fbpx

Gaat u binnenkort een nieuwe keuken laten plaatsen en de boel verbouwen of verhuizen? Wellicht heeft uw huidige keuken een opfrisbeurt nodig? Een keuken is meestal het visitekaartje van de woning – er wordt veel tijd in doorgebracht. Een keuken eiland is helemaal hip waardoor een keuken een belangrijke ruimte is geworden. Na het besluit om een nieuwe keuken te plaatsen of te verbouwen komt de vraag; waar ga ik starten? De stijl moet passen en het moet uiteraard te betalen zijn. Hierbij een aantal handige tips wat we willen delen.

Hoeveel kost het verbouwen van een keuken?

Er is een groot verschil tussen een budget Ikea keuken en een designer keuken. Gemiddeld kost een keuken ongeveer 10 a 15.000 euro. Wanneer je dit besteld bij een keukenboer dan zit de apparatuur en montage er vaak bij in. Echter, hier komen wij om de hoek kijken – al aan de ramen van een keuken gedacht? Wellicht wil je mooie grote ramen laten plaatsen voor extra licht of een Schuifpui met heerlijke openslaande deuren naar de tuin? Bij ons kan je 4 gratis en vrijblijvende offertes aanvragen om inzicht te krijgen wat hier de kosten van zijn.

Wat zijn de financieringsmogelijkheden voor het verbouwen van een keuken?

Een keuken kan heel wat gaan kosten en met een ouder huis kan je aardig wat extra verassingen krijgen. De muren en ramen hebben een opknapbeurt nodig, de vloer heeft wellicht een opknapbeurt nodig. Het verbouwen is de perfecte mogelijkheid om vloerverwarming te laten plaatsen. Heerlijk voor in de winter als je met de blote voetjes in de ochtend een ontbijtje gaat maken. Een keuken is een aardige klapper aan geld en wellicht is lenen een betere optie. Verschillende banken bieden een verbouwingshypotheek met lage rentes. Ook goed om hier de verschillende mogelijkheden van te onderzoeken. Verder is een persoonlijke lening een veelgebruikte optie. Voor het verbouwen en wat kleine aanpassingen kun je ook kiezen om een creditcard aan te schaffen om net wat meer ruimte te krijgen. Mocht je bijvoorbeeld een lage hypotheek hebben dan kan je deze uiteraard ook iets verhogen. Omdat je al klant bent bij deze bank is dit een slimme oplossing om naar te kijken.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Welke stijl kan ik het beste gebruiken voor mijn keuken?

De Dames onder ons vinden het fantastisch om alle woonbladen te bekijken en een hippe keuken te laten plaatsen. Echter, wat dit jaar hip is kan over 5 jaar niet meer hip zijn en moet je alles weer aanpassen. Mocht je dit toch willen dan heeft de Ikea, mooie en goedkope oplossingen. Het bekijken van woonblogs en het maken van moodboards zal helpen om mooie kleuren bij elkaar te krijgen. Ook helpt het om langs te gaan bij verschillende keukenzaken om wat inspiratie op te doen. Voor de investeerders onder ons die het huis in de verhuur wilt zetten, is het handig om een degelijke en neutrale keuken te kopen wat jaren mee kan. Denk bijvoorbeeld ook aan de kleuren van de woonkamer wat een invloed kan hebben op de stijl van de keuken.

Afwerking & kleuren van de keuken.

Wanneer het budget en de stijl is bepaalt is het belangrijk om te kijken naar de details zoals de afwerking. Welke kleuren en materialen kies je voor de handgrepen, wat ook weer een invloed heeft op de prijs. Je hebt tegenwoordig stickers die je op de oude tegels kunt plakken voor een snelle quick fix. Ook kan je een spuitbus gebruiken om kleine details een nieuw kleurtje te geven in plaats van alles nieuw te kopen. Hierdoor kan je een hoop besparen in de kosten. Je hoeft ook niet alles meteen te laten verbouwen en kan natuurlijk ook starten met de ombouw en apparatuur. Zodoende kan je weer even sparen en weer nieuwe leuke dingen kopen.

Kies de kleuren en afwerking voor je nieuwe keuken

Naast het bepalen van de stijl is het ook goed om na te gaan denken over de kleuren die je in je keuken wilt. Maar ook de afwerking van de materialen is iets om over na te denken. Net als bij het op zoek gaan naar de stijl van jouw smaak is het ook een goed idee om qua kleuren inspiratie op te doen. Ook zou je eventueel naar een bouwmarkt kunnen gaan om wat verfstalen te halen die je mooi vindt voor in een keuken.

Welke keuken apparatuur kan ik het beste kiezen?

Ook hier ligt het met name aan het budget. Kook je veel in de oven dan is het een goed idee om hier iets meer in te investeren. Een combi magnetron zal dan geen succes zijn. Een plan maken is daarom erg belangrijk, waar gebruik je de keuken voor en wat is belangrijk voor je. In alle hippe Netflix kook series zie je dat alle chefs met name nog met gas koken. In Nederland is dit snel aan het veranderen en is het vaak handiger om voor elektrisch te kiezen. Er zijn een hoop merken op de markt waar je tegenwoordig uit kan kiezen, lees daarom ook alle reviews. Prijs kwaliteit verhoudingen vinden wij als Nederlanders erg belangrijk – wat krijg ik voor mijn geld? Hoe je bijvoorbeeld veel van wokken, dan is een hippe wokbrander een mooie aanvulling.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Is het ontwerpen van een keuken duur?


Na het bepalen van het budget, stijl, kleur en afwerking en apparatuur is het tijd om nu echt langs te gaan bij een keukenzaak om er daadwerkelijk eentje aan te schaffen. In een keukenzaak werken mensen met veel verstand van keukens en zij kunnen je heel goed helpen bij het ontwerpen hiervan en kunnen ook zeker meedenken met de verbouwing die er voor nodig is. Neem ook vooral een plattegrond van de ruimte mee want in de meeste keukenspeciaalzaken hebben ze programma’s waar ze een keuken voor je in kunnen ontwerpen. Ga ook vooral langs bij verschillende keukenzaken zodat je meerdere offertes kunt opvragen. Ten slotte nog een laatste tip: Vraag vooral om een korting of bedenk een slimme deal (bijvoorbeeld korting voor het plaatsen of gratis apparatuur want dat is écht heel normaal in een keukenzaak. Je kan een keuken dus zo duur maken als je zelf wilt. Tegenwoordig hebben woningen allemaal standaard maten waardoor je qua ontwerp niet zo druk hoeft te maken.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

Categorieën: Over kunststof kozijnen