fbpx

Het renoveren of vervangen van ramen zit niet iedereen op te wachten en is ook niet leuk voor de portemonnee. Echter, een raam vervangen is relatief makkelijk en kan zeker wat opleveren in de stookkosten. In dit artikel zullen we kijken naar de verschillende mogelijkheden en de voordelen zoals het verhogen van het isolatievermogen

kunststof kozijn

Wanneer moet ik ramen vervangen?

Ramen gaan gemiddeld 25 tot 30 jaar mee. Je ramen laten vervangen of renoveren, is dus niet iets dat je elke dag doet. Je ziet misschien zelfs een beetje tegen het ramen renoveren op. Omdat je niet weet wat jou en je huis te wachten staat. Of omdat je met vragen zit. Want de juiste profielen en beglazing kiezen is één ding, maar de werken zelf: wat moet je je daarbij voorstellen?

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Speciaal daarvoor stelden we een handig stappenplan op. Onze manier om jou gerust te stellen. Zodat jij perfect weet waar jij aan toe bent bij het ramen renoveren. En je eventuele twijfels veranderen in een glimlach. Een nadeel van die prachtige oude woning vol met karakter zijn de houten kozijnen. Deze kunnen snel rotten en hebben meer onderhoud nodig. Wij adviseren altijd bij houten kozijnen om eens naar de kosten te kijken. Het verven en renoveren kunnen al snel duizenden euro’s zijn. Daarom is het wellicht de investering waard om alle kozijnen te vervangen door een kunststof raamkozijn.

Want jouw huis in combinatie met nieuwe, kwalitatieve ramen: dat ziet er niet alleen top uit, ook je wooncomfort gaat omhoog. En je energiefactuur omlaag. Zeg nu zelf, dat zijn toch allemaal zaken waar je vrolijk van wordt? Uiteindelijk zal de waarde van het huis ook stijgen – een goede investering dus

Waarmee rekening houden bij het renoveren van kozijnen?

Naast de verschillende renovatie methodes spelen ook nog andere factoren een rol. Zo moet je bij voor nieuwe kozijnen het juiste materiaal kiezen. Kunststof kozijnen zijn meestal de beste onderhoudsvriendelijke oplossingen. Bovendien is het mogelijk om deze kozijnen een individuele kleur te geven, zodat ze bij de voorgevel of het interieur passen. Bovendien moet je beslissen of je dubbel of driedubbel glas wilt gebruiken. Voor de hoogste subsidie van de overheid is driedubbele beglazing vereist. Ook over andere details zoals de verschillende openingssystemen of de afmetingen van de kozijnen moet je je eerst goed informeren, zodat je de juiste beslissing neemt. In elk geval is het raadzaam om bij het renoveren van kozijnen eerst een vakman te raadplegen en de nodige offertes op te vragen. Kijk ook naar de verschillende soorten glas zoals HR++ Glas.

kunststof kozijnen

Kozijnen volledig vervangenDe duurste maar ook de beste oplossing bij renovatiewerken is de volledige vervanging van de kozijnen. Op lange termijn kan dit zelfs financieel de moeite lonen, omdat je de besparing in energiekosten duidelijk in je portemonnee merkt. Hoogwaardige nieuwe kozijnen verbeteren niet alleen de inbraakbeveiliging en de warmte- en akoestische isolatie maar zorgen ook voor meer wooncomfort. Bovendien is het ook een goede gelegenheid om de kozijnen te vergroten of anders in te delen om meer licht binnen te laten. Dit dient u wel in overleg te doen met uw gemeente.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Het vervangen van glas in kozijnen

In vergelijking met een volledig vervanging van het kozijn is dit type renovatie uiterst voordelig. Het komt alleen in aanmerking wanneer het gebouw zelf en de kozijnen zich nog in goede toestand bevinden. Afhankelijk van welke eigenschappen van het kozijn moeten worden verbeterd, kunnen diverse dichtingmaterialen worden gebruikt. Zo kunnen verschillende materialen en processen zorgen voor betere warmte isolatie, een optimale geluidsisolatie of goede bescherming tegen vocht. Bij oude houten kozijnen zonder dichting kan het dichtingsmateriaal bijvoorbeeld als een strook in het raam worden ingezet. Naast de verschillende dichtingsmaterialen is ook de montage van dubbel glas mogelijk, om de warmte isolatie van het kozijn te verhogen. Bij ouder enkel glas kan dit de zogenaamde U-waarde met wel 40 procent verbeteren. De U-waarde is een maatstaf voor de warmtedoorlaatbaarheid van een kozijn. Bovendien zorgt dubbel glas voor extra geluidsisolatie en inbraakbeveiliging.

[ultimate-faqs include_category=’ramen-renovatie’]

inbraakbeveiliging kunststof kozijnen

Wat zijn de Nadelen oude kozijnen

Oude kozijnen hebben in vergelijking met moderne kozijnen meerdere nadelen. Vooral op het vlak van warmte- en akoestische isolatie presteren ze minder goed dan nieuwe kozijnen. Daarom ontstaan bij oude kozijnen ook duidelijk hogere energiekosten. Om deze eigenschappen van de kozijnen te verbeteren, is het raadzaam om over een renovatie of een volledige vervanging na te denken. Met nieuwe kozijnen kun je niet alleen de warmte- en geluidsisolatie verbeteren maar ben je ook beter beschermd tegen inbraak. Daartoe bestaan meerdere opties: ofwel worden de kozijnen volledig vervangen, of worden de bestaande kozijnen gerenoveerd door de dichtingen en de hele beglazing te vervangen. Naast de verschillende onkosten moet daarbij ook rekening worden gehouden met de leeftijd van de kozijnen en het type en de toestand van het gebouw.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

Categorieën: Over kunststof kozijnen