fbpx

Inbraakbeveiliging kunststof kozijnen

Er zijn vele maatregelen om inbraak tegen te gaan. Bent u zich aan het oriënteren voor kunststof kozijnen? Hierbij willen we wat meer informatie geven over inbraakbeveiliging kunststof kozijnen. Is een kunststof raamkozijn wel beveiligd? U kunt ook als extra beveiliging een alarm installeren, camera’s- en beweging sensoren laten plaatsen. Maar hoe zit het met de ramen zelf, is kunststof bijvoorbeeld veiliger dan hout? Kunststof als materiaal is inbraakwerend. In dit artikel kunt u lezen wat dit precies betekent, welke maatregelen u precies kunt nemen om uw kunststof ramen beter te beveiligen en hoe u de kosten omtrent kunststof kozijnen laag kan houden.

inbraakbeveiliging kunststof kozijnen

Hoe vaak wordt er ingebroken in Nederland?

Gemiddeld genomen wordt er jaarlijks bijna 90.000 keer ingebroken in Nederland! De meeste inbraken worden door gelegenheidsinbrekers gepleegd, volstrekt willekeurig breken ze in bij slecht beveiligde huizen of bedrijfspanden, ze pakken wat ze kunnen en zijn snel weer weg. Vaak wordt er rond de feestdagen ingebroken en in de zomervakantie. Men is steeds slimmer en een investering inbraakbeveiliging kunststof kozijnen is daarom geen weggegooid geld. Bij houten kozijnen wordt er een koevoet gebruikt wat bij kunststof dus niet gaat lukken. Inbrekers gebruiken over het algemeen licht gereedschap zoals een schroevendraaier.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Hoe lang duurt een inbraakpoging?

Een gemiddelde inbraakpoging duurt slechts 2 minuten. Wist u dat een inbreker binnen 25 seconden al een deur kan inbreken? Een woninginbraak is een veelvoorkomende vorm van criminaliteit, de gevolgen hiervan worden vaak onderschat. Voor een inbreker gaat het puur om de buit om geld op te halen. Een Macbook, cash en sieraden zijn vaak het doel als een inbreker binnen is. Voor u kan dit een traumatische ervaring zijn en herinneringen worden gestolen wat vaak meer waarde heeft dan geld. Als gevolg voelt men zich ook niet vaak veilig in eigen huis.

kunststof kozijnen inbraakpreventie

Wat kan ik doen om een huis te beveiligen?

Wat veel mensen niet weten is dat het net zo moeilijk is om een kunststof raam open te breken als een stalen of aluminium raam. Het bevat namelijk een sterk binnenwerk en ze worden op meerdere plekken vergrendeld. Alleen al het installeren van kunststof kozijnen kan inbrekers afschrikken. Houten kozijnen aan de andere kant, zijn veel makkelijker open te breken, vooral als ze verouderd zijn. Een koevoet plaatsen in een houten raam is makkelijk. Naast lagere energiekosten, niet meer hoeven te schilderen is inbraakpreventie ook een voordeel van kunststof kozijnen.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Kunststof kozijnen sloten

Bij het aanschaffen van uw kunststof kozijnen is het verstandig om te kijken wat de leverancier precies aan inbraakbeveiliging kan aanbieden. Bij ons kunt u 4  offertes gratis en vrijblijvend aanvragen. Naast de prijzen is veiligheid in een offerte zeker belangrijk! Vaak kunt u met de leverancier in gesprek om extra sloten of extra hang- en sluitwerk te bestellen. Zeker op de begane grond is dit te overwegen. Ook een rolluik voor kunststof kozijnen zal extra beveiliging bieden, zodoende kunt u met een goed gevoel gaan slapen. Heeft u al een kunststof raamkozijn? Dan kunt u hier ook nu naar kijken en hoeft dus niet alleen aangeschaft te worden bij montage.

kunststof raamkozijn

kunststof kozijnen inbraakpreventie Keurmerken

Veel mensen denken, laten we de kunststof kozijnen in België of Duitsland bestellen, veel goedkoper! Belangrijk is om naar de prijs/kwaliteit verhouding te kijken. Wij als Nederlanders denken ook graag: ‘is dit waarde voor mijn geld’?
Wilt u zeker weten dat uw sloten kwalitatief zijn en ook zijn getest tegen inbraak, dan kun u kijken naar het keurmerk. Het SKG-keurmerk, bijvoorbeeld, laat zien door middel van sterren hoe lang de kozijnen het vol kunnen houden als een inbreker probeert binnen te komen. Hoe meer sterren, hoe beter het slot. Ook de politie heeft een keurmerk. skg keurmerk Is het raam zo geplaatst dat deze voldoet aan de strenge voorwaarden van de politie, dan krijgt het raam een sticker om inbrekers af te schrikken. Het kan zeer de moeite waard zijn je hier eens in te verdiepen. Wij leveren het 3 sterren politiekeurmerk veilig wonen kozijn, beste kwaliteit met oplopend tot wel 60% voordeliger kozijnen.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Welke inbraakbeveiliging heeft u nodig voor uw kunststof kozijnen?

Wilt u de kans op inbraak aanzienlijk verlagen? Vraag dan hier 4 gratis offertes aan zodat de experts u ook kunnen adviseren op veiligheid. Woont u wat afgelegen of in een grote stad, ieder scenario is anders. Heeft u bijvoorbeeld een kiepraam? Dan kunt u deze het beste met dievenklauwen beveiligen. Dit is een stalen pen die de kozijnen met de scharnierkant aan uw kozijn verbindt. Op die manier blijft het raam altijd op zijn plaats, zelfs wanneer de scharnieren worden opgebroken. Heeft u een draai-kiepraam? Dan is veiligheidsbeslag een uitstekende optie. In gesloten toestand is uw draaikiepraam aan de bovenkant en zijkant vergrendeld. Een laatste optie is de schuifpui. Deze wordt beveiligd met een schuifpui beveiliger. Dit is een roestvrijstalen balk die de schuifpui vergrendelt.

Is een Kunststof kozijn of houten kozijn beter

Vroeger werd gezegd dat houten kozijnen het veiligst zijn en dat was waarschijnlijk toentertijd ook wel zo. Er waren gewoonweg geen andere opties. Tegenwoordig hebben kunststof en aluminium een voorsprong op hout gekregen betreft inbraakveiligheid. U zou het misschien niet zeggen, maar kunststof is ontzettend moeilijk te forceren en erg duurzaam. Bovendien sluit het naadlozer aan dan hout, waardoor het redelijk onmogelijk wordt om een kunststof kozijn open te breken met een koevoet, simpelweg omdat deze nergens ruimte heeft voor grip. kunststof kozijnen inbraakpreventie is dus een goede optie.

Glas en sloten van ramen

Betreft de inbraakveiligheid spelen naast kunststof kozijnen natuurlijk nog andere dingen een rol: wat voor een glas zit er het kozijn? Welke sloten zitten erop? Alle draai- en kiepramen zijn voorzien van SKG*** veiligheidsbeslag. SKG is het keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Alleen kwalitatief goed en veilig sluitwerk kan rekenen op dit keurmerk en hoe meer sterren er achter het keurmerk staan, hoe beter. In het 5-kamer profiel van kozijnen die wij bij gebruiken zit daarnaast ook een hardstalen kern welke het kozijn verstevigt en gaatjes boren extreem moeilijk maken. Wij leveren ook HR++ glas voor extra isolatie en veiligheid.

[ultimate-faqs include_category=’beveiliging’]

En hoe zit het met de brandveiligheid?

Afsluitend, brand is ook een belangrijk onderwerp. Met een kunststof kozijn kunt u dus zeker veilig voelen, maar hoe zit het met die andere veiligheid: wat als er brand uitbreekt? Bent u dan beter af met houten kozijnen of met kunststof kozijnen? Door de samenstelling van kunststof is dit materiaal moeilijk ontvlambaar en zelfs ‘zelfdovend’. Kunststof is dus zeker niet te vergelijken met licht ontvlambaar plastic en wat betreft brandveiligheid scoort het ook een stuk beter dan hout. Hout is een natuurlijk product wat ontvlambaar is, zeker als het oude kozijnen zijn.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

Categorieën: Over kunststof kozijnen