?>

KUNSTSTOF KOZIJNEN KOSTEN
Overweegt u kunststof kozijnen te laten plaatsen in uw woning, dan vraagt u zich natuurlijk af wat een kunststof kozijn gaat kosten. Deze kosten zijn niet eenduidig omdat ze afhankelijk zijn van het merk kunststof kozijn, het soort raam, het materiaal en de leverancier. Om u te helpen snel een goed overzicht te krijgen van de kunststof kozijnen kosten, kunt u via deze website vrijblijvend en gratis offertes aanvragen van 4 leveranciers bij u in de buurt.

Voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een heuse opmars aan het maken in Nederland en België. Dat komt omdat ze diverse, zeer aantrekkelijke voordelen hebben zoals:

 • Ze behoeven nagenoeg geen onderhoud
 • Ze isoleren uw woning als de beste
 • Ze zijn duurzaam en gaan lang mee.

Tevens zijn de kozijnen verkrijgbaar in een mooie houtlook waardoor ze wel die prachtige natuurlijke uitstraling hebben en u toch kunt profiteren van de voordelen van kunststof.

Kunststof kozijnen kosten

Kwaliteit en kunststof kozijnen kosten

Kunststof kozijnen kunnen soms meer kosten dan houten varianten, maar vergeet dan nooit dan u de investering altijd eruit kunt halen. U bespaart namelijk op onderhoud, energiekosten en vervangingskosten. Hierbij geldt: hoe beter de kwaliteit van de kozijnen, hoe langer u ervan kunt genieten. De kwaliteit bepaalt voor een deel de kunststof kozijnen kosten en hangt af van het merk en de leverancier. De fabrikant maakt een profiel en verwerkers ronden het af tot kozijn of schuifpui. In dit proces bepaalt onder andere het vakmanschap en het materiaal de hoogte van de kunststof kozijnen kosten.

Als u geen verstand hebt van kozijnen, maar wel kwaliteit wilt hebben (het gaat immers om een belangrijk onderdeel van uw woning), dan kan het soms lastig zijn een juiste keuze te maken. U wilt natuurlijk niet teveel betalen, maar u wilt ook niet inleveren op de kwaliteit. Hier hebben wij rekening mee gehouden. Via ons komt u alleen in contact met leveranciers die sublieme kwaliteit leveren en daarnaast een scherpe prijs bieden. Wanneer u offertes aanvraagt via deze website weet u altijd dat u kwaliteit in huis haalt en daarnaast kunt u makkelijke de kunststof kozijnen kosten met elkaar vergelijken.

Wilt u een kunststof kozijn van het beste kwaliteit? Onze absolute topmerken zijn:

 • Schüco
 • Finstral
 • Weru
 • Gayko

Kunststof kozijnen kostenoverzicht

In het onderstaande kunststof kozijnen kostenoverzicht kunt u zien wat gemiddeld de kosten zijn voor kunststof kozijnen voor verschillende soorten ramen.

Soort kunststof kozijnAfmetingen kunststof kozijn
(h x b)
Prijs
(inclusief btw en HR++ glas)

Met vast raam

Een vast raam1200 x 1200 mm€ 180,- tot € 230,-
Twee vaste ramen1200 x 800 mm€ 195,- tot € 250,-
Drie vaste ramen1200 x 2000 mm€ 335,- tot € 385,-

Met draai/kiepraam

Een draai/kiepraam1200 x 1000 mm€ 260,- tot € 325,-
Twee draai/kiepramen1200 x 1400 mm€ 400,- tot € 475,-
Drie draai/kiepramen1200 x 2000 mm€ 605,- tot € 695,-
Vier draai/kiepramen1200 x 2400 mm€ 795,- tot € 870,-

Met draaikiepraam + vast raam

Een vast raam met draai/kiepraam (smal)1600 x 800 mm€ 300,- tot € 360,-
Een vast raam met draai/kiepraam (standaard)1200 x 1400 mm€ 350,- tot € 410,-
Een vast raam (breed) met draai/kiepraam1200 x 2000 mm€ 365,- tot € 420,-
Twee vaste ramen met draai/kiepraam1200 x 2000 mm€ 430,- tot € 495,-
Twee draai/kiepramen met vast raam1200 x 2000 mm€ 525,- tot € 595,-
Twee draai/kiepramen met twee vaste ramen1200 x 2400 mm€ 540,- tot € 605,-

Met valraam

Een valraam400 x 1200 mm€ 80,- tot 120,-
Een valraam met vast raam1500 x 800 mm€ 260,- tot 320,-
Een valraam met draai/kiepraam1500 x 800 mm€ 330,- tot 395,-
Tot 60% voordeel? Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders. *** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***

Zaken die van invloed zijn op de kosten

Zoals u wellicht in het overzicht kunt zien, zijn de kunststof kozijnen kosten afhankelijk van een aantal zaken, zoals de kwaliteit wat eerder is benoemd. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van:

 • Het materiaal en de afwerking van uw kunststof kozijn: hoe mooier de afwerking, hoe hoger de kosten.
 • Het merk: zoals bij bijna alle producten is ook het merk van invloed op de kosten. Grote vooraanstaande merken zijn vaak wat prijziger dan kleine merken.
 • Het soort raam: een kunststof kozijn van een vast raam is bijvoorbeeld goedkoper dan kozijnen van een draairaam of kiepraam. Speciale ruitverdelingen in ramen hebben ook andere kozijnen nodig en dat kan ook teruggezien worden in de kunststof kozijnen kosten. Het soort raam is meer van invloed dan de grootte van het raam. Dat komt omdat er bij speciale ramen meer arbeidsuren in de montage zitten, dat geldt niet voor grote ramen.
 • Hang- en sluitwerk: wilt u uw ramen extra beveiligen met geavanceerd hang- of sluitwerk, dan zal u dit ook terugzien in de kosten. Dit geldt ook voor ventilatie- of susroosters.
 • Glassoort: een kunststof kozijn bevat natuurlijk glas en ook als het gaat om glas zijn er diverse soorten waaruit u kunt kiezen. Hierbij gaat het vooral om de dikte en veiligheid van het glas. De kunststof kozijnen die u via deze website kunt kopen bevatten doorgaans standaard HR++ glas. Wilt u liever HR+++ glas, dan zal de kunststof kozijn kosten wat hoger uitvallen. Deze kosten kunt u terugverdienen aangezien HR++ en HR+++ glas uw woning zeer goed isoleren.

Besparen op uw kunststof kozijnen kosten

Wilt u wat besparen op uw kunststof kozijnen kosten, dan bent u hier aan het juiste adres. Wanneer u via deze website kunststof kozijnen offertes aanvraagt kunt u tot wel 60% besparen op de kunststof kozijnen kosten! Hoe? Omdat u snel, kosteloos en eenvoudig offertes kunt aanvragen van betrouwbare leveranciers in uw regio met scherpe prijzen. Vanuit uw luie stoel kunt u de prijzen met elkaar vergelijken en kiezen voor de meest voordelige optie. Andere voordelen:

 • U bespaart tijd omdat u niet stad en land hoeft af te gaan op zoek naar de beste prijzen;
 • U krijgt maar liefst 4 offertes van betrouwbare leveranciers;
 • Het is geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast;
 • U wordt niet bestookt met verkooppraatjes;
 • U bepaalt zelf of en wanneer u met een leverancier in zee gaat;
 • U heeft alle tijd om u rustig te verdiepen in de diverse kunststof kozijnen kosten.

Benieuwd wat de kunststof kozijnen voor u gaan kosten? Vraag geheel gratis en vrijblijvend uw kunststof kozijnen offertes aan.