fbpx

Een kunststuf raamkozijn wordt steeds populairder geworden. In de nieuwbouw wordt alleen Kunststof gebruikt omdat het vele voordelen heeft. Het belangrijkste voordeel is dat de kunststof kozijnen weinig onderhoud nodig hebben. Maar hoe duurzaam is een kunststof kozijn en hoe lang gaat het mee? Dit zijn belangrijke aspecten om bijvoorbeeld te besluiten om je houten kozijnen te vervangen.

inbraakbeveiliging kunststof kozijnen

Duurzaamheid van houten kozijnen

Eerlijk gezegd hebben houten kozijnen een langere levensduur dan kunststof kozijnen. Wist je dat houten kozijnen wel 70 jaar mee kunnen gaan? De mooie programma’s op tv ‘een kasteel kopen in Frankrijk’ de meeste kosten gaan dan meteen zitten in alle ramen die rot hebben. Hou er dus wel rekening mee dat houten kozijnen tijdens de levensduur veel onderhoud nodig zal hebben. Ook zal je de kozijnen om de 5 jaar moeten schilderen – reken maar uit al die extra kosten. Vervolgens moeten al die bomen gekapt worden, wat een belangrijk milieu aspect is. Mocht je toch voor een houten kozijn kiezen, let dan op het FSC-keurkerk. Voor elke boom dat gekapt wordt, wordt er een nieuwe geplant.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Duurzaamheid aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben een levensduur van ongeveer 45 jaar. In het verleden was het zo dat aluminium kozijnen slecht isoleerden. Dit is veranderd door nieuwe technieken zoals termische onderbreking. De binnenkant van de ‘nieuwe’ aluminium kozijn is voorzien van een kunststof deeltje waardoor de kou niet naar binnen kan dringen. Als we de kozijnen gaan vergelijken zien we echter dat aluminium kozijnen nog steeds slechter isoleren dan houten en kunststof kozijnen. Aluminium kozijnen zijn wel goed te recyclen. Goed voor het milieu dus – maar dit product moet nog wat langer ontwikkeld worden naar onze mening.

kunststof kozijn tuindeuren

Zijn kunststof kozijnen duurzaam?

Concluderend kunnen we zeggen dat kunststof kozijnen behoorlijk duurzaam zijn. Hoe meer mensen kiezen voor PVC kozijnen des te minder hout er wordt gekapt. Kunststof kozijnen gaan jarenlang mee zonder enig onderhoud en wanneer de kozijnen voorzien zijn van de bekende keurmerken (VKG, PolitieKeurmerk) zijn de kozijnen ook veilig. En kunststof kozijnen isoleren het beste van allemaal. Concreet, je kan ervan uitgaan dat kunststof kozijnen gemiddeld 50 jaar meegaan.

Ons advies: een levensduur van 30 jaar voor kunststof kozijnen is goed.
Houten kozijnen zijn in onze ogen ook minder duurzaam aangezien bomen herplanten mooi klinkt maar heb je ooit gezien hoe lang het duurt voor een plantje een mooie grote boom is? Of heb je wel eens gehoord van hout dat ‘zogenaamd’ duurzaam gekapt is maar in de praktijk gewoon uit een mooi oud bos komt die je eigenlijk wilt laten staan? De meeste oerwouden gaan op deze manier ten onder.

Dus in het kader van milieu en duurzaamheid hebben wij ervoor gekozen om de kunststof kozijnen specialist van Nederland te zijn. Ook kan het kunststof hersmolten worden waardoor het dus ook weer her te gebruiken is.

Kozijnen van kunststof lijken nu echt op hout, isoleren heel goed waardoor de gemiddelde levensduur echt die 30 jaar wel is. Dit is realistischer en eerlijker om te vertellen in onze praktijk ervaring.

Je gaat waarschijnlijk in je leven maar één of twee keer de keuze maken voor kozijnen en iedere keuze die je één keer maakt, moet in onze ogen nog zorgvuldiger zijn dan iets wat je makkelijk kunt herstellen bij de volgende maal dat je kiezen.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Levensduur van kunststof kozijnen meenemen in de keuze

Je weet vast al dat kunststof minder onderhoud nodig heeft. We zullen niet zeggen ‘niks’ want af en toe schoonmaken en de scharnieren en sloten nalopen (om de paar jaar) is wel verstandig. Dit staat echter in schril contrast met het (milieubelastende) schilderwerk van hout. Dat kost ook nog eens veel tijd en geld waardoor houten kozijnen over die periode van 30 jaar echt veel duurder zijn. De levensduur en benodigde onderhoud van kunststof kozijnen is dus meer dan slim om mee te nemen in je overweging voor welk materiaal je kiest voor de kozijnen want het is er behoorlijk afhankelijk van.

Wil je precies weten wat voor kunststof kozijnen aanbiedingen er zijn én tot wel 60% besparen op de kosten? Ontvang bij ons gratis 4 offertes van betrouwbare kunststof kozijnen specialisten in jouw regio. Hierdoor kan je gemakkelijk alle prijzen vergelijken.

kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen deal

Binnen 24 uur heb je de prijzen al in huis zodat je eenvoudig en snel de beste deal vindt. Zo wordt de keuze nog makkelijker. Binnen een mum van tijd heb je de kunststof kozijnen specialist gevonden die je project voordelig kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

Categorieën: Over kunststof kozijnen