fbpx

Wilt u nieuwe kunststof raam kozijnen, vergeet dan niet om ook na te denken over accessoires voor bij uw kunststof kozijnen. Alleen kozijnen met een raam erin is natuurlijk een beetje saai en eigenlijk ook niet helemaal functioneel. De juiste accessoires voor kunststof kozijnen hebben namelijk het doel uw ramen te verfraaien, uw woning af te schermen tegen ongedierte en zonlicht of om uw huis te ventileren. Over welke accessoires hebben we het? Nou denk aan kunststof kozijn horren, kunststof raam met ventilatierooster of raamdecoratie (zoals gordijnen). 

Accessoires voor kunststof kozijnen

Waarom kiezen voor accessoires voor kunststof kozijnen?


De ramen en kozijnen zijn een heel belangrijk onderdeel van uw woning. Ze bepalen voor een groot deel de uitstraling, laten een bepaalde hoeveelheid licht door en bieden ventilatie. Alle accessoires voor kunststof kozijnen ondersteunen of versterken deze belangrijke functies.

Kunststof kozijn ramen, schuifpuien of erkers zien er bijvoorbeeld behoorlijk kaal uit zonder mooie gordijnen, rolgordijnen of andere raamdecoratie. Het is heerlijk om uw woning te ventileren, maar als u ’s nachts omringt wordt door 10 muggen is de lol er al snel vanaf. Een goede hor is dus zeker geen overbodige luxe. Bestelt u kunststof kozijnen voor een vast raam, dan wilt u misschien een ventilatierooster zodat u de ruimte toch kunt ventileren aangezien een vast raam niet open kan. Kortom: accessoires voor kunststof kozijnen bieden zeker vele voordelen en dragen bij aan meer sfeer en stijl in huis!

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Waarom kiezen voor een kunststof kozijn horren?


Het is ontzettend belangrijk om uw woning dagelijks te ventileren zodat er altijd frisse lucht in huis is. Helaas komt er in de zomer naast frisse lucht, ook onfris ongedierte in huis. Niets is zo vervelend als ’s nachts getergd worden door muggen of de hele dag vliegen van uw eten afslaan. De oplossing: kunstof kozijn horren oftewel: insectenwering. Voordeel van horren is dat het daglicht gewoon nog binnen kan komen en ze niet heel zichtbaar zijn.

Voor kunststof kozijnen kunt u het beste kiezen voor inzethorren, zeker als u draai/kiepramen heeft. Een inzethor kan zo in het raam gezet worden en hier als het ware jaren in blijven zitten (maar het meest handige is dat u ze dus ook kunt verwijderen, bijvoorbeeld in de winter). Waarom geen vaste hor? In een kunststof kozijn kunt u beter niet boren, daarom zijn horren die je erin kunt zetten de beste optie. Als het om horren gaat is het goed om voor kwaliteit te gaan, zo gaan de horren namelijk heel lang mee en hoeven ze nauwelijks onderhouden te worden.

Wilt u kunstof kozijn horren voor uw schuifpui of deuren, dan kunt u kiezen voor mooie en stijlvolle plissé vouwhordeuren. Dit zijn horren met mooi donker geplisseerd gaas die insecten en onnodig veel zonlicht kunnen buitenhouden. Tevens is het ook goed zichtbaar, zodat u niet per ongeluk tegen de hor aanloopt. 

Kosten kunstof kozijn horren


Eigenlijk is hor onmisbaar als u uw ramen of schuifdeuren regelmatig wilt openen, maar natuurlijk kost het wel wat. Hoe hoog de kosten voor kunstof kozijn horren zijn is afhankelijk van het soort raam of schuifdeur dat u heeft en de afmetingen. Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden, dan kan het voordelig zijn om de horren direct bij uw kunststof kozijn leverancier te bestellen, in plaats van achteraf. De horren zitten dan inbegrepen in de prijs. Vraag uw leverancier wat hiervoor de mogelijkheden zijn. 

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Kunststof kozijn schuifpui

Wat is geschikte kunststof raamdecoratie?


Raamdecoratie behoort tot de accessoires voor kunststof kozijnen. Wanneer u op zoek gaat naar kunststof raamdecoratie let er dan goed op dat u varianten kiest waarbij het niet nodig is in het kozijn te boren. Gelukkig is er veel raamdecoratie beschikbaar die speciaal voor kunststof kozijnen zijn. Deze bevatten bijvoorbeeld klemsteunen (zeer geschikt voor draai- en kiepramen) die u aan de bovenzijde van uw raam kunt bevestigen of magneetstrips (geschikt voor vaste ramen en draai- en kiepramen). Magneetstrips worden veel gebruikt bij plisségordijnen.


Welke soorten kunststof raamdecoratie is er?


Kunststof raamdecoratie helpt heel goed uw woning af te schermen tegen zonlicht en nieuwsgierige blikken van voorbijgangers. Daarnaast draagt het bij aan meer sfeer in huis en een betere akoestiek. Maar welke soorten raamdecoratie is er?

