fbpx

Wat zijn de kunststof raam onderdelen?

Een kunststof raam bestaat uit diverse onderdelen. Het kozijn wordt dus niet als een geheel aangeleverd, maar in delen. Kunststof raam onderdelen zijn bijvoorbeeld profielen, kunststof kozijn ankers, rubbers of raamkruk. De leveranciers waarmee wij samenwerken hebben een professioneel montageteam die bij u het gewenste kozijn komt monteren met de beste kunststof raam onderdelen. Ook het inmeten van het nieuwe kozijn (voordat deze wordt besteld) en het demonteren van het oude kozijn zal deskundig uitgevoerd worden. U hoeft dus niet zelf uw nieuwe kunststof raamkozijn te plaatsen. Wilt u dat graag, dan kunt u altijd met de leverancier de mogelijkheden bespreken.

kunststof raam onderdelen

Welke kunststof raam onderdelen zijn er?

 1. Profielen
  Een kunststof raam heeft diverse onderdelen en soorten, sowieso bestaat elk kozijn uit profielen, dat is de omlijsting, het daadwerkelijke kozijn. Het profiel is het belangrijkste onderdeel. U kunt deze in diverse varianten bestellen. Denk bijvoorbeeld aan diverse kleuren of uitstraling. Tegenwoordig zijn kunststof raamkozijnen ontzettend mooi en kunt u ze bestellen met een prachtige natuurlijke houtlook. Zo kunt u genieten van de uitstraling van hout, maar toch profiteren van de vele voordelen van kunststof kozijnen. De kunststof raam onderdelen van het profiel kunnen bestaan uit hoekpanelen, plinten, een vensterbank, hoekprofielen en platstrip.

 2. Glas
  Natuurlijk moet er glas in de kozijnen komen en ook dit behoort tot één van de kunststof raam onderdelen. Standaard zal u HR++ glas krijgen, dit is erg sterk en isolerend glas. Heeft u misschien andere wensen of wilt u weten wat uw opties zijn, dan kunt u deze altijd bespreken.

 3. Hang- en sluitwerk
  Voor uw nieuwe kozijnen kunt u kiezen voor diverse soorten ramen. Of en welk hang- en sluitwerk u nodig heeft is afhankelijk van het soort raam dat u kiest. Wilt u graag een draai/kiepraam, dan zit er een raamkruk op het kozijn die u naar boven kunt draaien. U kunt ook kiezen voor een kruk met sleutel zodat u het nog extra op slot kunt zetten. Een draairaam kan ook nog uitgerust worden met een kierstandhouder, zo kunt u zelf kiezen op welke stand het raam open blijft staan.

  Zo heeft elk kunststof raam diverse onderdelen om het goed af te sluiten. Vraag aan uw leverancier wat de mogelijkheden zijn.

 4. Montagematerialen
  Als laatste bestaan de kunststof raam onderdelen natuurlijk ook uit montagematerialen. Denk aan kozijnschroeven, torx-bit en montage ankers oftewel kunststof kozijn ankers.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Kunststof kozijn rubbers tegen tocht

Rubbers behoren ook tot de kunststof raam onderdelen. Ze worden ook wel beglazingsrubbers genoemd. Ze komen in allerlei vormen en maten, afhankelijk van het glas en soort kozijn dat u heeft. De grootste functie van de rubbers is tocht en water tegenhouden. Het komt voor dat de kunststof kozijn rubbers na van tijd gaan slijten. De elasticiteit is eruit, ze zien er bros uit en kunnen scheuren. Merkt u dat uw kunststof kozijn tocht doorlaat, dan is de kans groot dat dit wordt veroorzaakt door verouderde rubbers. Dus voordat u denkt dat het aan het kozijn zelf ligt, kunt u uw leverancier navragen of het misschien tijd is de kunststof kozijn rubbers te vervangen, dat kost wat minder geld en tijd.

Kunststof kozijnen deuren

Mijn kunststof kozijn raam sluit niet goed

Heeft u een probleem, bijvoorbeeld: uw kunststof raam sluit niet goed, dan kan het zijn dat bepaalde onderdelen hun beste tijd hebben gehad en dus vervangen moeten worden of misschien kunt u het zelf repareren. Een draai-kiep kunststof raam sluit soms niet goed omdat het raam op zowel de draai- als de kiepstand komt te staan. Het raam hangt dan nog maar aan één punt vast. Dit kunt u makkelijk zelf oplossen door onderstaande stappen te volgen:
1. Ga op zoek naar een zwart knopje op de espagnolet. Het zit op de hoogte van de raamkruk (hendel waarmee u het raam opent).
2. Druk het zwarte knopje in terwijl u de kruk op de positie zet van de kiepstand. Dat is vaak omhoog.
3. Duw met uw andere hand het raam weer in het kozijn aan de kant waar de scharnieren zitten.
4. Draai nu de kruk in horizontale stand. U kunt nu het zwarte knopje loslaten.
5. Sluit vervolgens uw raam.

Een kunststof raam sluit ook niet goed als het bewegingsmechanisme stroef is. In dat laatste geval kunt u het zelf nog proberen te repareren door slotenolie te gebruiken. Dit kan wonderen doen voor sloten die stroef gaan. Mocht niets baten dan kunt u altijd contact opnemen met uw leverancier. Alle leveranciers die zijn aangesloten bij onze website bieden 10 jaar garantie en kunnen u dus vaak kosteloos verder helpen.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !Kunststof raamkozijn

Kunststof kozijn reparatie set

Heeft u geen twee linkerhanden en bent u dus best handig, dan kunt u zelf veel doen om uw kunststof raam onderdelen te onderhouden of kleine defecten te repareren. Denk aan kleine beschadigingen (scheurtje, deuk, kras), loszittend folie, blaasvorming op een enkele plaats (als het op meerdere plekken zit kunt u beter een professional inhuren) of stroef mechanisme. Deze kleine lokale reparaties, ook wel spot-repair genoemd, kunt u repareren met de attributen in een kunststof kozijn reparatie set. Deze sets zijn verkrijgbaar in diverse bouwmarkten. 

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !


Kunststof kozijn herstellen
Zijn er meerdere kunststof kozijn onderdelen kapot dan kunt u dit niet zelf herstellen met een reparatie set. Het herstel van meerdere beschadigingen op één kozijn of grote beschadigingen kost namelijk meer werk en heeft de juiste expertise nodig. Wanneer bijvoorbeeld het folie op het kozijn op meerdere plaatsen loslaat is het nodig het kunststof kozijn te herstellen door het folie in het geheel te vervangen. Dit geldt ook voor blaasvorming op meerdere plaatsen op het kozijn. Folie vervangen kan het beste gedaan worden door een expert. Uw leverancier kan u altijd verder helpen om uw kunststof kozijn naar behoren te herstellen.

[ultimate-faqs include_category=’raam-onderdelen’]


Wilt u weten wat u kwijt bent voor uw nieuwe kunststof raam onderdelen en dus uw nieuwe kunststof kozijn? Via deze website kunt u geheel kosteloos en vrijblijvend offertes aanvragen van de beste leveranciers uit uw omgeving. Lees hier meer over kunststof kozijnen.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:


Categorieën: Over kunststof kozijnen