fbpx

Raamdecoratie zonder boren; best een uitdaging.
Ben je op zoek naar raamdecoratie die te installeren is zonder te boren in je aluminium of kunststof kozijnen? Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Wij geven je tips en tricks hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Waarom zonder boren?

In de meeste nieuwbouwwoningen zitten tegenwoordig kunststof of aluminium kozijnen, meestal omdat deze onderhoudsvriendelijker zijn. Omdat gaten hierin lastig te dichten zijn snappen we dat je hier niet in wilt boren. Het is in dat geval dus noodzakelijk om te zoeken naar raamdecoratie zonder boren.

Type raam is bepalend

Om niet te hoeven boren in je kozijnen zijn er meerdere opties. Je bent erg afhankelijk van welk type raam je wil bekleden en de hoeveelheid ruimte om het raam heen. Bij ramen waar het mogelijk is om klemsteunen te plaatsen, zoals draai-kiep ramen, hoeft niet geboord te worden. Een voorbeeld van raamdecoratie die je in dit geval kunt plaatsen zijn goedkope plissegordijnen, deze worden door middel van de klemsteunen op het raam geklemd waardoor boren omzeilt kan worden. Bij plissé gordijnen is er de mogelijkheid voor semi-transparante en verduisterende gordijnen, hiermee beheer je perfect de lichtinval van de ruimte én jouw privacy!

Wees creatief

Bij ander type ramen kun je bijvoorbeeld kant en klare gordijnen gebruiken. Deze hangen aan een rails voor het raam langs en daardoor hoeft er dus niet geboord te worden in de kozijnen. Wanneer je liever wat meer op je budget let en een goedkoop rolgordijn wilt, plaats deze dan op de dag, dit wil zeggen op de muur. Hierdoor boor je niet in de kozijnen en rolt het gordijn voorlangs. De verduisterende versie van deze rolgordijnen zijn daarnaast zeer geschikt voor de slaapkamer. Mocht je raam in een nis zijn geplaatst, kun je jouw favoriet gewoon aan het begin van de nis plaatsen.

Je raam bekleden zonder te boren in je aluminium of kunststof kozijnen is dus zeker mogelijk. Kijk goed welk soort raam je hebt en zoek daar de geschikte raamdecoratie bij!

Categorieën: Over kunststof kozijnen