fbpx
?>

Kunststof kozijnen merken; het aanbod is enorm. Op zoek naar de juiste kunststof kozijnen merken en -leveranciers? Bij Kunststofraamkozijn.nl bent u aan het juiste adres! Wij kennen alle merken en leveranciers, de dure en voordelige, maar bovenal ook de kwalitatief goede. Kijk hieronder verder voor uitgebreide informatie over de verschillende merken en leveranciers:

Kunststof raamkozijnen hebben een buitengewone toegevoegde waarde op je dagelijkse leefomgeving en zijn er in diverse soorten en maten. De kwaliteit van deze kunststof raamkozijnen hangen echter zeker ook af van de kunststof kozijnen merken en de betreffende leverancier. Zoals je misschien wel weet gaat er in het productieproces vóór de aflevering van een kozijn nogal wat vooraf. Zo worden profielen voor het kozijn apart gemaakt door fabrikanten, om daarna te worden afgerond tot een kunststof kozijn of schuifpui bij de verwerkers. Ten slotte komt dit kunststof kozijn terecht bij de klant in verschillende samenstellingen.

kunststof kozijnen merken

Bij het ontwikkelen en verwerken van kozijnen is dus voldoende ruimte voor de zogenaamde kozijn verwerkers om eigen kwaliteit en inzicht toe te voegen. Dit zorgt er voor dat het ene merk kunststof kozijnen qua kwaliteit en prijs kan verschillen van het andere merk. Verschillen zijn duidelijk zichtbaar in de afwerking van bijvoorbeeld lasnaden of de vertraging die erop zit tegen mogelijke inbraak. Omdat verwerkers en fabrikanten samen werken binnen het productieproces, krijg je dus in de meeste gevallen een kozijn thuis geleverd waaraan twee partijen hebben bijgedragen. Als we het echter hebben over de merken van een kunststof kozijn, dan spreken we uitsluitend over de merk van het profiel.

Het productieproces

Een kunststof kozijn kent dus een uitgebreid productieproces. De eerste fase speelt zich af bij de fabrikant, ofwel het merk. Kunststof kent veel grote voordelen, waaronder zijn isolerende werking. Kunststof kozijnen zijn in de essentie echter hol en deze holte wordt door middel van kleine schotjes opgevuld. In hoeverre deze holtes worden opgevuld is per fabrikant verschillend, maar het bepaalt wel de isolatiewaarde van je kunststof kozijn. Na het fabriceren gaat het kozijn door naar de verwerker. Binnen de afwerking is vooral het lassen van de naden erg belangrijk.

kunststof kozijnen merken

De belangrijkste merken

Veel kunststof kozijnen die in de Benelux worden aangeboden komen voort uit een West-Europees productieproces. Zo kom je veel Duitse merken tegen in onderstaand overzicht, maar natuurlijk ook Nederlandse merken:

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

De beste merken voor Kunststof Kozijnen

Uiteraard bestaat er verschil in de kwaliteit tussen merken en leveranciers. Dit verschil is deels terug te vinden in de afwerking van het kozijn zelf en de isolerende werking. Ook zijn kunststof kozijnen verkrijgbaar in een diverse massa of de verwachte duurzaamheid van het product. Merken en leveranciers kunststof kozijnen, goed om uitvoerig uw huiswerk te maken. De keuze voor een kunststof kozijn zal daarnaast afhangen van je gewenste plaatje in prijs/kwaliteit. Hieronder een kort overzicht van de top 4 kwaliteitsmerken:

Schüco
Behoort tot de top 4 van kwalitatief beste kunststof kozijnen merken. Het merk heeft als kenmerken:

 • Glaslat in profiel, hierdoor een sierlijk en authentiek uiterlijk;
 • Geen weekmakers waardoor geen vergeling en broosheid;
 • Zware stalen verstevigingsprofielen, mooi afgevlakte hoeken.

Van de top 4 meestal het voordeligst geprijsd. Het meest verkocht is de CT70 Corona Accent. Meer over Schüco »

Finstral
Kenmerken van dit bedrijf:

 • Glaslat in profiel, hierdoor een authentiek uiterlijk;
 • Geen weekmakers waardoor geen vergeling en broosheid;
 • Zware verstevigingsprofielen, Hoek afvlakking wat scherper dan bij Schüco;
 • Ingewalste houtnerfstructuur i.p.v thermisch aangebrachte Renolitfolie, hetgeen verder geen noemenswaardig verschil oplevert.

Qua prijs is Finstral duurder dan Schüco; qua prijssegment tussen Schüco en WERU/Gayko in. Het meest verkocht is de Classic Line versie. Meer over Finstral »

WERU
Kwalitatief één van de beste kunststof kozijnen merken met als kenmerken:

 • Kwalitatief hoogwaardig, met staal versterkte kunststof profielen echter niet in de gehele breedte als bij Schüco het geval is;
 • Vele kleuren en uitvoeringen mogelijk;
 • Breed assortiment. Wordt verkocht via dealer organisatie.

Qua prijs in de hogere prijsklasse. Van de top vier duurder dan Schüco, Finstral en Gayko. Het meest verkocht is de WERU Trado.

kunststof kozijnen merken

Gayko
Top 4 van kwalitatief beste kunststof kozijnen merken. Kenmerken zijn:

 • Stalen verstevigingsprofielen echter niet in gehele breedte ingebracht als bij Schüco;
 • Kwalitatief hoogwaardig, met staal versterkte kunststof profielen;
 • Vele kleuren en uitvoeringen mogelijk;
 • Verdiept profiel, blok profiel variant met afgevlakte hoek.

Valt in de hogere prijsklasse. Meeste verkocht worden de Gayko Vision NL en de Gayko Style 104. Meer over Gayko »

Veel goede kunststof kozijn-merken zijn afkomstig uit Duitsland. Door het grote aantal merken en kunststof kozijnen zal de keuze voor een juist kozijn echter niet gemakkelijk zijn. Veel grote merken hebben ook een vestiging bij je in de buurt, dus het aanvragen van een offerte is zomaar gedaan. Let bij je keuze voor merken en leveranciers altijd op zaken als duurzaamheid, isolatie, prijs, techniek van het lassen en meer.

Leveranciers

Je kunststof kozijnen snel in huis én met professionele hulp in huis gezet? Alle leveranciers van Kunststofraamkozijn.nl beschikken over een ervaren montageteam, waardoor je altijd snel kunt genieten van je nieuwe kunststof kozijnen. Plaatsing, opmeting en het demonteren van oude kozijnen is eveneens geen probleem bij de door ons gevoerde merken en leveranciers.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode: