fbpx

Is het mogelijk om kunststof kozijnen zelf te herstellen? Sommige herstelwerkzaamheden kun je prima zelf uitvoeren, maar de grotere beschadigingen moet je door een vakman laten doen. Wat kun je precies zelf doen en waar moet je op letten?

Krassen op de kunststof kozijnen

Heb je last van krassen op de kunststof kozijnen? Een kras die niet te diep is, kun je heel gemakkelijk zelf herstellen. Doe dit door de omhoogstaande randen van den de kras weg te snijden met een veiligheidsscheermes weg. Daar kun je een polijst doek gebruiken om de kras langzaam te polijsten. Schuurpapier kan ook helpen, maar dit werkt niet altijd even goed, dus zorg dat je dit goed test van te voren, bijvoorbeeld op een plek die je toch niet ziet. Als je alles goed hebt gepolijst of geschuurd, is er niets meer te zien van de kras. Kunststof kozijnen zelf herstellen is dus heel goed te doen.

Aanslag op je kunststof kozijn

Ook aanslag kun je gemakkelijk weghalen bij je kunststof kozijn. Gebruik een mild schoonmaakmiddel zoals groene zeep en geen schuurmiddel of agressief schoonmaakmiddel. Kies ook voor een doek om mee schoon te maken en gebruik geen spons. Een spons kan namelijk voor krassen zorgen. Let er wel op dat het belangrijk is dat je tijdens de behandeling goed in de gaten houdt dat het kunststof niet beschadigt. Kunststof kozijnen zelf herstellen is zelf heel goed te doen dus.

Schilderen van kunststof kozijnen

Het schilderen van kunststof kozijnen kan ook tegen bepaalde beschadigingen helpen. Zo kun je een kras gemakkelijker verbergen op een kozijn met houtnerf als je alles verft. Ook bij andere beschadigingen kan het verven een hele goede oplossing bieden. Het is wel belangrijk om goed te controleren hoe het met de garantie van je kozijnen zit als je deze verft. Dit kan per bedrijf namelijk nog best wel schelen.

Grote herstelklussen

Grotere herstelklussen kun je beter laten repareren. Dit komt omdat er genoeg bedrijven zijn die precies weten wat ze moeten doen om voor een langdurig goed resultaat te zorgen. Ze heben de beschikking over de juiste kennis en materialen om je verder te helpen. Sommige grote herstelklussen vallen ook nog binnen de garantie van het bedrijf waar je de kozijnen hebt laten plaatsen. Om hier zeker van te zijn, kun je het beste de algemene voorwaarden goed doornemen.

Heb jij nog geen kunststof kozijnen?

Heb je nog geen kunststof kozijnen, omdat je bijvoorbeeld twijfelde of je deze wel gemakkelijk kon herstellen? Wacht dan niet te lang met het aanvragen van een offerte. Met kunststof kozijnen valt namelijk veel geld te besparen in je energierekening. Een offerte is altijd vrijblijvend en geeft je meteen meer heldere inzichten voor jouw woning.

Tot 60% voordeel?
Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders.
*** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***
Categorieën: Over kunststof kozijnen