fbpx

Overweeg je om te investeren in kunststof kozijnen? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd hoe het zit met de eventuele subsidie mogelijkheden. Kun je subsidie krijgen wanneer je je houten kozijnen vervangt voor kunststof kozijnen?

Besparen op energie

Het is algemeen bekend dat de overheid aardig wat subsidies kan geven als er in een woning energiebesparende maatregelen worden gedaan. Zo kun je bijvoorbeeld een subsidie krijgen voor zonnepanelen. Helaas zijn het aantal subsidies de afgelopen jaren weer worden afgebouwd. Er wordt dus steeds minder vanuit de overheid gegeven. De vraag is nu, krijg je subsidie voor kunststof kozijnen?

Krijg je subsidie voor kunststof kozijnen?

Helaas kun je geen subsidie krijgen voor kunststof kozijnen. Ook is het niet langer meer zo dat kunststof kozijnen via het lage btw-tarief gaan. Het is misschien voor sommigen hierdoor minder interessant om kunststof kozijnen te nemen, maar het is beter om je niet meteen af te laten schrikken. Er zijn namelijk genoeg manieren om toch flink te besparen op je kunststof kozijnen

Subsidie op dubbelglas

In bepaalde gemeentes kun je nog wel steeds subsidie krijgen op dubbelglas. Let wel op dat hier vaak veel regels voor gelden. Zo moet je bijvoorbeeld wel bepaald glas hebben van een bepaalde dikte. De regels hierin kunnen erg verschillen per gemeente.  Zo krijg je soms alleen een subsidie als het huidige energielabel erg laag is of wanneer je een bepaald type glas gebruikt .Bedenk wel dat als je kunststof kozijnen neemt, je waarschijnlijk ook meteen dubbelglas willen nemen. Het is dus zeker de moeite waard om te bekijken wat voor een subsidies je kunt krijgen. Soms kan het absoluut een verschil maken.

Geen subsidie? Wat nu?

Wanneer je een subsidie kunt krijgen, is het niet zo dat je maar meteen moet opgeven en de kunststof kozijnen maar moet laten voor wat het is. Tegenwoordig zijn er zo veel aanbieders voor kunststof kozijnen en dat betekent dat de prijs laag gehouden wordt. Veel aanbieders concurreren met elkaar om lekker goedkoop te blijven. Je kunt dus erg betaalbaar de kozijnen laten plaatsen. Bedenk je ook dat kunststof kozijnen een goede investering zijn voor de lange termijn, en dat deze qua uitstraling ook steeds mooier worden; er zijn zelfs op hout lijkend kunststof tegenwoordig.

Je kunt er energiekosten mee besparen, en tegelijkertijd de waarde van je woning mee verhogen. Ook verhoog je het wooncomfort en dat is natuurlijk ook altijd heel interessant; zelfs in een monumentaal pand worden tegenwoordig kunststof kozijnen tegenwoordig toegepast. Wacht daarom niet te lang: vervang je houten kozijnen voor kunststof kozijnen en profiteer van de vele voordelen!

Tot 60% voordeel?
Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders.
*** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***
Categorieën: Over kunststof kozijnen