Gratis offertes aanvragen

Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

 • Gordijnen
  Gordijnen zijn erg geschikt als kunststof raamdecoratie. U kunt kiezen uit heel veel verschillende soorten en maten. Van neutrale kleuren, tot mooie of gewaagde patronen. Ook de dikte en functie van gordijnen kunnen verschillen. Zijn ze puur als decoratie en om nieuwsgierige blikken buiten te houden, dan kunt u kiezen voor dunne gordijnen die nog veel licht doorlaten. Op uw slaapkamer kunt u beter kiezen voor verduisterende gordijnen. Deze zijn multifunctioneel, ze houden namelijk niet alleen het licht buiten, maar ook de warmte en ze zijn geluidswerend. Verduisterende gordijnen zijn gemaakt van dikke stof.
 • Plissé gordijnen
  Plissé gordijnen worden vaak gebruikt als kunststof raamdecoratie. Ze hebben een horizontale, geplooide stof die als een soort van accordeon in elkaar vouwt. Deze gordijnen kunnen door middel van klemmen of magneetstrips heel makkelijk in het kunststof kozijn bevestigd worden. Ze zijn dan ook zeer geschikt voor bijna alle soorten ramen zoals vaste ramen, dakramen, tuimelramen of draai- en kiepramen. Plissé gordijnen zijn in diverse soorten, kleuren en maten verkrijgbaar, denk aan verduisterende gordijnen, zonwerende en honingraat varianten (deze hebben twee lagen stof en zijn daardoor zeer isolerend).
  Wat handig is aan plissé gordijnen is dat u ze op diverse manieren kunt openschuiven. Zo bestaan er top down, bottum up varianten die zowel vanaf boven als vanaf onderen verschoven kunnen worden. Op deze manier kunt u geheel zelf bepalen op welke hoogte u het raam bedekt om zo de perfecte lichtinval te creëren.
 • Rolgordijnen
  Ook rolgordijnen kunnen gebruikt worden als kunststof raamdecoratie zolang u kiest voor versies die door middel van klemmen, plakstrips of lijm in het kozijn bevestigd kunnen worden. Rolgordijnen zijn de populairste vorm van raamdecoratie. Dat komt mede omdat ze uitstekend passen in elke woonstijl, van modern tot klassiek, trendy of landelijk. Ook zijn ze geschikt voor veel soorten ramen. Zelfs dakramen of tuimelramen kunt u voorzien van een passend rolgordijnen. Net zoals de andere kunststof raamdecoratie kunt u kiezen uit diverse kleuren en varianten (zonwerend, verduisterend of puur decoratief).
Kunststof kozijnen deuren
 • Jaloezieën
  Hout, aluminium of bamboe; jaloezieën kunnen gemaakt zijn van diverse materialen zodat ze altijd prima passen bij de stijl van uw woning. Het fijne aan deze accessoire voor kunststof kozijnen is dat het een perfecte zonwering is dat heel makkelijk te bedienen is. In een handomdraai kunt u zelf bepalen hoeveel daglicht u binnen laat. Wilt u uw woonkamer een warme uitstraling geven, kies dan voor lamellen van hout of bamboe. Wilt u jaloezieën in de keuken of badkamer, dan kunt u beter voor materialen kiezen die goed tegen vocht kunnen en makkelijk zijn schoon te maken, zoals PVC of aluminium.
 • Vouwgordijnen
  Vouwgordijnen passen prachtig in woningen met een landelijk of modern karakter. Ze zijn een vorm van een rolgordijnen, alleen in plaats van oprollen, vouwt het gordijn zich omhoog of omlaag. Ook deze accessoire voor kunststof kozijnen is in diverse soorten stoffen en kleuren te bestellen.

  Gratis offertes aanvragen

  Vul uw postcode in en ontvang 4 gratis offertes. Voordeel tot 60% !

Kunststof raam met ventilatierooster


Wilt u vaste ramen in huis, maar toch uw woning goed ventileren, dan is een kunststof raam met ventilatierooster dé oplossing. Zo krijgt u op een veilige wijze voldoende frisse lucht in huis. Wilt u graag een kunststof raam met ventilatierooster, geef dit dan aan bij de leverancier.

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er diverse opties betreffende accessoires voor kunststof kozijnen. Het is lastig van te voren aan te geven wat de kosten ervan zijn omdat deze erg afhangen van het materiaal, de afmetingen, kwaliteit, soort accessoire en de leverancier.

kunststof kozijnen inbraakpreventie

Offerte Kozijnen aanvragen

Veel accessoires voor kunststof kozijnen kunt u direct bij uw leverancier bestellen. Dit kan goedkoper zijn dan wanneer u het achteraf besteld. Laat u altijd goed informeren en vergeet zeker niet prijzen te vergelijken, zodat u altijd de meest voordelige keuze kunt maken. De prijzen vergelijken van diverse leveranciers van kunststof kozijnen kunt u door via deze website offertes aan te vragen. Binnen 24 uur ontvangt u 4 tot 5 offertes van de beste leveranciers in uw omgeving die bekend staan om hun kwaliteit en goede service. Offertes aanvragen is geheel gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. 

Vul direct uw postcode in, en ontvang

gratis de 4 voordeligste offertes! Voordeel oplopend tot 60%

Uw postcode:

Categorieën: Over kunststof kozijnen