fbpx

Een huis isoleren is tegenwoordig erg belangrijk. Het is beter voor het milieu en je kunt er natuurlijk ook flink veel energie mee besparen. Automatisch bespaar je ook veel geld en kun je de waarde van je woning verhogen. Welke isolatietips zijn er?

Waarom isoleren?

Isoleren is steeds belangrijker aan het worden. Dat komt omdat het beter is voor het milieu. Ook is het energielabel van woningen belangrijker, zeker wanneer we kijken naar de verkoop van een woning. Een woning kan veel meer waard zijn wanneer

Dakisolatie

Een goede dakisolatie is van groot belang als je een woning wilt isoleren, en is een onderdeel van de tips voor het isoleren van je huis. Je kunt zelf al veel doen, door de binnenkant van het dak te isoleren. Ook de vloer van de zolder kan geïsoleerd worden. De buitenkant van het dak kan eveneens worden geïsoleerd, maar houd er wel rekening mee dat je dit het beste kunt laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

Vloerisolatie

Een woning kan al snel heel koud zijn wanneer er geen goede vloerisolatie aanwezig is. De kou uit de grond komt dan de woning in. Vloerisolatie kan dus flink wat schelen op je energierekening.

Muurisolatie

Isolatie in de muren van je woning is een handige stap om te zetten wanneer je de hele woning wilt isoleren.

Dubbel HR++ glas

Tips voor het isoleren van je huis. Een andere goede vorm van isoleren is het plaatsen van dubbelglas. Wanneer je overal in je woning dubbelglas hebt, dan kan dit echt in je voordeel zijn. Met goed dubbelglas kun je flink wat besparen. Zeker bij oude panden valt hier nog veel winst te behalen, en de besparing kan dan oplopen tot wel 30% van de gasrekening.

Kunststof kozijnen

Als je kiest voor dubbelglas, dan is het slim om ook meteen te zorgen voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn een stuk duurzamer dan houten kozijnen. Zorg ervoor dat je overal kunststof kozijnen hebt, voor het beste resultaat.  Belangrijk is ook dat je kozijnen het meest moderne HR++ dubbele glas of HR+++ drie laags glas bevatten, en dat deze op de juiste manier gemonteerd zijn zonder kieren of naden.

Wat je zelf kunt doen

Wat je zelf ook nog kunt doen, is zorgen dat je de deuren in de winter goed dicht houdt, zodat de verwarming alleen de ruimte opwarmt waar je zelf zit. Zet de verwarming altijd op tijd uit, een halfuur voor dat je naar bed gaat. Hier kun je flink wat energie mee besparen. Gebruik ook de gordijnen op een goede manier, doe ze ’s avonds dicht om kou buiten te houden. Heb je dit soort dingen al gedaan en wil je het groter aanpakken? Dan kun je een offerte aanvragen voor een grote klus, zoals het plaatsen van kunststof kozijnen. Zo creëer je pas echt een goed geïsoleerde woning!

Tot 60% voordeel?
Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders.
*** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***
Categorieën: Over kunststof kozijnen