fbpx

Wellicht woon je al een tijdje op dezelfde plek en het begint te kriebelen – zal ik naar een huis op Funda kijken?
Het kan ook zijn dat je huis niet meer voldoet doordat je gezin aan het uitbreiden is en een nieuwe stap in je leven wilt maken. Dan heb je min of meer 2 keuzes; ga ik verhuizen of verbouwen? Is het slimmer om te investeren in een dakkapel of een kamer aanbouwen? Of is het beter om dit huis met winst te verkopen en opzoek gaan naar een nieuw huis?
Hierbij willen we jou helpen en gaan we de voordelen en nadelen op een rijtje te zetten.
Ook geven we wat extra tips over bijkomende kosten en waar je mee te maken krijgt als je het ene of andere doet.
Met deze tips in het achterhoofd kun je bepalen of je jouw huis gaat verkopen of verbouwen.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Wat zijn de Kosten van een verbouwing



Verbouwen brengt veel onvoorziene kosten met zich mee. Helaas is zelf klussen niet voor iedereen weggelegd. De één is simpelweg handiger dan de ander. Maar ook als je handig bent heb je niet altijd de tijd om te klussen. Ga je groots verbouwen? Dan kun je een aannemer inschakelen voor je verbouwing. Dat is natuurlijk wel duurder dan zelf verbouwen. Houd de kosten voor een aannemer in de hand door rekening te houden met de volgende zaken.

Vraag offertes aan ter vergelijking

Vraag bij verschillende aannemers een offerte op. Op die manier krijg je een goed beeld van de kosten. Wij zijn bijvoorbeeld gespecialiseerd in Kunststof kozijnen – heb je hier al aan gedacht? Vraag hier dan ook 4 gratis offertes aan voor kunststof kozijnen. Hierdoor kan je verschillende voorbeelden vergelijken wat je al duizenden euro’s kan besparen. Je kunt dan de kosten van verscheidene partijen vergelijken. Bekijk goed wat je exact krijgt voor het bedrag. Hoe gaat een aannemer bijvoorbeeld om met meerwerk? Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat er meer werkzaamheden nodig zijn dan afgesproken. Dat werk komt bovenop het van tevoren afgesproken werk. Zit dit meerwerk al in de offerteprijs of wordt dat later door de aannemer verrekend? Kortom: als de offerte niet duidelijk is, vraag dan om uitleg bij de betreffende aannemer. Je kan bijvoorbeeld Poolse arbeiders hebben, dure of goedkope kwaliteit producten – goed nadenken dus wat het beste bij je past.

Maak afspraken

Spreek voor werkzaamheden het liefst concrete bedragen af. Soms staan op de offerte enkel stelposten of de kleine lettertjes wat er allemaal exclusief is. Een stelpost is een vooraf ingeschat bedrag voor de werkzaamheden. De aannemer kan dus goedkoper of duurder uit zijn als de werkzaamheden uiteindelijk zijn gedaan. Je betaalt de daadwerkelijke kosten. Voorkom vervelende verrassingen door vooraf een duidelijke prijs af te spreken.

Wat zijn de kosten van bouwmaterialen

Het kan goedkoper zijn als je zelf de bouwmaterialen regelt in plaats van de aannemer. Vraag de aannemer dus wat de kosten van de bouwmaterialen zijn. Bespreek ook of het mogelijk is deze zelf aan te schaffen. Als het een flinke besparing oplevert, kan het zeker de moeite waard zijn om dit uit te zoeken.

Onvoorziene kosten

Houd altijd een bedrag apart voor onvoorziene problemen. Als je een nieuwe badkamer neemt, kan na het slopen bijvoorbeeld lekkage schade naar boven komen. Zo’n reparatie kost extra geld. Het Nibud adviseert 6% van de offerteprijs achter de hand te houden voor onvoorziene uitgaven.

Kijk ook vooral zelf mee

Neem bij een verbouwing met klusjesmannen regelmatig een kijkje. Een stopcontact gemonteerd op de verkeerde plaats, is namelijk zo gebeurd. Als je vaak genoeg langsloopt, voorkom je dat fouten moeilijk hersteld kunnen worden. Voelt dit een beetje ongemakkelijk voor je? Gebruik het rondbrengen van een kopje koffie met een lekker koekje als goed excuus. Een versnapering is altijd welkom! Vraag ook altijd naar de planning per week zodat je snel kunt schakelen als iets vertraging oplevert.

Verschillende kosten bij het kopen van een huis

Bij een verhuizing komen allerlei uitgaven om de hoek kijken. Allereerst kost het verhuizen van je spullen van het ene naar het andere huis geld. Het is mogelijk dat er onderweg wat kapot gaat. Verder wil je misschien nieuwe meubels. Ook kan een verbouwing nodig zijn voor je er intrekt. Zorg dat je van tevoren goed weet met welke kosten je rekening moet houden.

Verhuisbedrijf inhuren

Het inhuren van een verhuisbedrijf kan handig zijn. Zeker als je weinig tijd hebt of liever niet je omgeving wilt vragen om hulp. Een verhuisbedrijf helpt je met het in- en uitpakken van verhuisdozen of het demonteren en in elkaar zetten van grote meubels, zoals een kast of bed. En misschien wel het allerfijnste: de verhuizers sjouwen alles. Kijk uit, dit kan het nodige kosten!

Wat zijn de Kosten van een verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf inhuren, kost natuurlijk meer geld dan een busje huren en sjouwen met je vrienden. Wat je betaalt, hangt af van hoe groot de verhuiswagen moet zijn, hoeveel verhuizers er nodig zijn en de voorrijkosten. Gaat er tijdens de verhuizing iets stuk? Vaak is bij een verhuisbedrijf je inboedel verzekerd. Check dit voordat je met een verhuisbedrijf in zee gaat.

Onze samenvatting

Elke situatie is anders en het is vooral belangrijk om lange termijn te kijken. Niet alleen de kosten zijn belangrijk maar ook de markt en jouw budget. Ons advies is dan ook om vooral overal offertes te aanvragen en dan gaan rekenen wat de beste optie is voor jou. Neem vooral de tijd en vraag ook advies van een hypotheek adviseur.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

Categorieën: Over kunststof kozijnen