fbpx

Een nieuwe verbouwing, je droomhuis aan het bouwen of u wilt kozijnen vervangen? Het kan vrij prijzig worden om alle kozijnen van een huis of appartement meteen te moeten betalen. Hierbij willen we u wat meer informatie geven over de financiering mogelijkheden.

Nieuwe kozijnen zijn zeker een goede investering! Makelaars geven zelfs aan dat het waarde verhogend is van uw huis. Ook zullen de energiekosten snel kunnen dalen, veel voordelen dus. Een andere mogelijkheid is om bijvoorbeeld elk jaar een nieuwe verdieping aan te pakken, maar is het type kozijn er volgend jaar ook nog?

KunststofRaamkozijn.nl header - kind kijkt door het kozijnen raam

U bent waarschijnlijk al een tijdje aan het nadenken en rekenen. Kunnen ze nog een paar jaar mee of moet ik hier nu echt iets aan doen. Is het wellicht uw eerste woning en bent u een starter op de markt, dan kan het soms best lastig zijn om meteen een groot bedrag op tafel te leggen.

[ultimate-faqs include_category=’faq’]

Tip 1: Vergelijk alle soorten leningen


Er zijn talloze voorbeelden en we zullen enkele behandelen. Als eerste tip is het doen van onderzoek. Heeft u al een hypotheek? Wellicht kunt u deze goedkoop verhogen of is een persoonlijke lening beter? Kijk bijvoorbeeld naar verschillende banken, welke eisen hebben ze.
Elke kredietverstrekker kent namelijk zijn eigen voorwaarden en rentepercentages. De lening afsluiten bij je eigen bank zorgt ervoor dat je vaak onnodig te veel betaalt.

Geld lenen voor kozijnen

Bij geld lenen voor kunststof kozijnen kunt u voor de beste leningen tegen lage rentes terecht bij een kredietverstrekker, dit hoeft dus niet alleen een bank te zijn. Het is belangrijk dat u een lening vindt die bij uw situatie en uw type kozijnen past. Houd hierbij rekening met de rente, voorwaarden en looptijd. Ook is het verstandig om naar de verzekering te kijken, wat betekent dit voor uw opstal, inboedel etc. premies?

Rentepercentage van een financiering

Kies een lening met een zo laag mogelijke rente, maak daarom een vergelijking van alle banken. Dus kijk ook eens naar de kleinere kredietverstrekker in plaats van naar uw vaste bank te lopen. Het renteverschil tussen de goedkoopste en duurste kredietverstrekker is tegenwoordig ruim 3 procent. Voor een persoonlijke lening zijn de eisen normaliter strenger en kan je het rentepercentage minder lang vastzetten dan een hypotheek. Anno 2020 staat het rentepercentage laag in Nederland waardoor het een goed idee om nu een laag percentage vast te zetten voor zeker 10+ jaar.

Wat zijn de voorwaarden van financieren?

Belangrijk is om te kijken naar de voorwaarden die kredietverstrekkers hebben; deze kunnen ervoor zorgen dat een lening onverwachts duur uit kan vallen. Let bijvoorbeeld op punten als een eventuele boeterente bij tussentijds extra aflossen en naar kwijtschelding bij plotseling overlijden.

Als laatste kiest u de looptijd en de daarop afgestemde maandlasten voor u. Als u een persoonlijke lening voor kozijnen neemt van bijvoorbeeld de ING, dubbel check de voorwaarden. De ING geeft de mogelijkheid voor bijvoorbeeld een verbouwing, 6% rente en u kunt boetevrij aflossen. Een langere looptijd klinkt wellicht mooi (lagere maandlasten), maar dat is niet zo. U betaalt dan namelijk over de looptijd meer rentekosten. Kies daarom voor een persoonlijke lening een zo kort mogelijke looptijd om zo weinig mogelijk uit te geven op uw kozijnen lening over de looptijd. Het slimste is dus altijd om voor een zo kort mogelijke looptijd te kiezen, met betaalbare maandlasten. Hoe sneller u de lening is afgelost, hoe goedkoper deze voor u is.

Tip 2: Kijk uit voor afbetalingsplannen

Kunststof kozijnen financieren kan verleidelijk zijn. Kies geen afbetalingsplan bij een leverancier; verkopers van de kunststof kozijnen promoten vaak de mogelijkheid om een zogenaamd afbetalingsplan af te sluiten voor je aankoop. Wij adviseren echter om dit niet te doen. Dit soort afbetalingsplannen hebben vaak niet de gunstigste rente en zijn daardoor een stuk duurder dan een financiering via een kredietbedrijf die hierin gespecialiseerd is. Het is zaak dat u ten alle tijden de voorwaarden blijft lezen en naar de rente die u maandelijks voor de kunststof kozijnen moet betalen. Echter, een afbetalingsplan bij een leverancier kan ook voordelig uitpakken als u meteen meerdere kozijnen besteld ook wel een staffelkorting genoemd. Het kan dus aan de situatie liggen wat slim is om te doen.

Kunststof kozijnen financieren 2020

Genieten van nieuwe kunststof kozijnen kan ook zonder uw spaargeld in te zetten, laat dit lekker op de bank staan. Voor het financieren van kunststof kozijnen heeft u de keuze tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. U kunt kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet voor deze lening maar ook voor de schuifpui financiering, raamkozijn of dakkapel financiering.

Wat is een persoonlijke lening?

U leent een vast bedrag, wat u in termijnen en tegen een vaste rente terugbetaalt, normaliter is dit ongeveer 6% + . De rente van deze financiering is voor kozijnen aftrekbaar. Na aankoop van uw woning kunt u deze ook samen met andere renovaties meenemen in de verbouwing financieren.

