fbpx

Heeft u grote verbouwplannen dit jaar of gaat u toch voor een kleine renovatie? De verbouwplannen geeft u de kans om weer even met andere ogen naar uw huis te kijken. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dit is in 2020 zeker geïntegreerd in de bouw trends. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan extra isolatie op uw zolder, een douche die de warmte weer kan hergebruiken of koken zonder gas. Dit artikel geeft u wat handige Tips & Tricks waar u op moet letten dit jaar.

Inhoud verbouwplannen artikel
Verbouwen van de zolder
Verbouwen van de badkamer
Renoveren of vergroten

verbouwplannen

Het verbouwen van een zolder

Is de zolder bij u ook niets meer dan een saaie opslagplek of washok? Dit is echt zonde, want met een verbouwing en een nieuwe, slimme indeling kunt u profiteren van een extra kamer en wordt uw woning ook snel meer waard. Bent u toch bezig, bekijk dan meteen even hoe het gesteld is met de isolatie van de muren. De meeste warmte verdwijnt via het dak, goed isoleren scheelt dus niet alleen kou, maar ook stookkosten. Gaat u voor nieuwe ramen of een dakkapel, kies dan voor een kunststof raamkozijn.
Het kan u het nodige voordeel zorgen om de nodige offertes op te vragen als u ramen gaat vervangen.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

kunststof kozijnen

Badkamer verbouwingBij een badkamer verbouwing begint u meestal bij de indeling. Door deze te houden zoals deze voorheen was bespaart u een hoop geld, omdat het leidingwerk niet hoeft te worden verlegd. Comfort is een ander belangrijk punt, net als energiebesparing. Gaat u voor een inloopdouche, kies dan voor een douchekop die maximaal 7 liter water per minuut geeft, hiermee bespaart u energie, maar levert u niet in op het ‘relax moment’. Helemaal mooi is een douche WarmteTerugWinning (douche-wtw), hierbij wordt het warme water dat door het putje gaat nog gebruikt om koud leidingwater op te warmen. Uw warmteketel of boiler hoeft zo minder hard te werken.

Heeft u de ruimte dan is een vrijstaand bad een prachtige aanvulling in de badkamer. Laat de onderkant en de wanden van het bad extra isoleren, zodat het water langer warm blijft en je minder vaak hoeft bij te vullen als handige tip. Een andere slimme én voordelige oplossing: leg een badkamer kleed neer. Niet alleen lekker warm aan de voeten, maar ook leuk om naar te kijken als extra eye catcher.
badkamer verbouwing

Een huis renoveren of vergroten

Altijd al gedroomd van die mooie serre of het huis wat groter maken met een erker? Er zijn tegenwoordig veel opties voor bijvoorbeeld een kunststof schuifpui of een kunststof erker helemaal van kunststof met een prachtige houtlook. Hierdoor heeft u een aannemer nodig en dan zult u zich afvragen – gaat dit extra kosten? Toch handig om een Gratis offerte aan te vragen om dit allemaal te vergelijken. Tegenwoordig is een renovatie ook een aardige klus omdat je meer met het milieu rekening moet houden. Wist u dat een vergunning van erfgoed panden bijvoorbeeld een bureaucratisch en duur proces is? Goed om hier even een check te doen bij de overheid om zeker te zijn dat u een renovatie kan starten.

Trend 1: Het milieu is belangrijk tijdens een verbouwing

Tijdens uw renovatieproject moet u ook rekening houden met de ecologische normen. Een goede isolatie is tegenwoordig verplicht. Daarnaast is het ook gewoon een goede zaak om rekening te houden met het milieu. Zorg er dus voor dat de renovatie van uw woning ecologisch verantwoord is. Investeer bijvoorbeeld in dikkere isolatie van muren en dak, een regenwaterput, zonneboiler, zuinige verwarmingsketel, zonnepanelen of een warmtepomp. Laat u daarom goed adviseren! De overheid zal hier de komende jaren steeds strenger in worden.

Trend 2: Een mix van oud en nieuw is helemaal hip

Een andere keuze die u moet maken, is de stijl van uw toekomstige huis. Houd u van landelijk, klassiek, vintage of modern? Deze keuze zal bepalend zijn voor vele andere stijlkeuzes tijdens je renovatie, dus denk er goed over na. Natuurlijk zijn er ook combinaties mogelijk; de mix tussen oud en nieuw levert trouwens vaak een uiterst boeiend resultaat op. Zeker wanneer het om een oud pand met veel karakter gaat, zoals een hoeve, herenhuis of industrieel gebouw, moet je deze optie grondig overwegen. Zo kan je bijvoorbeeld klassieke plafonds en schouwen bewaren, of betonnen structuren en bakstenen. Deze passen wonderwel in een modern interieur! in 2020 is het helemaal hip om de oude panden te renoveren en een combinatie te maken van klassieke en moderne meubels. Kijk bijvoorbeeld bij de Ikea voor een hip kleed en haal die vintage chesterfield van Marktplaats.

Trend 3: Ga voor veel licht in je gerenoveerde woning

Moderne woningen hebben vaak een grote lichtinval en zeker als uw huis hoge plafonds hebben. Bij de renovatie van uw woning is het dan ook geen slecht idee om na te denken over het aantal, de grootte en de positie van de raamkozijnen. Wanneer je ze vervangt, kies dan bij voorkeur voor driedubbel glas. Zo verliest u geen energie door de grote glasoppervlakte. Een aanbouw achter, naast of bovenop je woning zorgt voor meer leefruimte. Ook hier kan je extra veel ramen integreren. Aanbouwen met glazen wanden of muren die met hout bezet zijn, zijn tegenwoordig ook erg trendy.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

Categorieën: Over kunststof kozijnen