fbpx

Als er een hittegolf is, is het behoorlijk lastig de warmte goed uit je huis te houden. Er zijn gelukkig verschillende manieren om dit wel voor elkaar te krijgen. Wij hebben een vijftal handige tips voor je om de warmte tegen te gaan!

1. Houd gordijnen gesloten

Houd je gordijnen gesloten wanneer de zon op je woning staat. Hiermee voorkom je dat de warmte naar binnen komt. In de ochtenden en avonden, wanneer het wat waait en afkoelt, kun je juist wel alles open zetten. Bij voorkeur doe je dit tegenover elkaar voor het beste resultaat. Hierdoor houd je de woning koeler.

2. Zorg voor schaduw

Hoe houd je je huis koel tijdens een hittegolf? Zorg ervoor dat je huis ook gedeeltelijk wat schaduw krijgt. Misschien met een struik bij het raam of een boom ergens bij je woning. Schaduw kun je ook creëren met een zonnescherm. Is het niet mogelijk om schaduw te creëren met planten of een zonnescherm? Dan kun je ook kiezen voor natte doeken. Deze hang je aan de buitenkant van je huis, voor je ramen. Dit scheelt absoluut.

3. Maak gebruik van een ventilator

Een ventilator kan prima helpen om het wat koeler in huis te krijgen. Wat extra helpt, is om er iets koels voor te zetten. Denk aan een paar flessen water die een hele nacht in de diepvries hebben gelegen. Door deze flessen voor je ventilator te zetten, kun je gemakkelijker koele lucht verplaatsen. Handig, als je geen airco ter beschikking hebt.

4. Zet apparaten uit

Apparaten in huis zorgen voor warmte. Een computer die de hele tijd aanstaat, wordt ongemerkt toch best warm. Wanner je dit soort apparaten uitzet (en niet op stand-by) kan dit echt wel wat schelen. Wellicht kun je ook kijken wat je eet: maak geen gerechten waar je de oven of magnetron voor nodig hebt, want hierdoor wordt je woning alleen maar warmer. Nog beter is om lekker buiten te koken, of te gaan voor salades. Dit scheelt echt een berg aan extra hitte in huis en draagt bij aan het beantwoorden van de vraag: hoe houd je je huis koel tijdens een hittegolf ?

5. Goede isolatie

Hoe beter een huis geïsoleerd is, hoe gemakkelijker het is om warmte uit huis te houden. Kijk dus eens kritisch naar het energielabel van je woning en kijk eens wat je kunt verbeteren. Opties zijn bijvoorbeeld goede dakisolatie of vloerisolatie. Vergeet ook zeker de ramen en kozijnen niet. Dubbelglas en kunststof kozijnen kunnen het huis in de zomermaanden gemakkelijk een paar graden koeler maken. Heeft jouw woning nog geen kunststof kozijnen? Mr SEO Wacht daar dan niet te lang mee, want hoe langer je wacht, hoe frustrerender het in de zomermaanden wordt. Je kunt je laten adviseren of een gratis offerte aanvragen.

Tot 60% voordeel?
Vraag offertes aan!Vraag nu vijf offertes aan van meerdere aanbieders.
*** 100% gratis en geheel vrijblijvend! ***
Categorieën: Over kunststof kozijnen