fbpx
?>

Openslaande deuren van kunststof

Kunststof kozijn tuindeuren zijn een prachtige manier om uw tuin meer bij uw woning te betrekken. Ziet u het al voor u: ’s ochtends opent u lekker de tuindeuren onder het genot van een kopje koffie of thee. Dat is toch heerlijk wakker worden? Met mooie openslaande tuindeuren creëert u heel veel sfeer in huis, maar ook een waanzinnig lichtinval en meer ruimte. Uw tuindeuren kunnen gemaakt worden van diverse materialen. Lees hier waarom kunststof kozijn tuindeuren een hele goede optie zijn!

kunststof kozijn tuindeuren

Waarom kunststof kozijn tuindeuren?


Misschien kunnen we beter vragen waarom u niet voor kunststof kozijn tuindeuren zou kiezen, want er zijn ontzettend veel voordelen. Voorheen was het grootste tegenargument dat kunststof minder mooi was dan hout, maar dat is tegenwoordig erg achterhaald. Kunststof kozijnen zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar zodat ze altijd perfect passen bij de uitstraling van uw woning. Kunststof kozijnen met een houtlook en roeden geven bijvoorbeeld een knusse en klassieke uitstraling. Houdt u meer van modern, dan zou u kunnen kiezen voor metallic kozijnen. 

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Behalve veel keuze en uitstraling zijn er nog meer redenen waarom u voor kunststof kozijn tuindeuren kunt kiezen

 • Onderhoudsarm: in tegenstelling tot hout, hoeven kunststof kozijnen nooit geschilderd en geschuurd te worden omdat ze niet verrotten. Ze bieden u dus jarenlang gebruiksgemak.
 • Duurzaam: mede omdat ze niet verrotten, gaan ze ontzettend lang mee. Daarnaast worden kunststof kozijnen van materialen gemaakt die makkelijke te recyclen zijn
 • Weerbestendige grondstoffen: de kozijnen zijn gemaakt van weerbestendige grondstoffen waardoor ze zelfs in ons landje met zeer wisselende temperaturen en weersomstandigheden, heel lang mee gaan.
 • Inbraakwerend: de kunststof kozijn tuindeuren van onze leveranciers zijn erg inbraakwerend doordat ze goed hang- en sluitwerk bevatten, zeer stevig zijn en inbraakwerend glas bevatten
 • Isolatie: door de hoge kwaliteit van de kozijnen hoeft u nooit bang te zijn voor vocht of tocht in huis. Dankzij de hoge isolatie zal u ook kosten besparen op uw energierekening
 • Makkelijk te onderhouden: zoals eerder vermeld is schilderen en schuren verleden tijd, maar als u ervoor wilt zorgen dat uw kozijnen heel lang mee gaan, is een klein beetje onderhoud nog wel nodig. Gelukkig is dat een fluitje van een cent. Met wat water en zeep kunt u de kozijnen heel makkelijk reinigen. Smeer daarnaast een keer de scharnieren met olie en u komt al een heel eind
 • Kleur- en vormvast: houten tuindeuren kunnen de neiging hebben om te gaan verkleuren of door vocht en temperatuur verschillen krom te trekken. Dit probleem heeft u niet met kunststof kozijn tuindeuren.

  Gratis offertes aanvragen

  Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Kunststof raam tuinhuis


Wilt u graag een kunststof raam in uw tuinhuis met eventueel tuindeuren, dan is dat ook zeker mogelijk. Kunststof ramen kunnen overal geplaatst worden, zo ook in uw tuinhuis. Net zoals bij de ramen in uw woning, kunt u kiezen uit diverse opties, denk aan houtlook, diverse natuurlijke kleuren en u heeft de keuze uit verschillende soorten ramen. 

kunststof kozijn

Het kunststof raam in uw tuinhuis kan bestaan uit:

 • Vast raam: deze ramen kunnen niet open of dicht.
 • Draai- kiepraam: een draai- of kiepraam kunt u op diverse standen zetten. Het raam kan bijvoorbeeld helemaal open gezet worden, of u zet het op kiepstand waarbij het raam vanaf boven openvalt. Op deze manier kunt u het tuinhuis op een veilige manier ventileren.
 • Klapraam of valraam: u kunt naast vaste ramen ook kiezen voor kleine klap- of valramen. Dit zijn raampjes die u vanaf boven of onder open kunt zetten. 

