fbpx

Kunststof kozijnen zijn prachtig, maar veel mensen zijn bang dat ze geen zonwering kunnen plaatsen. Dat komt omdat het vaak wordt afgeraden om in de kozijnen te boren. Hoe kun je dan een goede zonwering plaatsen? Er zijn meerdere opties!

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen kennen meerdere voordelen. Zo zien ze er erg strak uit en zorgen ze er ook voor dat je aardig wat energie kunt besparen. Dit is sowieso al beter voor het milieu en tegelijkertijd ook voor je portemonnee. Een ander voordeel is dat een kunststof kozijnen amper onderhoud nodig hebben. Je hoeft er dus ook niet naar om te kijken als ze eenmaal geplaatst zijn.

Hoe zit het met zonwering?

Een groot probleem waar mensen mee te maken hebben als ze hun houten kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen, is dat ze niet willen boren in hun kunststof kozijn. Dit wordt vaak ook afgeraden – al kan het wel. Soms mag er niet geboord worden, bijvoorbeeld omdat het een huurwoning betreft. De meeste zonwering moet echter worden bevestigd met schroeven, dus dat kan voor problemen zorgen.

Zonwering zonder boorgaten

Er zijn speciale zonweringen die je kunt plaatsen zonder dat je hoeft te boren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een speciaal kliksysteem, zodat het precies tussen de kozijnen past. Zo’n systeem moet volledig op maat worden gemaakt. Het grote voordeel hiervan is dat je het heel gemakkelijk weg kunt halen, bijvoorbeeld wanneer je gaat verhuizen. Er zijn geen beschadigingen. Een ander voordeel is dat je het in allerlei soorten kunt krijgen, zodat de uitstraling ervan ook echt bij je woning past. Behalve een kliksysteem, zou je ook kunnen kiezen voor een zonwering die wordt vastgemaakt door middel van lijm. Bekijk wel goed of het type lijm niet voor beschadigingen zorgt. Dit is iets dat je goed moet laten controleren bij het bedrijf dat de zonwering plaatst. Een laatste optie is om gordijnen op te hangen. Al is het waarschijnlijk niet zo gezellig om de gordijnen volledig te sluiten.

Hulp nodig met zonwering?

Heb je hulp nodig met zonwering die te gebruiken is  bij kunststof kozijnen? Kijk dan eens bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in kunststof kozijnen. Zij kunnen je vaak goed helpen met het maken van een beslissing. Heb je nog geen kunststof kozijnen omdat je dacht dat zonwering niet mogelijk was? Dan kun je nu eens kijken welke opties er zijn. Vraag bijvoorbeeld een offerte aan en bekijk wat er allemaal mogelijk is bij jouw woning.

Tot 60% voordeel?
Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders.
*** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***
Categorieën: Over kunststof kozijnen