fbpx

Raamdecoratie mag niet ontbreken in je huis, maar wat past het beste bij jouw interieur en hoe maak je de juiste keuze? Laat je insprireren door ons en ontdek wat er allemaal mogelijk is voor het decoreren van je ramen in je huis. Bekijk onze ideeën, tips en blogs, en vind meer achtergrondinformatie over de juiste decoratie. Hiermee maak jij de juiste keuze!

Raamdecoratie geeft net dat beetje extra aan je huis waarmee je je woning onderscheidt. Raambekleding heeft natuurlijk een praktische waarde, zo kun je in de winter de kou wat tegenhouden en verduister in de zomer je kamers met de juiste gordijnen. Maar raamdecoratie heeft natuurlijk ook een stijlvolle waarde, en die is vaak nog belangrijker.

raamdecoratie

Raambekleding inspiratie voor een unieke look

Het kiezen van raamdecoratie vindt meestal plaats in de laatste fase van het stylen van je woning. Zet dezelfde stijl door van je kamer naar de gordijnen en kies bijvoorbeeld voor een neutrale kleur wanneer dit de overhand heeft. Of speel juist met verschillende stijlen en ga voor een opvallende knalkleur om juist die ruimte meer aandacht te geven. Dat kun je ook doen met de lengte van je gordijnen. Laat de gordijnen op de grond vallen voor een extra speels effect, of kies juist voor korte gordijnen.

De voordelen van korte raamdecoratie zijn dat de gordijnen nooit in de weg staan tijdens het stofzuigen en dat het niet voor je radiator hangt! Wil je de raamdecoratie minder laten opvallen, kies dan bijvoorbeeld voor rolgordijnen die je opgerold vrijwel niet ziet. En wanneer je graag het zonlicht in huis wilt doorlaten, ga dan voor doorschijnende gordijnen. Zo geef je de kamer wel een warm karakter, maar laat je de buitenlucht het meeste werk doen. Je merkt het, er zijn vele opties bij het kiezen van je nieuwe raambekleding. Wij hopen het je iets gemakkelijker te maken met de uitgelichte raambekleding inspiratie; van verschillende stoffen, prints, lengtes en kleuren.

Oriënteer je door de verschillende raamdecoratie ideeën op dit platform, en ontdek hoe raambekleding een fantastisch effect creëert als je de gordijnen afstemt op jouw interieur. Doe hier je inspiratie op om van jouw huis een sfeervol huis te maken!

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Verschillende soorten decoratie
Leuke introductie maar er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Hierbij zetten we de meest belangrijke opties even op een rijtje:

 1. Gordijnen
  Laten we bij de bekendste vorm van raamdecoratie beginnen: gordijnen. Gordijnen zijn in tal van kleuren, patronen en materialen beschikbaar. Over een roede schuif je ze gemakkelijk horizontaal open en dicht. Is het voor jou belangrijk om warmte binnen te houden en licht en inkijk tegen te gaan? Kies dan voor dikke zware gordijnen. Wel privacy, maar ook lichtdoorlatend? Ga dan voor lichte inbetween gordijnen. Door de verschillende plooien, kun je grote veranderingen in de uitstraling van het gordijn creëren.
  Enkele plooi – voor een strakke uitstraling. Dubbele plooi – voor een rijke en klassieke look
 1. Rolgordijnen
  Rolgordijnen plaats je in of over het kozijn. Met behulp van een koord of touwtje rol je de raamdecoratie omhoog of omlaag. Zo bepaal je zelf de mate van licht en privacy die jij wenst. Een populaire variant is het duo rolgordijn. Brede horizontale banen schuiven over elkaar heen in plaats van het oprollen in zijn geheel.
 1. Vouwgordijnen
  Vouwgordijnen zijn gebaseerd op hetzelfde principe als het rolgordijn. Wanneer je aan het touw of koord trekt rolt deze echter niet op, maar vouwt zich uit. Je kunt een vouwgordijn herkennen aan de horizontale plooien.
 1. Plisségordijnen
  Plisségordijnen zijn gemaakt uit één laag stof, dat zichzelf opvouwt als een harmonica wanneer je het optrekt met een koord. Plisségordijnen zijn erg licht, wat ze makkelijk te bedienen maakt. Plisségordijnen zijn ook beschikbaar als top-down/bottom-up variant. Dit betekent dat je het zowel van onder naar boven als van boven naar onder kunt opvouwen. Zo heb je meer controle over de lichtinval dan bijvoorbeeld een rolgordijn.
 1. Duette gordijnen
  Een duette lijkt op een plisségordijn, maar bestaat uit twee lagen stof. Hierdoor zijn ze wat zwaarder, maar laten ze minder licht door en hebben ze een betere isolerende werking.
 1. Jaloezieën
  Jaloezieën bestaan uit solide latjes van hout, aluminium of pvc die kantelen wanneer je aan een touw of koord trekt. Ook is het mogelijk om de jaloezieën op te laten of te laten zakken, zoals bij een rolgordijn.
  Jaloezieën hebben een tijdloos karakter en zijn gemakkelijk af te stoffen en schoon te maken. Samen met de vele vormen van configuratie, maakt dit de jaloezieën een populaire keuze voor vrijwel elke ruimte.
 1. Shutters
  Shutters zijn houten frames met kantelbare houten latjes die je voor een raam of deur plaatst. Je kunt ze open en dichtslaan en de latjes kunnen kantelen, zoals bij jaloezieën. Shutters zijn echte blikvangers en zijn een sfeervolle toevoeging aan het interieur.
 1. Verticale lamellen
  Verticale lamellen zijn gemaakt van stof of kunststof en kunnen, net als jaloezieën, kantelen om zonlicht en inkijk binnen te laten. Het verschil is dat verticale lamellen (zoals de naam wellicht al doet vermoeden) verticaal kantelen in plaats van horizontaal.

Daarnaast zakken ze niet naar beneden of boven, maar naar links of naar rechts zoals ook gordijnen dat doen. Het is mogelijk om de lamellen in het midden te laten sluiten of uit een stuk te maken.

De ramen zelf veranderen?

Zo, dit zijn aardig wat voorbeelden wat je met een raamdecoratie kan doen. Heb je ook al naar de ramen zelf gekeken of deze vervangen moet worden? Tegenwoordig heb je ook kunststof raamkozijnen met een houtlook wat ook een prachtig effect kan hebben. Vraag hierbij gratis een aantal kunststof raamkozijn offertes aan om eens naar jouw ramen te laten kijken wat de mogelijkheden zijn.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

Categorieën: Over kunststof kozijnen