  Gratis offertes aanvragen

  Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Opties voor uw kunststof kozijn tuindeuren

 • Als u eens goed om u heen kijkt naar alle tuindeuren die u tegenkomt, dan zal het u opvallen dat er heel veel verschillen zijn in hoe kunststof kozijn tuindeuren eruit kunnen zien. Tuindeuren met roeden passen bijvoorbeeld geweldig bij een klassieke uitstraling en deuren zonder borstwering (het glas loopt dan tot de vloer) staan weer perfect in woningen met een moderne look. Zo zijn er nog andere zaken waarover u kunt nadenken zodat u straks de kunststof kozijn tuindeuren van uw dromen heeft!

 • Uitstraling van uw kunststof kozijn: wilt u een kunststof kozijn met een houtlook of niet? Een kozijn met houtlook bevat een houtnerf en rechte naden. Als u dat graag wilt kan het zijn dat u wat duurder uit bent
 • Soort slot en beslag: het soort slot en deurbeslag (denk aan klink, scharnieren etc.) bepalen voor een klein deel de kosten. Het is wel verstandig hier informatie over te vragen aangezien ze erg kunnen verschillen qua kwaliteit. De één is bijvoorbeeld meer inbraakwerend dan de andere. Uw leverancier kan u hierover informeren
 • Soort glas: in de meeste gevallen zit er standaard HR++ glas in uw kunststof kozijn tuindeur, maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor ander glas. Bijvoorbeeld driedubbel glas of melkglas. Ook belangrijk voor bijvoorbeeld een kunststof raamkozijn.
 • Met of zonder roeden: misschien ook goed om na te denken of uw roeden wilt hebben. Roeden geven uw kunststof kozijn tuindeuren direct een klassieke uitstraling. Roeden (ook wel glasroeden genoemd) zijn latten die de ruiten in uw tuindeur in vlakken verdelen
kunststof kozijnen

Kunststof kozijn tuindeuren of kunststof kozijn schuifpui?


In plaatst van kunststof kozijn tuindeuren zou u ook voor een schuifpui kunnen kiezen. Wat is de beste keuze? Dat ligt geheel aan uzelf. Het grootste verschil is dat tuindeuren openslaande deuren zijn en een schuifpui gewoon opengeschoven kan worden. Tuindeuren hebben meer ruimte nodig anders kunt u ze niet openen. Hiermee moet u rekening houden als u de indeling van het terras maakt. Het terrasset moet bijvoorbeeld wat verder van de deuren staan. Hetzelfde geldt voor het geval uw tuindeuren naar binnen openen.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !Wat is dan het voordeel van kunststof kozijn tuindeuren? Dubbele tuindeuren kunt u beide helemaal openzetten waardoor u echt het buiten naar binnen haalt. Bij de meeste schuifpuien is de doorgang kleiner. Daarnaast kiezen veel mensen voor tuindeuren omdat deze nu eenmaal wat meer charme hebben. Weet u nog niet zo goed wat u moet kiezen, lees dan hier meer over kunststof kozijn schuifpuien. 

Kunststof kozijn schuifpui

Gratis offertes aanvragen voor uw kunststof kozijn tuindeuren


Via deze website kunt u geheel gratis, vrijblijvend en eenvoudig 4 tot 5 offertes aanvragen voor uw nieuwe kunststof kozijn tuindeuren. Alle offertes die u bij ons aanvraagt zijn inclusief 10 jaar garantie en montage. U hoeft dus niet bang te zijn dat u achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan.

Voordat u een aanvraag gaat invullen is het heel belangrijk dat u al nadenkt over de diverse opties die er zijn voor kunststof kozijn tuindeuren. Vergeet ook zeker niet op te meten en maak desnoods een foto van de plek waar uw nieuwe kunststof kozijn tuindeuren moeten komen. Hoe specifieker u bent in uw aanvraag, hoe beter onze leveranciers een prijsopgave kunnen maken. 

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode: