ver openstaat dat mensen naar binnen kunnen kijken. Deze eigenschappen maakt het raam zeer geliefd in badkamers en toiletten. Om nieuwsgierige blikken nog beter buiten te houden worden ze vaak uitgevoerd in melkglas, gehamerd glas of een ander diffuus materiaal.
Klapraam: een klapraam is eigenlijk het tegenovergesteld van een valraam. Dit raam kan vanaf de bovenkant deels geopend worden.
Schuifraam: een schuifraam is, zoals de naam al zegt, een raam dat opengeschoven kan worden. Met deze ramen heeft u volledige vrijheid in het bepalen van de hoeveelheid ventilatie. Zo kunt u het raam op een kier of helemaal openzetten. Bij een schuifraam hoort een vast raamkozijn waarover het raam kan schuiven.
Tuimelraam/dakraam: deze ramen zitten (bijna) altijd in schuine daken en kunt u in de gewenste stand ‘tuimelen’. Van een klein kiertje tot halfopen, een tuimelraam biedt u altijd de gewenste ventilatie.
Draai- of kiepraam: deze ramen zijn een hele mooie uitvinding omdat ze u diverse ventilatieopties geven. U kunt het raam bijvoorbeeld openen vanaf de bovenkant zoals een valraam (vaak door de klink omhoog te draaien), deels openzetten, of helemaal openen voor maximale ventilatie. Zo kunt u bijvoorbeeld ’s avonds of ’s ochtends goed de kamers laten afkoelen na een zomerse dag. Bekijk hier de overige soorten ramen

Kunststof kozijn met mooie afwerking


Toen het kunststof raamkozijn net haar intrede deed, waren ze nog erg ‘kunstmatig’: spiegelglad en verreweg van natuurlijk. Om die reden kozen veel mensen toch nog voor houten kozijnen. Deze waren simpelweg een stuk mooier, dat het meer onderhoud nodig heeft nam men maar voor lief.

Een raamkozijn is een groot en opvallend onderdeel van het huis. Dan wilt u natuurlijk wel het mooiste en het beste hebben dat ook nog eens past bij de stijl van je woning. Een authentieke boerderij met ‘plastic’ kozijnen staat natuurlijk niet. Zeker niet als ze naar verloop van tijd gaan vergelen. Daar kwamen fabrikanten ook achter en daarom zijn er veel investeringen gedaan om het uiterlijk van de kunststof kozijnen een stuk aantrekkelijker te maken. En het resultaat mag er zeker zijn: prachtige kunstof raamkozijnen met houtnerf! Dus ook al kiest u voor een kunststof kozijn, dan kan de afwerking nog steeds heel natuurlijk ogen!

Kunststof kozijn met houtnerf

Nog nooit eerder zijn we zo bezig geweest met de natuur. Plastic zit in het verdomhoekje en maakt plaats voor natuurlijke producten. Dat is een erg mooie ontwikkeling alleen niet altijd zo duurzaam als wordt gedacht. Kunststof raamkozijnen zijn misschien niet geheel van natuurlijk materiaal, ze gaan wel heel lang mee en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Deze eigenschappen maken het materiaal meteen stukken milieuvriendelijk.

Als u voor kunstof kozijnen kiest, hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat ze er ook zo uit moeten zien. Tegenwoordig zijn er prachtige kunststof kozijnen met houtnerf die nauwelijks van echt houten kozijnen te onderscheiden zijn. U kunt zelfs kiezen uit diverse soorten houtnerflooks zoals eiken-, kersen- of beukenhout.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Tips voor kunststof raamkozijnen met houtnerflook

De kwaliteit van kunststof raamkozijnen met houtnerflook kan verschillen. Sowieso is het ene materiaal beter dan het andere, maar als het specifiek over de houtnerflook gaat, dan zijn er kozijnen met een natuurlijke houtlook en varianten met een minder natuurlijke look. Ze zien er dus heel nep uit en dat wilt u natuurlijk ook niet als u een natuurlijke uitstraling nastreeft. Om u te behoeden voor lelijke kozijnen, onderstaand een aantal tips waarop u kunt letten als u kunstof kozijnen met houtnerflook gaat aanschaffen:
Vermijd kozijnen met herhaling in de nerfstructuur: De nerfstructuur is de structuur van het hout, die lijkt op patronen. Deze patronen geven het die gewenste houtlook. In natuurlijk hout zitten nooit herhalingen in de patronen, zo werkt de natuur namelijk niet. Wil je een natuurlijke uitstraling, bekijk of vraag dan of de nerfstructuur geen herhaling heeft.
Vraag of ze gebruik maken van contra-lasverbindingen (om delen van het kozijn aan elkaar te maken) en hoe deze er na een langere periode uitzien. Contra-lasverbindingen zijn houtlookverbindingen. Ze beloven soms heel natuurlijk te ogen, maar in werkelijkheid kan dit tegenvallen. Bij deze soort verbindingen zit er onder de oppervlakte een schuine lasverbinding. Deze wordt onzichtbaar gemaakt door een bewerking. Dit laatste moet heel goed gebeuren, wanneer dat niet het geval is, lijkt het na verloop van tijd een beetje dicht geplamuurd te zijn. Vraag altijd of de verbindingen mooi blijven, ook na 10 jaar.
Pas op met onderbroken verbindingen: er kan ook gebruik gemaakt worden van onderbroken verbindingen. Hierbij wordt de basis van het kozijn schuin met elkaar verbonden. Vervolgens wordt het profiel aan de voorkant met een haakse hoek overlapt. Het nadeel van deze verbinding is dat iets zwakker is dan een contra-verbinding en de kans op scheuren groter is. Bespreek daarom met uw leverancier wat voor u de juiste verbinding is.


kunststof kozijnen plaatsen

Kunststof raamkozijn laten plaatsen of zelf plaatsen?

Via deze website kunt u een kunststof raamkozijn laten plaatsen. Dit zit in de prijs inbegrepen. Nadat u uw raamkozijnen heeft besteld bij de gewenste leverancier, komt deze eerst langs om de kozijnen op te meten. U maakt vervolgens een afspraak om het kunststof raamkozijn te laten plaatsen.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !


Kunststof raamkozijn online bestellen

Voordat u een kunststof raamkozijn online gaat bestellen, is het belangrijk dat u diverse offertes en leveranciers met elkaar vergelijkt om zo de beste en voordeligste partij uit te kiezen. Deze mogelijkheid heeft u als u via deze website bestelt. De korting kan wel oplopen tot 60%!

Offertes opvragen is geheel kosteloos en vrijblijvend (u zit dus nergens aan vast). Hoe specifieker u de aanvraag invult, hoe specifieker uw offerte zal zijn. Zo heeft u een goed beeld van de kosten.

De leveranciers waarmee wij samenwerken bieden allemaal goede kwaliteit kunststof raamkozijnen en een uitstekende service.

Binnen een korte tijd ontvangt u 4 tot 5 offertes. Deze kunt u rustig bekijken. Spreekt een leverancier u aan, dan neemt u contact op en bespreekt u samen de mogelijkheden. Tevens maakt u een afspraak voor het opmeten van de kozijnen. Hierna worden de kunstof kozijnen besteld, deze worden tussen de 5 tot 7 weken geleverd.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode: