fbpx
?>

Wat is HR++ glas?

Net als bij het kiezen van de geschikte kunststof kozijnen heb je ook bij HR++ glas nog voldoende om uit te kiezen. Dit is waar je allemaal op moet letten voordat je de keuze maakt.

Wat zijn de afmetingen?

Ieder kunststof kozijn met HR++ glas wordt standaard geleverd in de maat 4-15-5. Dit betekent in de praktijk; ruit binnen van 4 millimeter dikte, tussen spouw 15 millimeter dik en ruit buiten 5 millimeter dik. Dergelijk glas is dus in totaal 24 millimeter dik en heeft een buitengewoon isolerende werking. Warmte aan de binnenkant wordt goed geïsoleerd, waardoor deze stabieler blijft en je dus zowel in de winter als zomer minder last hebt van extreme kou, dan wel overmatige warmte. HR++ glazen bevatten tevens edelglas in de spouw (Argon), waardoor er geen kans is op een ‘koude brug’ tussen de omgeving in huis en de weersomstandigheden buiten je huis.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Wat is isolatieglas?

In de combinatie van kunststof kozijnen en isolatieglas heb je echter meer keuze. Zo kan je kiezen voor een standaard dikte van het glas tot 26 of 28 millimeter óf is er HR++ glas verkrijgbaar met een 3-laags isolatie. Hoewel men bij deze extra opties vaak denkt aan extra isolatie en bescherming, blijkt dit in de praktijk geen beter resultaat op te leveren. HR++ glas met een maximale dikte van 24 millimeter voldoet optimaal en isoleert je huis precies zoals jij dat wilt. Kunststof kozijnen en HR++ glas tot 24 millimeter voldoen tevens aan de huidige gestelde kwaliteitseisen. Wil je toch die extra isolatie voor je huis? Dan kan je denken aan een spouwmuur of vloerverwarming, waarbij isolatie ook een belangrijke rol speelt.

HR++ glas

Boven én onder

Kunststof kozijnen en isolatieglas; het is een gouden combinatie. Let er echter wel op dat je niet alleen beneden, maar ook boven in je huis kiest voor HR++ glas. Warme lucht stijgt op en dat betekent dat je isolatie overal in huis belangrijk is; niet alleen in de woonkamer waar je het vaakste bent, maar het is nog belangrijker om ook boven te kiezen voor HR++ glas. Zo heb je zowel beneden als boven in je huis de perfecte isolatie en blijft de temperatuur in huis stabieler, waardoor je écht kunt besparen op je energierekening.

Niet alleen voor lucht, ook voor geluid

Isolerende HR++ glazen hebben niet alleen invloed op de isolatie van de temperatuur in huis, maar ook op de geluiden. Woon je in een drukke straat of zelfs twee-onder-één-kap? HR++ glas kan je helpen geluid te dempen tot wel -2 decibel en dat kan al veel verschil maken. HR++ glas is bijvoorbeeld voorzien van geluiddempende folie dat bijna niet zichtbaar is. Daarnaast kan je ook ‘gewoon’ kiezen voor een ventilatierooster, waardoor je frisse lucht toch binnen laat in huis. Deze ventilatieroosters kunnen worden voorzien van een zogenaamd ‘susrooster’, waarbij geluiddempend materiaal aan de binnenkant wordt geplaatst. In combinatie met een kunststof kozijnen kan je het ventilatierooster ’s nachts gewoon dichtdoen, waardoor je rustig kunt slapen.

Isolatie én privacy

Isolatie en privacy kunnen samengaan bij HR++ glas. In sommige ruimtes van je huis heb je nou eenmaal behoefte aan meer privacy, bijvoorbeeld in je eigen badkamer. Dit kan met het zogenaamde melkglas; een gezandstraald HR++ glas waar je van buitenaf niet doorheen kunt kijken, maar van binnenuit nog wel enig zicht hebt. Hierbij is folie niet meer nodig, want het HR++ glas is al standaard voorzien van een dergelijk half helder/half melkglas principe. Zo isoleer je de badkamer en blijft deze lekker warm, terwijl je ook je privacy kunt behouden.

Meerdere glas isolatie opties

Kunststof kozijnen én HR++ glas; het biedt veel mogelijkheden. Het is prettig te weten dat je bij deze combinatie gebruik maakt van de vaste 10 jaar garantie door de VKG. Daarnaast bespaar je met HR++ glas op je energierekening en kan je nog kiezen uit allerlei varianten zoals onder andere melkglas, ventilatieroosters, geluiddempend folie, eventuele luxaflex en noem maar op. Voor elke omgeving in huis is op die manier een isolerende en aantrekkelijke oplossing te vinden. Geef voordat je een offerte wilt laten opstellen duidelijk aan welke verwachtingen je hebt en wat voor type kunststof kozijnen je bij jou thuis wilt hebben. Bekijk hier de kosten inclusief plaatsing

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode: