fbpx

De kleur van een kozijn kan erg bepalend zijn voor de uitstraling van een woning. Het beeld dat veel mensen hebben, is dat je amper keuze hebt in de kleuren van een kunststof kozijn. Niet is minder waar; eigenlijk is iedere kleur mogelijk. Van mooie frisse tinten tot houttinten of juist kleuren die je woning een rustieke look geven. Welke opties zijn er allemaal?

Het kiezen van de juiste kleur

Eén van de voordelen van kunststof kozijnen is dat ze heel lang meegaan en onderhoudsvriendelijk zijn. Het is doorgaans niet nodig om ze over te verven. Dit maakt het echter ook wat lastig, want de kleur die je vooraf kiest, kun je niet zomaar even veranderen. Het is wel mogelijk om een kunststof kozijn te schilderen, maar in de praktijk wordt dit wat minder gedaan. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de kleuren van een kunststof kozijn en dat u een kleur kiest die over twintig tot vijftig jaar nog steeds bij de woning past.

Mogelijke kleuren

Eigenlijk zijn alle RAL-kleuren wel mogelijk bij een kunststof kozijn. Let er wel op dat bijzondere of opvallende kleuren niet bij alle aanbieders te krijgen zijn. Bedenk je ook goed dat sommige kleuren vooral mode-kleuren zijn en slechts in een bepaalde periode populair zijn. Je woning kan al snel ouderwets ogen wanneer er gebruik wordt gemaakt van kleuren waarbij de kans aanwezig is dat ze ‘uit’ raken.

Houtnerf

Behalve dat je kunststof kozijn in verschillende kleuren kan worden gebracht, is het ook mogelijk om een bepaalde structuur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan houtnerf. Je kunt je kunststof kozijnen er uit laten zien als eikenhout of een andere houten soort. Dit kun je vooral goed gebruiken bij woningen die oud zijn en waarvan de oude uitstraling ook erg belangrijk is. Denk aan bijvoorbeeld monumentale panden of oude boerderijen.

Coating

Kleur kan worden aangebracht op het kozijn zelf, maar er is ook nog een andere optie, namelijk coating. Hiermee kun je een toplaag op de kozijnen aanbrengen. Deze coating kun je vervolgens ook weer terug laten komen bij andere aspecten van je woning. Denk aan de dakgoot of deur. Ook is coating heel goed beschermd tegen vuil en UV-stralingen. Coating is dan ook een zeer goede en duurzame methode.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk gerust wat de mogelijkheden zijn en vraag eventueel een vrijblijvende offerte aan. Zo weet je precies wat er mogelijk is met de kleuren van een kunststof kozijn.

Tot 60% voordeel?
Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders.
*** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***
Categorieën: Over kunststof kozijnen