fbpx

Badkamer verbouwen: 5 handige tips

De badkamer wordt voor ons steeds belangrijker en luxer. We zijn meer in ons zelf aan het investeren en de badkamer wordt een wellness centrum. Uit onderzoek is ook gebleken dat we meer tijd besteden in de badkamer en het ons geniet momentje van de dag is. Het is daarom zeker fijn als de Badkamer aan al uw eisen voldoet. In dit artikel geven we 5 handige tips voor een badkamer verbouwen zelf doen. Een badkamer verbouwen hoeft namelijk niet heel veel geld te kosten en het is makkelijk zelf te doen.

Inhoudsopgave Badkamer verbouwen
Besparen op Dure Tegels 
Energie Besparen in de Badkamer
Indeling Badkamer
Licht in de badkamer
Planning financiering

Tip 1: Besparen op dure Tegels

Een droom van iedereen is om marmer te hebben of graniet. Dit is de duurste steen wat een hoop gaat kosten om te kopen maar ook om te monteren. Heeft u wellicht net een huis gekocht en even krap bij kas of een huis willen verkopen en het wat ‘duurder’ laten lijken. Heeft u al eens gehoord van stickers? Tegenwoordig zijn ze waterbestendig en hebben prachtige prints zoals Portugese hippe tegels. Dit kan al honderden euro’s besparen en uw muren kunnen weer een paar jaar verder. Een mooi voorbeeld om bij Amazon makkelijk te bestellen

badkamer verbouwen tips

Tip 2: Energie besparen met nieuwe kozijnen in de badkamer

Heeft u een prachtig oud pand en wilt u de badkamer verbouwen? Dan is het ook belangrijk om na te denken – moet ik kunststof kozijnen kopen? Dit is het perfecte moment om hier over na te denken. Kunststof kozijnen met houtlook ziet er niet alleen prachtig uit, het geeft ook een isolerend effect wat in de energiekosten scheelt. Ook dubbele ramen zal een hoop schelen. Maar, wat zijn de kosten van een kunststof raamkozijn? Vraag hier 4 gratis offertes aan zodat je een idee hebt wat de kosten hiervan zijn. Ook in combinatie met een aannemer om een badkamer te verbouwen.

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Tip 3: Indeling van de badkamer

Veel badkamers zijn maar klein, waardoor het nog wel eens een uitdaging is om alles erin te krijgen wat u graag wilt. Bedenkt daarom goed wat voor u belangrijk is. Wilt u per se een bad of kunt u misschien ook zonder? En hoe zit het met het toilet? Afhankelijk van de beschikbare ruimte zult u keuzes moeten maken. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om het bad te combineren met de douche. De inloopdouche is een ware trend geworden. Mensen hebben geen tijd meer om uitgebreid te badderen en genieten liever van een grote regendouche. Plaats wat extra jets in de douche en geniet van de heerlijke massage stralen. Een inloop douche in combinatie met een dubbele wastafel neemt relatief weinig ruimte in beslag. 

badkamer verbouwen tips

Tip 4: Het licht in de badkamer

Ontspannen in bad of onder de douche met rustgevende muziek en gedimd licht, heerlijk toch? Geef het bijvoorbeeld nog wat extra sfeer met mooie kaarsen – ontspannen maar. Maar we willen de volgende ochtend wel goed in de spiegel kunnen kijken. Ga bij het kiezen van je badkamer verlichting na wat voor functie het licht moet hebben. Licht in de badkamer wordt nog wel eens vergeten maar is erg belangrijk. Niet alleen de verlichting maar ook de kleuren komen hierbij kijken. Het is helemaal hip om een muur te hebben van beton en zwarte kunststof kozijnen te hebben. Verder is het belangrijk om alles wat lichte en warme kleuren te geven voor een iets warmere uitstraling.

Heeft uw badkamer veel natuurlijk daglicht, of niet? Wilt u spotjes boven de spiegel? Moet het licht dimbaar zijn? Koop alleen lampen die speciaal voor de badkamer zijn gemaakt.

Tip 5: Moodboard Planning & Financiering

Het állerbelangrijkste: bedenk van tevoren goed wat uw wensen zijn. Maak een Moodboard op papier of via Pinterest van hoe uw badkamer er uit moet komen te zien. Voor welke stijl gaat u? Maak ook een kleurenpalet. Op basis daarvan kun je straks de tegels en accessoires uitkiezen.

Het idee is er, maar nu moet het kostenplaatje uitgerekend worden en de vraag; hoe alles te financieren? Bij het kopen van een nieuwe woning is het verstandig om bijvoorbeeld een lange termijn planning te maken om zodoende kosten te verspreiden. Wij raden ook aan om overal offertes op te vragen en de aannemers te vergelijken. Wellicht zijn er dingen die u zelf kunt aanpassen zoals een badkamer meubel plaatsen. Bij ons kunt u onderstaand 4 offertes opvragen voor de kunststof ramen in de badkamer. 

Wij hopen dat we u een beetje op weg hebben kunnen helpen en weer verder kan met het plannen van een badkamer zelf doen of toch iets laten uitbesteden.

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

Categorieën: Over kunststof kozijnen