• keurmerk politie en skg
  • keurmerk tuv

HR++ glas

HR++ glasKunststof kozijnen zijn uitermate geschikt voor het toepassen van HR++ glas. Maar wat valt er te kiezen en waarop moet u letten?

Alle kunststof kozijnen HR++ glas wordt standaard geleverd in de variant 4-15-5 hetgeen inhoudt dat de buiten ruit 5 mm dik is, de tussen spouw 15 mm dik en de binnen ruit 4 mm dik. In totaal is een dergelijke glazen raam dus 24 mm dik. De huidige kunststof kozijnen hr++ ruiten bevatten een edelgas in de spouw (Argon), en dit edelgas zorgt ervoor dat er geen koude brug ontstaat tussen de koude buitenlucht en de warmere binnenlucht; met andere woorden dat de koude van buitenaf niet door straalt naar binnen hetgeen met enkele ruiten sterk  het geval is. Er zijn ook kunststof kozijnen HR++ ramen leverbaar met een grotere dikte in bijv. 26 of 28 mm. Tevens is er 3-laags HR++ glas leverbaar. Al met al kunt u het net zo gek maken als u zelf wilt; in de praktijk blijkt echter dat het e.e.a u alleen maar meer geld kost en nagenoeg geen extra rendement oplevert. In de praktijk voldoen kunststof kozijnen HR++ ramen van 24 mm dik meer dan uitstekend, en voldoen deze ruimschoots aan de huidige gestelde normen. Wilt u daadwerkelijk iets extra’s doen wat isolatie betreft ? Denk dan aan spouwmuur isolatie.

Ik heb beneden al HR++ glas; boven minder belangrijk toch? Niets in minder waar. Zoals u weet stijgt warme lucht; dus alle warmte verliest u boven in de woning. Ook al houdt u alle deuren gesloten, de warme lucht vindt zijn weg echt wel naar boven. Dit kost u heel veel aan “loze” stookkosten in de maand.

Hoeveel scheelt het wanneer ik het enkele glas vervang voor HR++ glas? Onderzoek heeft uitgewezen dat uw voordeel op kan lopen tot 25%. Dit is het bedrag dat u zich kunt besparen op uw gasrekening. Uw nieuwe kunststof kozijnen HR++ beglazing dient u dus eigenlijk als een investering te zien in plaats van een kostenpost. Op het onderstaande infrarood beeld ziet u aan de linkerzijde een kozijn met enkel glas, en aan de rechterzijde een kozijn met 24 mm HR++ glas. De rode kleur staat voor verlies van warmte, en groen staat voor een optimale thermische isolatie zonder verlies.

kunststof kozijnen hr++

Ik wil meer privacy in mijn badkamer. Hoe doe ik dat? Wat het glas in het kunststof kozijn van uw badkamer betreft, kunt u desgewenst kiezen voor melk glas in de HR++ variant; dit is gezandstraald glas waar men van buitenaf niet doorheen kan kijken. Dit is ook verkrijgbaar in een half helder half melkglas variant. U hoeft dan niet te gaan rommelen met plakfolie, en u heeft het meteen netjes voor elkaar. Onze leveranciers kunnen deze optie zonder probleem in de kunststof kozijnen prijzen opnemen.

Kan ik ook geluid dempen met HR++ glas? Wanneer u aan een drukke straat woont of wellicht in de buurt van een busbaan, dan is het mogelijk om voor kunststof kozijnen HR++ glas in een gelaagde uitvoering te kiezen met geluid dempende folie. Wanneer u voor dit type glas kiest in uw nieuwe kunststof kozijnen, dan dempt u het geluid met -2 decibel. In een dergelijke drukke woonomgeving is het ook verstandig om een ventilatierooster te gebruiken. Neemt u dan een zogenaamd “susrooster”; dit is een ventilatierooster met geluiddempend materiaal aan de binnenzijde, zodat het geluid niet met de lucht mee naar binnen komt. Wanneer u een ventilatierooster mee laat leveren met uw kunststof kozijnen, kunt u ’s nachts een eventueel draai/kiep raam dicht laten, zodat u rustiger kunt slapen.

Ik wil Luxaflex in de badkamer en andere ruimtes. Welke mogelijkheden zijn daarvoor bij kunststof kozijnen? Daar bestaat een zeer mooi systeem voor, het zogeheten screenline systeem waarbij de horizontale lamellen tussen de beide glaslagen aangebracht zijn en zich dus in de spouw van de ruit bevinden. Dit is echter geen goedkoop systeem; voor een badkamerkozijn dient u rekening te houden met rond de € 400,- incl. btw maar dit is wel een geweldig mooi systeem !

Gratis offertes aanvragen

Ontvang gratis vijf kozijn offertes van meerdere aanbieders. Voordeel tot 60%!
Scroll Up