fbpx
?>

Een kunststof achterdeur of buitendeur is een belangrijk onderdeel van uw huis. Niet alleen omdat het voor een deel de uitstraling van uw woning bepaalt, maar ook omdat het een veelgebruikte deur is, want hoe vaak gaat u of één van uw gezinsleden wel niet door die deur?! En dit zal niet altijd even zachtjes zijn. Soms wordt de deur open ‘getrapt’ met een voet omdat u uw handen bijvoorbeeld vol heeft of hij wordt dicht gesmeten door één van uw kinderen of Jan de wind.

Daarnaast is de achterdeur ook een veelgebruikte deur door inbrekers. Zeer belangrijk dus om bij uw buitendeur te kiezen voor kwaliteit en als u al begint met een kunststof buitendeur, zit u al heel goed. Kunststof is namelijk uitstekend materiaal voor duurzame, stevige en isolerende buitendeuren. Daarnaast zijn er ontzettend veel mogelijkheden om uw deur precies zo vorm te geven als u wilt, van een mooie kunststof achterdeur in antraciet tot klassieke deuren met houtlook en panelen.

Kunststof kozijnen deuren

Waarom een kunststof achterdeur?


Er zijn diverse materialen die geschikt zijn voor achterdeuren denk bijvoorbeeld aan hout of aluminium. Toch biedt een kunststof achterdeur meerdere voordelen ten opzichte van de andere materialen. Deze voordelen zijn:

 • Weinig onderhoud: een periodieke onderhoudsbeurt is niet nodig bij een kunststof achterdeur want het hoeft niet geschuurd en geschilderd te worden. Je hebt dus geen last van afgebladerde verf of verrottingen. Als je jaarlijks even de bewegende onderdelen smeert en de deur af en toe reinigt met een sopje kom je al een heel eind
 • Veelzijdig materiaal: een kunststof achterdeur kun je werkelijk geheel op maat laten maken omdat kunststof een zeer veelzijdig materiaal is. Zeker anno nu zijn er diverse stijlen te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan strakke en moderne achterdeuren of kies voor een aluminium of houten look. Ook qua kleur kunt u alle kanten op
 • Inbraakwerend: inbrekers hebben geen schijn van kans om binnen te komen bij uw kunststof buitendeur. Zeker niet als u deze extra beveiligd. Hierover later meer
 • Zeer isolerend: zeg maar vaarwel tegen hoge energiekosten door slechte isolatie, want deze deuren isoleren als de beste.
 • Duurzaam: kunststof is een materiaal dat zonder hoge CO2 uitstoot geproduceerd wordt en is daarnaast heel makkelijk te recyclen. Als klap op de duurzame vuurpijl gaat een kunststof buitendeur ook nog eens heel lang mee. 

  Gratis offertes aanvragen

  Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Kunststof kozijnen

Kunststof achterdeur geheel op maat

U zal versteld staan over de hoeveelheid mogelijkheden die u heeft voor uw nieuwe kunststof buitendeur. Onderstaand een kleine opsomming van een aantal van uw mogelijkheden waar u alvast over na kunt denken zodat u straks jarenlang kunt genieten van uw achterdeur geheel op maat.
Uitstraling: populair zijn de achterdeuren met een houtlook die niet van echte houten deuren te onderscheiden zijn. Zo heeft u wel die natuurlijke uitstraling van hout, maar profiteert u toch van de voordelen van kunststof. Naast hout kunt u kiezen uit meerdere looks, vraag uw leverancier om de mogelijkheden.
Ramen en/of panelen: veel kunststof achterdeuren bevatten glas. Zo zijn er bijvoorbeeld deuren met onderaan een borstwering met paneel (ook wel schopplaat genoemd) en bovenin glas. U heeft op deze manier een fijne lichtinval in de woning en u kunt uw kinderen binnen of buiten in de gaten houden. Het glas kan in de deur zitten maar ook naast de deur of boven de deur. Dit wordt zijlicht of bovenlicht genoemd.
Soort ramen: wilt u glas in uw deur, dan kunt u kiezen uit één stuk glas, maar u kunt het ook opdelen in vlakken en nog kiezen uit allerlei verschillende figuren. Denk aan een rechthoek, vierkant of driehoek.
Soort dorpel: een dorpel wordt ook wel drempel genoemd en ook dit onderdeel biedt diverse mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een kunststof dorpel of één van aluminium. Denk ook na over de hoogte van de dorpel (lage instap of niet).
Kleur: of u nu een kunststof achterdeur in antraciet, rood, groen, blauw of wit wilt, alle kleuren zijn mogelijk!
Kunststof achterdeur op maat gemaakt met kozijn: een kunststof achterdeur komt natuurlijk met kozijn. Dat kozijn hoeft niet hetzelfde te zijn als de deur zelf. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof achterdeur met een kozijn in een andere kleur.
Kunststof buitendeur met kattenluik: nog een puntje om van te voren al over na te denken, wilt u een kunststof buitendeur met kattenluik of niet? Het is namelijk veel handiger om het kattenluik direct in de deur te laten plaatsen dan achteraf.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Optimale bescherming tegen inbrekers


