fbpx

Er bestaan meerdere vooroordelen over kunststof kozijnen. Dit zijn vaak redenen voor mensen om geen kunststof kozijnen te nemen. Maar meestal is dat helemaal niet terecht. Welke vooroordelen zijn er allemaal en waarom zijn het vooroordelen?

1. Je kunt de kozijnen niet verven

Er wordt vaak gezegd dat je kunststof kozijnen niet kunt verven. Dit betekent dat er weinig veranderingen in of buiten het huis mogelijk zijn. Dit is echter niet waar. Het is wel degelijk mogelijk om kunststof kozijnen te verven. Let er wel op dat je goed onderhoud pleegt en dat je de juiste verf gebruikt. Je kunt hier eventueel iemand voor inhuren. Maar: je kunt dus wel degelijk kunststof kozijnen schilderen.

2. Kunststof kozijnen zijn moeilijk schoon te houden

Er zijn veel mensen die denken dat kunststof kozijnen moeilijk schoon te houden zijn, omdat er veel stof wordt getrokken naar de kozijnen. Dit is echter niet waar. Er wordt niet meer stof getrokken naar een kunststof kozijn dan naar een ander voorwerp. Ook zijn kunststof kozijnen heel gemakkelijk schoon te maken. Met een natte doek is het stof al weg te halen.

3. Kunststof kozijnen zien eruit als plastic

Vroeger zagen kunststof kozijnen er inderdaad uit als plastic, maar tegenwoordig valt dit nog best wel mee. Je kunt namelijk kunststof kozijnen krijgen die er erg strak uitzien. Het is zelfs mogelijk om een kunststof kozijn te nemen die er net zo uitziet als een houten kozijn of alsof het kozijn van ijzer is. Ook kun je de kozijnen in alle kleuren krijgen, zowel mat als glans. Hoewel het vroeger dus inderdaad oogde als plastic, is de kwaliteit flink verhoogd. Dit is een van de meest gehoorde vooroordelen over kunststof kozijnen.

4. Het is duur

Goed, toegegeven, een kunststof kozijn is een behoorlijke investering, maar het is de vraag of het ook echt duur is. Er zijn mensen die de stap niet nemen, omdat ze het kunststof kozijn erg prijzig vinden. Je moet het echter ook op de lange termijn bekijken. Bedenk eens hoeveel geld je kunt besparen aan stookkosten. Met kunststof kozijnen is de woning namelijk al beter geïsoleerd, dus dit kan op de lange termijn juist geld besparen. Ook zijn kunststof kozijnen duurzaam. Dat houdt in dat er weinig onderhoud nodig is. Bedenk voor jezelf of een kunststof kozijn echt heel duur is, of dat het misschien toch een goede investering is.

Overtuigd?

Ben jij overtuigd en wil je kunststof kozijnen? Dan kun je het beste een offerte aanvragen. Dit is vrijblijvend, maar hierdoor heb je wel een beter beeld op de prijzen en mogelijkheden.

Tot 60% voordeel?
Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders.
*** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***
Categorieën: Over kunststof kozijnen