fbpx

Eén van de redenen waarom mensen vaak kiezen voor kunststof kozijnen, is omdat er veel minder onderhoud is dan bijvoorbeeld bij een houten kozijn het geval is. Zo hoef je de kozijnen bijvoorbeeld niet te verven. Het hoeft niet, maar kan het wel? Zijn er zaken waar je daarbij op moet letten?

Kun je kunststof kozijnen verven ?

Hoewel er soms anders wordt gedacht, is het zeker mogelijk om kunststof kozijnen te schilderen. Dit kan soms ook erg welkom zijn, bijvoorbeeld wanneer je het huis een andere uitstraling wilt geven of omdat je niet tevreden bent met de kleur van het kozijn, nadat je een woning net hebt gekocht. Het is dus wel mogelijk, maar het is tegelijkertijd niet gemakkelijk. De kunststof ondergrond kan lastig zijn om te verven en het wordt dan ook aangeraden om de klus door een specialist uit te laten voeren.

Hoe moet je de kozijnen verven?

Het is belangrijk dat de kozijnen eerst worden geschuurd. Daarna moet er een primer op worden gebracht. Dit moeten minstens twee lagen zijn. En als laatste wordt er geverfd. Ook dit kunnen beter meerdere lagen zijn. Let er goed op dat je de ramen en andere randen goed afplakt. Wanneer je goede verf en vooral een goed schoonmaakmiddel hebt, kun je de klus prima zelf klaren, maar het is wel een tijdrovende klus.
Klik op materiaal en onderhoud voor meer aanvullende info over kunststof kozijnen.

Kun je het ook laten verven?

Kun je kunststof kozijnen verven ? Het is zeker mogelijk om je kozijnen te laten verven. Je weet dan dat het goed gebeurt en je hoeft er niet onnodig veel tijd aan te besteden. Let er wel goed op dat je gebruikmaakt van een erkend bedrijf, eentje die ervaring heeft op het vlak van het verven van kunststof kozijnen. Vergelijk bijvoorbeeld verschillende aanbieders met elkaar en vraag offertes aan.

Kozijnen laten plaatsen

Sommige mensen hebben er bewust voor gekozen geen kunststof kozijnen te nemen, omdat ze bang zijn dat ze het niet meer kunnen verven. Dit is dus niet het geval en er is totaal geen reden om je hier zorgen om te maken. Het verven van kunststof kozijnen is niet nodig, maar het kan wel. Er zijn meer voordelen dan nadelen om over te stappen op kunststof kozijnen. Zo kun je er flink wat energie mee besparen en verhoog je het wooncomfort. Ook is een kunststof kozijn een duurzame oplossing, die zeer goed voor het milieu is. Genoeg reden dus om jouw houten kozijnen te vervangen voor de kunststof variant.

Tot 60% voordeel?
Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders.
*** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***
Categorieën: Over kunststof kozijnen