fbpx

Wanneer u kunststof kozijnen heeft, is het natuurlijk belangrijk te weten hoe u deze schoon moet maken. Het is zonde als u veel geld uitgeeft aan uw kunststof kozijnen, maar vervolgens beschadigingen aanbrengt, omdat uw kozijnen niet goed gereinigd worden. Hoe kunt u kunststof kozijnen schoonmaken?

Hoe kunststof kozijnen schoonmaken?

In het algemeen kan er gezegd worden dat een kunststof kozijn maar weinig onderhoud nodig heeft. Maat geldt dat ook voor het schoonmaken ervan? Het schoonmaken van een kunststof kozijn is helemaal niet zo heel erg ingewikkeld. Je kunt namelijk zonder al te veel moeite de kozijnen schoon krijgen. Wel zijn er enkele zaken waar je op moet letten.

Beste manier van schoonmaken

Kunststof kozijnen schoonmaken gaat het beste met een vochtige doek. Je kunt ook een zachte spons gebruiken. Wil je toch graag met schoonmaakmiddelen aan de gang? Dat kan met allesreiniger, maar bij voorkeur wel op waterbasis. Zorg ervoor dat je het na het schoonmaken altijd droog maakt met een droge doek. Dat voorkomt strepen.

Speciale was voor kunststof kozijnen

Je kunt een speciale was aanschaffen die bedoeld is voor kunststof kozijnen. Je kunt deze gebruiken om de kozijnen mee schoon te maken. Als alternatief kan boenwas ook goed werken. Deze speciale was kun je meestal wel kopen bij de aanbieder waar je de kunststof kozijnen laat zetten. Informeer daar ook altijd even goed hoe je de was moet toepassen of volg de instructie

Wat kun je beter niet doen

Het is beter om geen schoonmaakmiddelen te nemen met chloor of ammoniak erin. Je kunt beter ook geen gebruikmaken van bijvoorbeeld schuurmiddelen. Hiermee kun je het kunststof beschadigen. Andere agressieve middelen, zoals terpentine en aceton zijn ook absoluut niet nodig om de kozijnen mooi schoon te houden. Gebruik ook geen harde spons, want dit kan voor flinke krassen zorgen. Dit geldt ook voor andere harde objecten. Krassen zijn moeilijk te herstellen, dus het is belangrijk om hier vooral goed op te letten.

Geen kunststof kozijnen?

Heb je geen kunststof kozijnen? Dan kan het verstandig zijn deze toch te nemen. Het hebben van kunststof kozijnen betekent namelijk dat je profiteert van meerdere grote voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld flink besparen op je energiekosten. Ook is het hebben van kunststof kozijnen goed voor de waarde van je woning. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Tot 60% voordeel?
Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders.
*** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***
Categorieën: Over kunststof kozijnen