fbpx

Het is een behoorlijke uitgave om kunststof kozijnen te plaatsen en er zijn ook vooroordelen over kunststof kozijnen. Lang niet iedereen wil zomaar een investering doen. Logisch: het kost veel geld hoewel er soms subsidiemogelijkheden zijn en men is vaak bang dat je uiteindelijk niet beter wordt van de aanschaf. Wat is de terugverdientijd van kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen laten plaatsen

Veel mensen zijn er huiverig voor om kunststof kozijnen te laten plaatsen. Ze weten wel dat het voor een energiebesparing kan zorgen, maar ze zijn bang dat het uiteindelijk toch te veel geld kost en daardoor niet de moeite waard is. Toch blijkt dat de terugverdientijd vaak veel lager is dan mensen vermoeden.

Waar kun je geld mee besparen?

Met een kunststof kozijn kun je op verschillende manieren geld besparen. Namelijk op zowel de lange als de korte termijn. Op de korte termijn bespaar je met name geld in de energiekosten. Je hoeft minder te stoken, omdat je woning beter geïsoleerd blijft. Afhankelijk van je woningen kan dit per jaar flink wat geld schelen en dit merk je direct aan je energierekening. Ook op de lange termijn is er flink wat geld terug te verdienen. Bedenk je bijvoorbeeld dat je – in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij houten kozijnen – je geen onderhoudskosten meer hebt. Je hoeft niet meer ieder jaar of eens in de zoveel jaar alles te schuren, verven en lakken. Hier kunnen behoorlijk wat kosten mee bespaard worden. Als laatste is het zo dat je met jouw kunststof kozijnen in de meeste gevallen de waarde van je woning flink kunnen verhogen. Dit komt door het betere energielabel, maar ook door het fraaie aanzicht en het feit dat er weinig onderhoud hoeft worden gedaan aan jouw woning.

Wat is de terugverdientijd kunststof kozijnen ?

Hoe lang precies de terugverdientijd kunststof kozijnen is, is wat lastig te zeggen. Dit komt omdat de besparing van de energiekosten bij iedere woning anders zijn. Ook moet je goed bedenken dat de kosten van het onderhoud bij ieder huis anders konden zijn, afhankelijk van wat er precies nodig was qua onderhoud. Gemiddeld genomen kost het tussen de vijftien en de twintig jaar tot je je investering hebt terugverdiend. Dit klinkt heel lang, maar dat valt eigenlijk best mee als je nagaat dat de meeste kunststof kozijnen een leven lang meegaan. Het fijne is ook dat je er eigenlijk direct al resultaat van merkt, omdat de woning beter geïsoleerd is.

Vraag een offerte aan

Benieuwd of de investering van kunststof kozijnen de moeite waard is met betrekking tot de terugverdientijd kunststof kozijnen ? Vraag dan nu een offerte aan. Deze is geheel vrijblijvend en geeft je een goed inzicht in de vele mogelijkheden.

Tot 60% voordeel?
Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders.
*** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***
Categorieën: Over kunststof kozijnen