fbpx

Hoe veilig zijn kunststof kozijnen? De meningen zijn er nogal over verdeeld hoe veilig kunststof kozijnen zijn. Sommige mensen zeggen dat ze enorm veilig zijn, terwijl anderen denken dat je beter houten kozijnen kunt hebben. Hoe veilig zijn kunststof kozijnen als het gaat om inbraak of brand?

Hoe veilig zijn kunststof kozijnen tegen inbraak?

Er zijn veel mensen die zeggen dat je beter houten kozijnen kunt hebben om je woning te beveiligen en dat kunststof een minder goede optie is. Hoe zit dit nou werkelijk? Er zijn meerdere onderzoeken naar gedaan, waaruit gebleken is dat de meeste inbraken zijn gedaan bij woningen met verouderde of versleten kozijnen. Wanneer je kozijnen hebt die niet versleten zijn, is de kans op inbraak een stuk lager. Uiteraard moet je niet vergeten dat niet alleen de kozijnen een inbraak kan voorkomen. Kijk ook goed wat voor een soort glas je hebt en hoe de sloten van je deuren zijn. Hoe beter een woning beschermd is tegen inbrekers, hoe groter de kans is dat je huis overgeslagen wordt. Toch is zelfs de beste inbraakveiligheid helaas geen garantie dat inbrekers nooit in je woning komen.

Typen kunststof die je kunt gebruiken

Wanneer je kunststof kozijnen wilt hebben die bekend staan als zeer veilig, kies dan voor kunststof kozijnen die verstevigende hoekpunten hebben. De hoeken zijn namelijk altijd de meest zwakke plekken van een kozijn en dit zijn de plaatsen waar het kozijn vaak breekt wanneer er een breekijzer bij de inbraakpoging gebruikt wordt.

Uiterlijk gezien zijn er vele soorten kunststof kozijnen tegenwoordig, zelfs op hout lijkende kunststof kozijnen.
Dit type kunststof kozijn kent vele verschillende toepassingsvormen en wordt zelfs als kunststof kozijn in een monumentaal pand gebruikt.

Brandveiligheid

Hoe veilig zijn kunststof kozijnen wat brand betreft? Kunststof kozijnen vatten minder snel vlam dan kozijnen gemaakt van hout of aluminium en kunststof kozijnen hebben in de meeste gevallen zelfdovende eigenschappen. Dit houdt in dat je minder snel brandgevaar hebt en dat een ontstaan brandje vaak vanzelf ook weer dooft

Keurmerk

Wanneer je er echt zeker van wil zijn dat je woning veilig is, dan kun je een keurmerk aanvragen. Ga voor het PKVW keurmerk. Bij aanvraag hiervan wordt er gekeken hoe veilig je woning is. Wanneer je de veiligheid hebt verhoogd van je woning en je goede kunststof kozijnen hebt, krijgt je woning het betreffende keurmerk. De kozijnen worden getest op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Ook wordt er gekeken of de kozijnen op een goede manier zijn gemonteerd, want ook dit kan bijdragen aan meer veiligheid.

Wil jij veilig wonen?

Wil jij veilig wonen en heb je nog geen kunststof kozijnen? Dan is dat een goede stap mee te beginnen. Behalve dat kunststof kozijnen voor meer veiligheid zorgen, zijn ze ook nog eens goed voor je energierekening en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Interesse in de verschillende kunststof kozijnen prijzen? Vraag bij ons gratis en vrijblijvend 5 offertes aan van verschillende aanbieders en bekijk welke mogelijkheden er allemaal zijn voor jouw woning en bespaar tot wel 60%!

Tot 60% voordeel?
Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders.
*** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***
Categorieën: Over kunststof kozijnen