Doorlopend krediet

Als het nog onduidelijk is wat de totale kosten zullen zijn is een doorlopend krediet een uitkomst. Dit is bijvoorbeeld handig als u bezig bent met een verbouwing en het kan iets duurder worden.
Met de bank spreekt u een maximaal bedrag af waarbinnen u onbeperkt leent en spoedig kan aflossen. U betaalt enkel rente over het werkelijk opgenomen bedrag. Let op, het is verleidelijk om een dergelijke lening af te sluiten. Dit met het oog op extra geld op te kunnen nemen, ook voor andere doeleinden. Dit maakt dat u meer leent dan u van plan was en ongepland langer aan de lening vast zit!

Wat zijn de Kosten van het aanschaffen van kozijnen?

Hoe hoog de kosten voor de kozijnen uit zullen pakken is van meerdere factoren afhankelijk. Een precieze prijs kunnen wij moeilijk geven. Daarom een weergave van de gemiddelde kosten, een indicatie van de totale per vierkante meter, inclusief btw, montage en HR++ ramen. Bekijk de prijzen pagina voor meer informatie

kunststof kozijnen financieren hypotheek

Er nog andere opties zoals het afsluiten van een hogere verbouwings-hypotheek of het verhogen van uw eigen huidige hypotheek. Vanaf 1 januari 2018 kunt u nog maar tot maximaal 100% hypotheek krijgen voor een woning. Uw woning is wellicht de laatste tijd meer waard geworden (overwaarde). U kunt namelijk de kozijnen wel meefinancieren als de hypotheek niet boven de waarde van de woning komt. De woning wordt ook nog eens meer waard met nieuwe kozijnen, waardoor de rente van de hypotheek aftrekbaar is. Het begint wel altijd met een offerte voor de kozijnen zodat u dit aan de bank kan voorleggen.

Kan ik Kozijnen meefinancieren in mijn hypotheek?

Zelfs als het mag van uw huidige hypotheek is dat niet altijd de beste keuze. Die lening voor de ramen afsluiten bij uw hypotheek bank kunt u namelijk duur te komen te staan want de rentepercentages liggen bij banken vaak hoger dan bij kleinere, online kredietmaatschappijen. Het loont dus om eerst echt alle tarieven van de verschillende aanbieders te vergelijken. Het is dus wel vaak een mogelijkheid om uw nieuwe kozijnen te financieren door je hypotheek te verhogen. Alleen als u een overwaarde op uw woning heeft is dit mogelijk. Denk naast eventueel hogere rente van uw bank na over de extra kosten van de notaris, advies en taxatiekosten die dit met zich mee brengt.

Tip 3: BKR registratie

Een belangrijk aspect is het BKR. U krijgt een BKR-registratie als er problemen zijn geweest met de verplichtingen die u bent aangegaan bij een bank, postorderbedrijf of financieringsmaatschappij (geldverstrekkers). Denk daarom goed na of u een lening terug kunt betalen.

Wat is een negatieve BKR registratie?

Dit wil zeggen dat u in het verleden eerder een aanschaf heeft gedaan, met behulp van een lening (minimaal €500,-), waarbij u niet in staat bent geweest om aan betalingen te voldoen. Deze notering geeft aan hoe u geregistreerd staat bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het BKR registreert leningen die u heeft en niet terugbetaalt. Een negatieve codering, dus. Dit kan een grote invloed hebben. Zelfs als u een nieuw telefoon abonnement wilt afsluiten wordt dit genoteerd bij het BKR.

Volgens de Wet financieel toezicht (Wft) moeten geldverstrekkers eerst een toetsing in het Centraal Krediet Informatiesysteem bij Stichting BKR doen, voor ze u een lening toekennen. Het is aan de geldverstrekker om aan de hand van de verkregen informatie uit de BKR-toetsing te besluiten of u wel of geen lening krijgt. Dit om uzelf te beschermen.

Is geld lenen met een negatieve BKR registratie slim?

Voorzichtigheid is zeker geboden. Ga na of een lening echt nodig is en er geen andere oplossing is. Leen nooit geld voor luxe of voor onnodige zaken en bedenk van tevoren hoe u de lening terug gaat betalen. Een negatieve BKR kan veel ongemak veroorzaken als u een lening wil afsluiten.

Geen BKR, is dat verstandig of niet?

Geld lenen bij een geldverstrekker zonder BKR-toetsing is niet echt verstandig. De BKR-toetsing is niet voor niets ontstaan; het voorkomt dat mensen teveel leningen aangaan. Dit is verleidelijk maar kan op lange termijn veel betalingsproblemen geven bij het terugbetalen.

Het lenen van geld zonder BKR-toetsing is dan ook niet mogelijk bij reguliere geldverstrekkers, zoals banken. Kunt u een lening terugbetalen, dan zal er een aan u verstrekt worden. Als u het kunt betalen, geen zware noteringen heeft dan is het vrij makkelijk om kunststof kozijnen te financieren

Als u de aflossingsverplichtingen niet nakomt dan kan dit gevolgen hebben als bijvoorbeeld gedwongen verkoop van uw woning of andere roerende en onroerende goederen.

Tip 4: Offertes aanvragen

Wij zijn de specialist in kunststof kozijnen en bieden u gratis en vrijblijvend 4 offertes aan. Ook kunnen wij Kunststof kozijnen leveren uit Duitsland. Dit kan extra voordeel opleveren. Bespaar bij ons tot 60% op kunststof kozijnen en vraag hier uw gratis offerte aan.