Inbrekers gebruiken maar al te graag uw achterdeur om in uw woning te komen, daarom is het van essentieel belang dat u een achterdeur heeft met goede beveiliging. Laat uw kunststof buitendeur daarom goed afstellen en kies voor hang- en sluitwerk van kwaliteit. Uw kunststof buitendeur goed aftellen en beveiligen kan door te kiezen voor:

 • Drie-punts veiligheidssluiting: een goede sluiting heeft minstens een 3-punts sluiting met haken. Dit betekent dat de deur op 3 plekken in het kozijn gehaakt kan worden.
 • Een goed cilinderslot, goede deurklinken en slotplaten met het keurmerk SKG** of SKG***.
 • Roestvrij stalen platen in plaats van aluminium platen
 • Zorg ervoor dat alles voorzien is van het Politiekeurmerk Veilig Wonen
Kunststof kozijnen

Wat zijn de kunststof achterdeur prijs en kosten?
De kunststof achterdeur prijs en kosten zijn geheel afhankelijk van uw wensen. Mocht u bijvoorbeeld een klein budget hebben, dan is het prima mogelijk om een goede kunststof buitendeur aan te schaffen, alleen houdt het u dan bij de basis. Bijvoorbeeld een standaard formaat deur met helder glas. Heeft u meer te besteden, dan kunt u uw deur meer personaliseren en extra’s toevoegen. De kosten kunnen uitkomen tussen de 1000 en 5000 euro.

Wilt u een goede prijsindicatie, vraag dan via deze website een offerte aan. Geef bij uw aanvraag duidelijk uw wensen aan. Denk aan de uitstraling van de deur (houtlook of niet, panelen, borstwering etc.), beveiliging (extra dikke deur, wat voor glas, wat voor hang- en sluitwerk), afmetingen, wat voor glas en ga zo maar door. Hoe completer uw aanvraag is, hoe specifieker de prijsindicatie. Vergeet ook zeker niet na te denken over de kleur van uw deur (bijvoorbeeld een kunststof achterdeur in antraciet), en als u een kunststof deur met kozijn heeft, welke kleur moet dat kozijn dan zijn? Wilt u een kunststof buitendeur met kattenluik of misschien een deur waarbij het bovenste gedeelte opengemaakt kan worden? Zo zijn er veel opties om goed over na te denken voordat u offertes gaat aanvragen.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Als u offertes aanvraagt via deze website ontvangt u niet 1, maar tussen de 4 of 5 offertes van betrouwbare en kwalitatieve leveranciers bij u in de buurt die een goed een mooi assortiment kunststof buitendeuren hebben. Zo kunt u altijd een deur vinden die exact aan uw eisen voldoet.

Behalve een kunststof achterdeur, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een kunststof schuifpui of mooie tuindeuren zodat u het buiten meer naar binnen kunt halen mocht uw achterdeur toegang tot uw tuin verlenen. Ook voor schuifpuien en tuindeuren kunt u via deze website geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode: